Viktige oppdateringer angående tofaktorautentisering

Viktige oppdateringer angående tofaktorautentisering

Vi publiserte nylig et blogginnlegg som fremhever viktigheten av å sette opp tofaktorautentisering for MyHeritage-kontoen din. Vi forklarte noen av de ekstra tiltakene vi tar for å forbedre sikkerheten hos MyHeritage, og som en del av disse tiltakene kunngjør vi to viktige oppdateringer: vi har lagt til e-post som en annen metode for tofaktorautentisering (2FA), i tillegg til den eksisterende metoden med bruk av en autentiseringsapp, og vi er i ferd med å kreve at tofaktorautentisering settes opp før du kan se MyHeritage DNA-resultater eller administrere DNA-sett.

Som en påminnelse gir tofaktorautentisering et ekstra lag med sikkerhet for kontoen din, i tillegg til passordet ditt. Forestill deg at du installerer to typer låser på døren din: en lås som krever en kode og en annen som krever en fysisk nøkkel. Å ha to låser sikrer at hvis noen bryter en av dem, er det en ekstra lås på plass for å hindre dem i å komme inn. Med tofaktorautentisering aktivert på MyHeritage, er det ekstra beskyttelse på plass for å sikre at noen andre ikke kan logge på som deg og få tilgang til informasjonen din, selv om kontopassordet ditt er kompromittert.

Til nå har MyHeritage støttet tofaktorautentisering som bruker en engangskode generert av en autentiseringsapp. For brukere som ønsker å bruke en annen metode, har vi nå lagt til muligheten for å motta en sekssifret autentiseringskode på e-post.

Aktivere tofaktorautentisering med e-post

Foreløpig kan tofaktorautentisering bare aktiveres fra kontoinnstillingene dine når du bruker en nettleser, enten på skrivebordet eller mobil. I løpet av de kommende ukene vil vi også legge til muligheten for å aktivere tofaktorautentisering via MyHeritage-mobilappen.

For å aktivere tofaktorautentisering, logg på MyHeritage-kontoen din i nettleseren din. Klikk på navnet ditt øverst til høyre på skjermen og velg «Kontoinnstillinger» fra menyen.

Tilgang til dine kontoinnstillinger på MyHeritage

Få tilgang til kontoinnstillingene dine på MyHeritage (klikk for å zoome)

Rull nedover siden og klikk «Aktiver tofaktorautentisering», merket nedenfor med rødt.

Aktivere to -Faktorautentisering på kontoen din

Aktivering av tofaktorautentisering på kontoen din (klikk for å zoome)

Klikk på koblingen for å starte oppsettet for tofaktorautentisering.

Du kan motta bekreftelseskoder på én av to måter: ved å bruke en autentiseringsapp eller via e-post. I dette innlegget vil vi lede deg gjennom trinnene for å aktivere tofaktorautentisering med e-post, men trinnene er nesten identiske når du setter opp tofaktorautentisering med en autentiseringsapp.

Velg en metode du vil bruke for autentisering:

Velge en autentiseringsmetode for tofaktorautentisering

Valg av en autentiseringsmetode for tofaktorautentisering (klikk for å zoome)

Hvis du klikker på Fortsett, sendes en e-post til e-postadressen som er knyttet til MyHeritage-kontoen din. Åpne e-posten din i et nytt vindu, eller på telefonen din, for å finne bekreftelseskoden. Deretter skriver du inn den sekssifrede bekreftelseskoden og klikker på «Fortsett».

Skriv inn bekreftelseskoden

Tast inn bekreftelseskoden

Det er det! Tofaktorautentisering er nå aktivert. Du vil motta en e-post som bekrefter at tofaktorautentisering er aktivert.

Tofaktorautentisering ble aktivert

Tofaktorautentisering ble aktivert

Neste gang du logger på MyHeritage-kontoen din, enten det er på nettet eller fra mobilappen, må du skrive inn bekreftelseskoden i tillegg til passordet ditt.

Aktivere tofaktorautentisering for DNA-brukere

Når du bruker MyHeritage, overlater du personopplysningene dine til oss, og disse dataene er desto mer personlige når det gjelder ditt DNA. Ettersom bransjen fortsetter å oppleve en økning i antallet trusselaktører som forsøker å stjele personlige data, er vi i ferd med å gjøre tofaktorautentisering obligatorisk for alle MyHeritage DNA-kunder. Dette betyr at hvis du tidligere har tatt en DNA-test med MyHeritage, lastet opp DNA-data fra en annen tjeneste eller nylig kjøpt et MyHeritage DNA-sett for første gang, må du snart aktivere tofaktorautentisering på kontoen din før du kan få tilgang til DNA-resultatene dine. I tillegg vil tofaktorautentisering være nødvendig for å laste ned rå DNA-data fra MyHeritage og for å tildele et DNA-sett med resultater til et annet MyHeritage-medlem.

Når denne endringen trer i kraft, vil brukere som for øyeblikket ikke har aktivert tofaktorautentisering se meldingen nedenfor når de besøker en av DNA-resultatsidene på MyHeritage:

Aktivertofaktorautentisering for å se DNA-resultater og administrere DNA-sett

Aktiver tofaktorautentisering for å se DNA-resultater og administrere DNA-sett

Etter å ha klikket på knappen følger man de samme trinnene som beskrevet ovenfor for å aktivere tofaktorautentiseringsmetoden du ønsker. Når det blir obligatorisk, vil brukere som prøver å få tilgang til DNA-resultater fra MyHeritage-mobilappen også se denne skjermen og kan følge trinnene for å konfigurere tofaktorautentisering.

Hvis du nylig har kjøpt et MyHeritage DNA-sett for første gang, anbefaler vi på det sterkeste at du aktiverer tofaktorautentisering når du aktiverer DNA-settet. Men hvis du ikke gjør det, vil du kunne gjøre det senere.

Sikkerheten til dataene dine er vår høyeste prioritet, og vi kan ikke understreke viktigheten av å følge beste praksis som å velge sterke passord og ikke gjenbruke passord på flere nettsteder nok. Passordet du bruker på MyHeritage må være unikt, og du bør ikke bruke det andre steder. På samme måte oppfordrer vi sterkt alle brukere til å aktivere tofaktorautentisering for MyHeritage-kontoen deres, uavhengig av om de har tatt en DNA-test. Det tar bare noen få minutter å sette opp, og forbedrer sikkerheten til kontoen din betydelig.

Sammendrag

Tofaktorautentisering vil veldig snart bli obligatorisk for å se DNA-resultater og få tilgang til DNA-verktøy på MyHeritage. To autentiseringsmetoder støttes nå: autentiseringsappen og via e-post.

Vi vurderer å automatisk registrere noen brukere av MyHeritage i e-postbasert tofaktorautentisering for å få fortgang i benyttelse av den økte sikkerheten.
Vi setter pris på din tillit til MyHeritage. Vi fortsetter å satse betydelig på å sikre at vi gir den best mulige brukeropplevelsen, samtidig som vi gir deg trygghet på at dataene dine er sikre.