Vi feirer 365 historiske samlinger lagt til eller oppdatert i løpet av 365 dager

Vi feirer 365 historiske samlinger lagt til eller oppdatert i løpet av 365 dager

Vi er stolte av å kunngjøre en bemerkelsesverdig prestasjon på MyHeritage. I løpet av det siste året har vi introdusert hele 347 nye samlinger og oppdatert 18 eksisterende samlinger i vår stadig voksende database med historiske poster! Ja, du leste riktig – det tilsvarer i gjennomsnitt én ny samling lagt til eller oppdatert hver eneste dag i et helt år, og resulterte i totalt 373 millioner nye oppføringer. Vårt dedikerte team har arbeidet utrettelig for å berike vår database med nye, varierte samlinger, med mål om å hjelpe våre brukere med å oppnå gjennombrudd i sin slektsforskning.

Samlingene inneholder mangfoldige oppføringer fra hele verden, og blant disse millionene kan hvert eneste dokument være nøkkelen som hjelper deg med å overvinne dine genealogiske utfordringer og gir deg muligheten til å lære mer om dine forfedre.

Tilføyelsen av disse nye samlingene, i tillegg til oppdateringer av eksisterende samlinger, har betydelig utvidet vår database. Vi gjør store fremskritt i vårt arbeid for å gi deg de beste ressursene for din slektsforskning.

Søk i vår historiske dokument-samlinger nå

For å feire denne milepælen, vil vi gjerne sette fokus på noen av de verdifulle samlingene som ble lagt til eller oppdatert i år fra hele verden, og som du kan finne på MyHeritage: 

1950 USAs føderale folketelling – 159 millioner poster

Folketellingen i USA fra 1950 ble offentliggjort 72 år etter at registreringen ble igangsatt. Folketellingen gir fascinerende detaljer om livene til de 150 millioner amerikanerne som bodde i USA og dets territorier fra 1940 til 1950. Hvis du hadde familie som bodde i USA i denne tidsperioden, er det sannsynlig at du vil finne viktige detaljer om livene deres.

Vi fant en oppføring for den legendariske J.D. Salinger i folketellingen. Salinger, kjent for sin tilbaketrukne natur, satte varige spor i litteraturen med sin tidløse roman, The Catcher in the Rye. Født som Jerome David Salinger, var han allerede dypt engasjert i sin forfatterkarriere i 1950, og folketellingsopptegnelsen bekrefter dette: hans yrke er oppført som «forfatter.»

J.D. Salinger i den amerikanske folketellingen fra 1950 på MyHeritage

J.D. Salinger i den amerikanske folketellingen fra 1950 på MyHeritage

Frankrikes Folketelling – 105 millioner poster

I løpet av det siste året har vi lagt til 51 252 583 franske oppføringer på MyHeritage, inkludert ekteskapsdokumenter, dødsregistre og folketellinger. Hver av disse samlingene gir en rik mengde informasjon, og når de kombineres med det allerede varierte utvalget av franske samlinger vi tilbød tidligere, styrker de MyHeritages status som det beste stedet å søke etter franske oppføringer på nettet.

La oss ta en titt på den franske folketellingen fra 1931 som et eksempel. Denne samlingen inneholder oppføringer og bilder fra ulike avdelinger i Frankrike. Oppføringene inkluderer vanligvis navn, fødselsår og -steder, familiemedlemmer i husstanden og bostedsinformasjon. Ytterligere detaljer kan finnes på det tilknyttede bildet til hver oppføring.

I denne samlingen finner vi oppføringer for Henri Desgranges, en fransk sykkelracer og sportsjournalist som bodde i Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine i 1931. Desgranges var den første arrangøren av Tour de France og en legendarisk skikkelse innen sykkelsporten. Han satte imponerende tolv verdensrekorder for sykling på bane, inkludert timerekorden på 35 325 kilometer (21 950 miles).

Henri Desgranges i den franske folketellingen fra 1930 på MyHeritage

Henri Desgranges i den franske folketellingen fra 1930 på MyHeritage

Tyskland, North Rhine-Westphalia, Dødsfall 1874-1938 – 21 millioner poster

Denne eksklusive samlingen av dødsregistre stammer fra delstaten Nordrhein-Westphalia (Münster-regionen), Tyskland, fra 1874 til 1938. Disse oppføringene representerer den første delen av sivile dødsregistreringer tilgjengeliggjort av Landesarchiv NRW Department Ostwestfalen-Lippe.

