2023: MyHeritage-året i gjennomgang

Når vi snur den siste siden av 2023 hos MyHeritage, reflekterer vi over nok et år med oppturer og nedturer, med øyeblikk med stor suksess sammen med øyeblikk av kompleksitet. Alle disse øyeblikkene understreket motstandskraften og besluttsomheten i hjertet av MyHeritage-teamet.

Dette året har vært et bevis på hvordan innovasjon og hardt arbeid er våre drivkrefter. MyHeritage flytter kontinuerlig grensene for hva som er mulig i slektshistoriens rike. Reisen vår i 2023 har vært preget av banebrytende fremskritt, ved å utnytte AI-teknologi for slektsforskning på nye måter; hjertevarme gjenforeninger; og en fortsatt, urokkelig forpliktelse til å knytte mennesker til deres arv.

La oss se tilbake på 2023:

Januar

Vi startet året på rett fot med å introdusere nytt forbedringer av den kraftige Photo Tagger-funksjonen, som lar deg enkelt merke flere bilder av samme person på en gang. Forbedringer inkluderte taggeforslag som var tilgjengelige fra flere nøkkelplasseringer på MyHeritage-nettstedet.

Foto Tagger Forbedringer

Du kan nå se og bekrefte merkingsforslag når du ser på alle bildene med en bestemt person, eller når du ser på enkeltbilder.

Deretter gjorde vi det superenkelt for enhver MyHeritage DNA-bruker til å dele sine etnisitetsresultater i en kul video, uten å måtte lage og redigere videoer fra skjermopptak. Den siste tiden har det vært en global trend av MyHeritage-brukere som deler videoen med «snurrende jordklode» som avslører DNA-resultatene deres, og selv personer med svært få følgere har fått millioner av visninger, som videoen nedenfor.

@caty.thegreat

Well, I guess I was lied to #myheritage #myheritagedna #dnatest #dnatestresult #fyp #foryoupage #ethnicity

♬ original sound – Stan 🙂

Med denne nye videodelingsfunksjonen er det nå enklere enn noensinne å dele MyHeritage DNA-resultatene dine med noen få enkle trinn.

Vi indekserte og publiserte Israels immigrasjonsliste, en eksklusiv samling som dekker innvandring til Israel fra 1919 og fremover, med 1,7 millioner dokumenter. Denne samlingen er Israels svar på den berømte immigrasjonsdatabasen «Ellis Island» for USA. Nesten alle slektsforskere i Israel vil finne direkte forfedre og andre slektninger i denne verdifulle samlingen.

Februar

For å markere Presidentens dag har MyHeritage Forskningsteamet dykket ned i amerikansk folketelling 1950 som vi publiserte året før, for å se hva de kunne finne om livene til USAs tidligere og nåværende presidenter – Biden, Trump, Obama og Clinton. Opplysningene i folketellingen fra 1950 viser at den kan gi et vell av informasjon om mennesker som levde på den tiden, inkludert familiebakgrunn, utdanning og yrker.

Mars

RootsTech 2023-konferansen, som ble arrangert i Salt Lake City og også på nettet, er alltid en milepæl for slektsforskningssamfunnet og samler slektshistorieentusiaster fra hele verden, og vi er stolte over å ha vært en viktig del av den. MyHeritage tilbød et tettpakket program med aktiviteter, inkludert foredrag fra våre ekspert-slektsforskere og en fascinerende tale av grunnlegger og CEO Gilad Japhet, som delte de siste fremskrittene innen slektsforskning og DNA, og kunngjorde spennende nye funksjoner.

Se opptaket av Gilads foredrag her:

På RootsTech var vi glade for å kunngjøre lanseringen av den nye cM Explainer™. cM Explainer™ er en innovativ, gratis funksjon som estimerer slektskapsrelasjoner mellom DNA-treff på MyHeritage med høy nøyaktighet. Den bidrar til å løse utfordringen med å forstå slektskap mellom DNA-treff. For hver DNA-treff forutsier cM Explainer™ de mulige relasjonene mellom de to personene og sannsynligheten for hver relasjon, anslår hvem som kan være deres siste felles forfedre og viser et diagram som viser deres relasjonsbane. cM Explainer™ er unik i måten den bruker både centimorgan-verdien og alderen til de to personene (hvis den er kjent) for å finjustere prediksjonene, noe som gjør MyHeritage til det eneste store slektsforskningsselskapet som tilbyr relasjonsprediksjon på dette detalj- og nøyaktighetsnivået.

cM Explainer™ er fullt integrert i MyHeritage-plattformen for å kaste lys over alle DNA-treff som finnes på MyHeritage, og er også tilgjengelig som et gratis frittstående verktøy til fordel for personer som har testet seg med andre DNA-tjenester.

