Lev lenge og fremgangsrikt!

Lev lenge og fremgangsrikt!

Setningen i overskriften er velkjent for de fleste som har sett Star Trek. I vinter gikk en av seriens mest kjente skuespillere, Leonard Nimoy, bort i en alder av 83. Han fikk en enorm tilhengerskare for sine prestasjoner som Spock, og vil bli savnet av tilhengere over hele verden.

Som en hyllest til hans liv og levnet har vi , med hjelp fra våre venner hos Geni.com, tatt en nærmere titt på Nimoys slektstre – og vi har funnet ut at Leonard Nimoy var i familie med William Shatner, som spilte Kaptein Krik!

Her er noen andre fakta om Leonard Nimoys liv som du kanskje ikke visste:

  • Morsmålet hans var Yiddish. Han ble født i Boston, Massachusetts, og foreldrene hans var immigranter fra Iziaslav i dagens Ukraina –  da Sovjetunionen
  • Han hadde sin skuespillerdebut som åtteåring på en scene i nabolaget, men han slo gjennom som skuespiller i 30-årene, da Star Trek hadde premiere i 1966.
  • I følge Leonard Nimoy selv, baserte han den berømte Vulcan-hilsenen “lev lenge og fremgangsrikt” (live long and prosper) på en gammel jødisk velsignelse som han husket fra barndommen.
  • Å bringe Spock til live var langt fra Nimoys eneste talent. Han var også en dyktig fotograf, poet, forfatter og musiker. Han stod bak fem plater, publiserte en rekke bøker (inkludert en selvbiografi), og han var regissør for to Star Trek-filmer i tillegg til komedien «Tre menn og en baby (1987).

Hva husker du best fra Leonard Nimoys karriere? Del dine minner om ham i kommentarfeltet nedenfor!