Macke, en fremtredende skikkelse i den tyske ekspresjonistgruppen Der Blaue Reiter, etterlot seg en betydelig arv innen kunstverdenen tidlig på 1900-tallet. Han ble født i 1887 i Meschede, Tyskland, og uttrykte en ny bølge av kreativ tenkning og estetisk uttrykk gjennom sitt dristige bruk av farger og abstrakte former. Dessverre ble livet hans tragisk avsluttet i en alder av 27 år i de tidlige dagene av første verdenskrig. Til tross for sin korte karriere hadde han en dyp innvirkning på kunstverdenen og påvirket mange kunstnere i påfølgende generasjoner.

August Robert Ludwig Macke i samlingen «Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsfall 1874-1938» på MyHeritage

August Robert Ludwig Macke i samlingen «Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsfall 1874-1938» på MyHeritage

Sverige, Fødselsregistre – 3,7 millioner poster

Denne samlingen med 2 millioner oppføringer inneholder fødselsregistre og bilder fra Sverige mellom 1850 og 1920. Fra og med 1858 ble registrene opprettet av det svenske Statistiska centralbyrån, det eldste statistikkkontoret i verden. Oppføringene inkluderer vanligvis barnets navn, fødselsdato og sogn, foreldrenes navn, og bostedet.

Nedenfor er et eksempel på fødselsregisteret til Greta Strindberg, en betydelig skikkelse i svensk historie kjent for sine uvurderlige bidrag til samfunnet. Hun var en pioner innen sosialt arbeid, og viet livet sitt til å forkjempe menneskerettigheter og fremme sosial velferd. Hun er kjent for sin utrettelige kamp, og har satt et varig avtrykk på en rekke sosialpolitiske saker og reformer, spesielt innen barnevern og kvinners rettigheter. Fødselsjournalen hennes på MyHeritage gir et innblikk i hennes tidlige liv og røtter i Sverige, og belyser begynnelsen på et liv dedikert til tjeneste som virkelig førte til forandring.

Greta Strindberg i Sverige, Fødselsregistre, på MyHeritage

Greta Strindberg i Sverige, Fødselsregistre, på MyHeritage

Nederland, Holland-Amerika-Linjen passasjerlister – 2,6 millioner poster

Samlingen ‘Nederland, Holland-Amerika-Linjen, passasjerlister’ fanger opp reisehistorien til de som var registrert med Holland-Amerika-Linjen fra 1900 til 1969. Dette velrenommerte passasjer- og rederiselskapet bidro til reisene til utallige enkeltpersoner fra Nederland til Nord-Amerika. Samlingen gir verdifulle opplysninger som passasjerenes navn, datoer og steder for avreise og ankomst, skipenes navn og bestillingsinformasjon. Den gir et fascinerende innblikk i den rike reisehistorien til de som våget seg ut på denne transatlantiske reisen.

I denne samlingen kom vi over en spennende oppføring om den ikoniske Hollywood-stjernen Katharine Hepburn, den legendariske skuespillerinnen kjent for sitt talent og tidløse eleganse. Hepburns tilstedeværelse i denne samlingen gir et fascinerende innblikk i hennes personlige historie og tilknytning til Holland-Amerika-Linjen, og viser henne som både en reisende og en fremtredende figur i underholdningsbransjen.

Katharine Hepburn i samlingen Nederland, Holland-Amerika-Linjen, passasjerlister på MyHeritage

Katharine Hepburn i samlingen Nederland, Holland-Amerika-Linjen, passasjerlister på MyHeritage

1910-folketellingen i Norge – 2,5 millioner poster

Den fullstendige folketellingen fra 1910, tilgjengelig på MyHeritage, utgjør en uvurderlig ressurs. I samarbeid med Riksarkivet har vi i løpet av det siste året revitalisert og beriket denne omfattende samlingen ved å inkludere originale skannede bilder. Norges folketelling fra 1910 imponerer med hele 2,4 millioner registreringer, med målsetningen om å inkludere hver enkelt person som ble oppført i Norge det året. Det som gjør denne folketellingen unik, er inkluderingen av fullstendige fødselsdatoer for hver registrering, og dette gjør den til en uvurderlig sekundær fødselsregister for hele Norge. Videre tilfører hver enkelt registrering ekstra detaljer, som sivilstatus, husstandsmedlemmer og folketellingsdistrikt, og gir dermed dypere innsikt i livene til de som ble registrert.

