Vietnamesisk-australsk adoptert finner endelig sin danske biologiske familie

Vietnamesisk-australsk adoptert finner endelig sin danske biologiske familie

Kim Catford, som ble forlatt som baby i fødelandet Vietnam og adoptert av en australsk familie da han var ni måneder gammel, har alltid hatt spørsmål om sin opprinnelse. Til tross for en kjærlig oppvekst i Australia har han, som voksen, reist til Vietnam flere ganger for å lete etter informasjon om sine biologiske foreldre. Hans søken fikk et betydelig gjennombrudd da han søkte om et gratis MyHeritage DNA-sett gjennom vårt pro bono-initiativ DNA Quest. Etter å ha trodd at han mest sannsynlig var et resultat av et forhold mellom en amerikansk soldat og en vietnamesisk kvinne, ble Kim sjokkert over å oppdage at han faktisk er halv dansk. Gjennom en DNA-match med en fetter i Danmark fikk han vite identiteten til sin biologiske far, Niels Korsgaard.

Niels, som dessverre døde i 2005, var en av 10 søsken. Kim fant seg plutselig som en del av en stor familie på den andre siden av verden. Denne sommeren fikk han og kona Katy endelig muligheten til å besøke Danmark og møte sin biologiske familie personlig.

De ankom København og så noen severdigheter før de møtte Kims kusine Ninna, som hadde fløyet over fra Idaho i USA, og hennes søster Hanne, som bor i Danmark.

Fra venstre: Henrik, Hanne, Kim, Katy og Ninna i København

Fra venstre: Henrik, Hanne, Kim, Katy og Ninna i København

Deretter reiste de til Skive, hvor Kims far vokste opp og arbeidet på en gård. “Det har vært fantastisk så langt å møte familien og reise rundt på landet for å se alle de forskjellige stedene faren min bodde, samt se gravstedet hvor han nå hviler i fred,” sier Kim.

Kim med Hans på deres første natt i Skive

Kim med Hans på deres første natt i Skive

Noen dager senere var Kims eldste fetter Hans vert for en familiereunion i Junget for å samle alle for å møte Kim og Katy. Over 40 personer samlet seg for å møte den lenge tapte familiemedlemmet de aldri hadde kjent til — inkludert Kims halvsøster, Catherine.

Kim med alle fetterne

Kim med alle fetterne

“Det var så fint å se Cathy, som vet at vi har samme far,” sier Kim. “Hun fortalte meg mye om sine minner og sitt eget liv i Frankrike. Jeg fortsetter å si at det ikke kan være sant, men det er — alt sammen.”

Kim og hans søster Catherine

Kim og hans søster Catherine

‘Jeg føler så mye kjærlighet’

Hans og Ninna laget et familietre for å hjelpe alle med å orientere seg, og delte ut kopier av et familiehefte som inneholdt alle detaljer om Kims besteforeldre, far, onkler og tanter, og alle 37 fettere — nå inkludert Kim. Ninna oversatte Kims hefte til engelsk for ham og Katy.

“Det er alt veldig følelsesmessig, men mest fantastisk å føle så mye kjærlighet og tilknytning til min danske familie,” sier Kim. “Og det beste er at de er like begeistret for å møte og akseptere meg som fetter og familiemedlem.”

Kim med onkler og tanter foran og fettere bak

Kim med onkler og tanter foran og fettere bak

Hans er så glad for å ønske Kim velkommen til familien: “Det er himmelsk å få en fetter som dette, og fra Australia, hvor jeg selv har bodd i flere år,” sier han. “Det føles som om han hører hjemme her.”

“Det var veldig spesielt,” sier Kim. “Minner jeg vil verne om for alltid. Noen av de eldre i familien snakket med meg… selv om jeg ikke kunne forstå ordene deres, følte jeg kjærligheten.”

Kim sier at han er spesielt takknemlig for denne opplevelsen, gitt at mange adopterte i hans posisjon kanskje aldri finner sine biologiske familier. “Å ha en identitet ved å vite hvor og hvem jeg kom fra, og bli akseptert, er så store ting som betyr mye for meg,” sier han.

Tilknytning til sin danske arv

En annen viktig del av turen har vært å lære om alle likhetene mellom Kim og faren hans. “Faren min ble bonde etter sin tid i militæret — han likte ikke å snakke om sine erfaringer i krigen da han kom tilbake fra Vietnam — og jeg tror han kan ha hatt noen traumer, som han bearbeidet gjennom en tilknytning til naturen. Jeg var politibetjent og etterforsker i nesten 20 år og hadde mange dårlige opplevelser. Jeg så mye død og snakket med mange sørgende familier. Det ble for mye, så jeg stoppet og ble bonde og jobbet innen vinproduksjon. Det er noe beroligende med naturen, og jeg tror faren min følte det samme.”

Kim var trist over at han ikke fikk møte faren sin, men han føler at det kan ha vært for det beste, spesielt med tanke på hans kamp med kreft og hjerneslag i sine siste år. “Jeg ville ikke at han skulle være full av skam over ikke å kjenne meg. Jeg er så takknemlig for å ha møtt Cathy og fått sjansen til å høre hennes historier om ham og alle de gode tingene om ham.” Dessuten hadde han aldri hatt store forhåpninger om å finne faren sin: “Når du er adoptert, vet du at du ikke kan forvente så mye,” sier han. “Jeg er bare glad for at jeg tok DNA-testen, for ellers ville jeg aldri ha funnet farens familie.”

Kim har virkelig likt å knytte bånd til sin danske arv, fra smørrebrød (den danske åpne smørbrøden), pølser, øl og iskrem til det danske begrepet ‘Hygge’: den koselige tilfredsheten av å nyte enkle gleder i en varm, komfortabel og intim atmosfære med kjære. “Begrepet ‘Hygge’ er noe Katy og jeg virkelig liker og har tatt med inn i vårt eget hjem i Australia,” sier han. “Det er herlig å se det komme til live. Jeg holder nå regelmessig kontakt med farens familie, noe jeg vet ville gjort ham glad.”

Mange takk til Kim og familien hans for å dele sin opplevelse med oss, og til vår forsker Naama Lanski for hennes arbeid med denne historien.

Hvis du også har gjort en livsforandrende oppdagelse takket være MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Vennligst send det til oss via dette skjema eller send oss en e-post på stories@myheritage.com.