I denne samlingen oppdaget vi en oppføring om Edvard Munch, en av de mest ikoniske skikkelsene innen moderne kunst, mest kjent for sitt legendariske verk, «Skrik». Edvard Munch ble født i 1863 og var 47 år gammel da denne folketellingen ble gjennomført. Det er bemerkelsesverdig at journalen inneholder en strek over krysset, som antyder at Munch ikke var til stede på sin oppgitte bopel den gangen. Dette minner oss om Munchs omskiftelige livsstil på den tiden, da han reiste mellom Norge, Tyskland og Frankrike i sitt streben etter å utforske grensene for kunsten. Dette gir et fascinerende innsyn i mesterverkets skaper, og bidrar ytterligere til vår forståelse av personen bak det ikoniske kunstverket.

Edvard Munch i Norges folketelling fra 1910 på MyHeritage

Edvard Munch i Norges folketelling fra 1910 på MyHeritage

Skottland gravsteiner og minnesmerker – 615 000 poster

Denne samlingen gir rikelig med informasjon som er hentet fra gravsteiner og minnesmerker over hele Skottland. Den inneholder fotografier og avskrifter som detaljerer viktige livshendelser og familiære forhold for mange individer med tilknytning til denne regionen. Avskriftene kan inkludere navn på slektninger, fødsels- og dødsdatoer. Denne samlingen er spesielt verdifull på grunn av den kulturelle egenarten til skotske gravsteiner fra 1700- og 1800-tallet. De medfølgende fotografier viser ofte intrikate symboler skåret inn i myk sandstein, som symboliserer ulike sider av den avdødes liv, for eksempel yrke eller handel.

En av gravsteinene i denne samlingen tilhører Adam Smith, en anerkjent skotsk økonom, filosof og forfatter fra det 18. århundre, som ofte blir kalt den moderne økonomiens far. Smith har fundamentalt formet vår forståelse av markedsdynamikk gjennom sitt konsept «den usynlige hånd», som antyder at frie markeder kan selvregulere gjennom tilbud og etterspørsel, og dermed redusere behovet for statlig inngrep. I samlingen «Skottland gravsteiner og minnesmerker» på MyHeritage finner du et fotografi av hans gravstein, som står på Canongate Kirkyard ved Royal Mile i Edinburgh.

Adam Smith i samlingen «Skottland gravsteiner og minnesmerker» på MyHeritage

Adam Smith i samlingen «Skottland gravsteiner og minnesmerker» på MyHeritage

Canada, British Columbia Fødsler og Dåp – 188 000 poster

Denne samlingen inneholder oppføringer over fødsler og dåp i British Columbia, Canada, fra 1773 og fremover. Typisk inkluderer oppføringene barnets navn, fødselsdato og -sted, dåpsdato og -sted, foreldrenes navn, mikrofilmnummer fra British Columbia Archives (BCA), og mikrofilmnummer fra Genealogical Society of Utah (GSU). Oppføringene i denne samlingen er © 2023 Royal BC Museum Corporation. Den supplerer våre oppføringer av Canada, British Columbia Dødsfall og Canada, British Columbia Ekteskap.

Emily Carr, en banebrytende skikkelse innen kanadisk kunst, kan bli funnet i samlingen «Canada, British Columbia Fødsler og Dåp» på MyHeritage. Hun var kjent for sine dristige, modernistiske malerier som fanget de robuste landskapene og urbefolkningskulturen i British Columbia. Hun ble født 13. desember 1871, som datter av Richard Carr og Emily Sanders.

Australia, New South Wales, Fanger & Bilder, 1870-1930 – 52 000 poster

Denne spesielle samlingen inneholder oppføringer og fotografier fra Gaol Photographic Description Books, som inkluderer bilder av fanger fra flere fengsler i New South Wales i tidsrommet 1870 til 1930. Oppføringene inneholder vanligvis informasjon som fangens navn, fødselsår og -sted, dato for portrettet, samt opplysninger om hvilket fengsel fangen tilhørte og deres fangenummer. Oppføringene i denne samlingen er levert med velvillig tillatelse fra delstaten New South Wales gjennom State Archives and Records Authority of NSW i 2016.

En av personene som fremheves i denne samlingen er Matilda ‘Tilly’ Devine, en beryktet bordellmamma og leder for organisert kriminalitet, som ble født i London og senere ble en notorisk skikkelse i Sydneys kriminelle miljø. Hun var hyppig involvert i ulike kriminelle aktiviteter, inkludert de beryktede «Razorkrigene.» Vi oppdaget en oppføring for Tilly i samlingen «Australia, New South Wales, Fanger og Bilder, 1870-1930» på MyHeritage, som dokumenterer hennes toårige fengselsopphold i 1925 for ondsinnet legemsbeskadigelse. Oppføringen gir oss et fascinerende innblikk i hennes fortid, inkludert en detaljert beskrivelse av hennes utseende og en oversikt over hennes mange arr – minner om hennes turbulente liv.

Tilly Devine i samlingen «Australia, New South Wales, Fanger og Bilder» på MyHeritage

Tilly Devine i samlingen «Australia, New South Wales, Fanger og Bilder» på MyHeritage

Vi brukte MyHeritage sin avanserte DeepNostalgia™-teknologi til å gi liv til Tillys fotografi, som ble funnet i den tidligere nevnte oppføringen. Dette animerte portrettet fremviser et uventet uskyldig uttrykk, som står i sterk kontrast til det harde kriminelle bildet som historien husker.

Bilde av Tilly Devine, fargelagt, forbedret og animert ved bruk av MyHeritage

Bilde av Tilly Devine, fargelagt, forbedret og animert ved bruk av MyHeritage

Israel, Innvandringslister – 1,8 millioner poster

Denne samlingen tilsvarer den velkjente «Ellis Island»-innvandringsdatabasen for USA, men for Israel. Oppføringene i denne samlingen inkluderer informasjon som innvandrerens navn, navnene på de medfølgende familiemedlemmene, opprinnelsesland, navnet på ankomstskipet, ankomstdato, foreldrenes navn, navnene på de familiemedlemmene som ventet på dem i Israel, samt deres destinasjonsby i Israel.

Innenfor denne samlingen fant vi flere oppføringer for Golda Meir, israelsk statskvinne, politiker og den fjerde statsministeren i Israel. Født i Kiev, innvandret hun til det britiske mandatområdet Palestina i 1921 og foretok flere reiser, noe som resulterte i flere innvandringsoppføringer over årene.

Golda Meir, oppført som Golda Meyerson i Israel, Innvandringslister-samlingen på MyHeritage

Golda Meir, oppført som Golda Meyerson i Israel, Innvandringslister-samlingen på MyHeritage

MyHeritage Familietrær – 5,6 milliarder poster

MyHeritage Familietrær-samlingen inneholder slektstrær som er opprettet av brukere. Dette er en stadig voksende og dynamisk ressurs som er svært verdifull for alle som ønsker å utvide sin slektsforskning. Selv om dataene kan variere avhengig av hva hver bruker vet om sin egen familie, gir samlingen en rik kilde til informasjon om familiære forbindelser og historie. Personvern er en høy prioritet, og derfor holdes opplysninger om nålevende personer konfidensielle. Samlingen gir også brukerne muligheten til å knytte kontakter, dele informasjon og oppdagelser relatert til sin felles slektshistorie.

Denne samlingen oppdateres kontinuerlig ettersom nye slektstrær legges til eller oppdateres.

Vi ønsker å takke våre brukere for å være en del av denne spennende reisen sammen med oss. Deres lidenskap for genealogi og slektsforskning inspirerer oss til kontinuerlig forbedring og utvidelse av våre samlinger. Vi ser frem til hva det kommende året med tillegg av nye oppføringer vil bringe, og de spennende slektshistoriske oppdagelsene som vil følge med.

Det som skiller MyHeritage fra andre er ikke bare den imponerende mengden oppføringer, men også den globale rekkevidden av våre samlinger. Husk at hver ny oppføring representerer et potensielt spor, en mulig forbindelse, og en vei til å forstå mer om dine forfedre og din opprinnelse. Fortsett å følge med, for hos MyHeritage legger vi til nye samlinger hver dag, og hvilken som helst av dem kan inneholde nøkkelen til din fortid.

Lykke til med søket, og vi ser frem til et nytt år med vekst og oppdagelser!