En annen flott funksjon som ble kunngjort i mars, var tillegget av fargekoder for slektstrær i de to hovedvisningene av treet: Familievisning og Stamtavlevisning. Dette er både visuelt tiltalende og gjør det enklere å få oversikt over slektstreet ditt.

Sist, men ikke minst, kunngjorde vi en ny del av MyHeritage pro bono-prosjektet DNA Quest. Vi mener at alle, overalt, har rett til å kjenne sine røtter, og derfor relanserte vi MyHeritage DNA Quest og tilbød tusenvis av ekstra, gratis DNA-sett til adopterte og familiemedlemmer av adopterte som leter etter sine biologiske familier. Noen av de utrolige gjenforeningshistoriene som har blitt mulig takket være dette initiativet, er beskrevet nedenfor.

Vi avsluttet mars med forbedret utseendet på kategori- og kolleksjonssidene på MyHeritages søkemotor for historiske dokumenter, noe som gjør dem enklere å bruke.

April

I april var vår egen Geoff Rasmussen vertskap for det fjerde årlige 24-timers webinar-maraton i slektsforskning på Legacy Family Tree Webinars.

Geoff var vert for et stjernelag av førsteklasses foredragsholdere om slektsforskning, med temaer som dekket et stort spekter av interesseområder, inkludert geografiske steder fra Latin-Amerika til Storbritannia, Skandinavia og Australia. Mer enn 53 000 personer registrerte seg og fikk med seg live-foredraget. Du finner repriser av hvert enkelt foredrag her.

Ikke lenge etter utgivelsen fikk vi forbedret prediksjonene av relasjoner i cM Explainer™ for å gjøre det mulig for DNA-kundene våre å administrere DNA-treffene sine på en mer effektiv måte og for å bedre forstå familierelasjoner.

Mai

I mai oppdaterte vi data for Theory of Family Relativity™ hvor vi la til millioner av nye teorier som hjelper deg med å finne ut hvordan du er i slekt med DNA-treffene dine. Det totale antallet teorier har økt med 61 %, til 136 713 021.

I forkant av en av de største begivenhetene i 2023, kroningen av kong Karl III, dykket MyHeritage Forskningsteamet ned i samlingen av historiske aviser i MyHeritage-databasen, gjennomgikk dusinvis av aviser fra hele verden, og utforsket annonser rundt tidligere kroninger for å se hvordan annonsørene var kreative og markedsførte produktene sine i tidens ånd.

Deretter presenterte vi historien til MyHeritage-brukere som avdekket bilder av sine forfedre i samlingen New South Wales, fanger og bilder på MyHeritage. Samlingen, som ble lagt til MyHeritage i slutten av 2022 med tillatelse fra New South Wales State Archives, inneholder fascinerende fotografier av fanger fra flere fengsler i New South Wales i perioden 1870-1930. Vi vekket disse bildene til live ved å animere, fargelegge og forbedre dem med MyHeritages AI-fotofunksjoner.

I slutten av mai offentliggjorde vi lanseringen av Reimagine, vår nye mobilapp for familiebilder som bruker vår AI-teknologi i verdensklasse til å forbedre historiske bilder og har en kraftig fotoskanner som gjør det mulig å skanne hele albumsider i høy hastighet. Reimagine er tilgjengelig på både iOS og Android.

Juni

I juni kunne vi fortelle den banebrytende historien om Scott Lieberman, et chilensk adoptivbarn som ble stjålet som baby og vokste opp i California, USA. Scott ble gjenforent med søsteren sin takket være MyHeritage og hjelp fra den ideelle organisasjonen Nos Buscamos. Se Scotts rørende reaksjon på DNA-resultatene sine.

Historien om Scotts reise for å finne familien sin fenget raskt hjerter over hele verden. Hvis du vil vite mer om hvordan historien hans ble delt i medier over hele verden, kan du ta en titt på lenkene i avsnittet om mediedekning nedenfor.

Juli

Til ære for 4 juli, utforsket MyHeritage familiehistorien til Steve Doocy, programleder for Fox & Friends, og overrasket ham med informasjon om hans forbindelse til USAs tre første presidenter: George Washington, John Adams og Thomas Jefferson. Se innslaget her.

Gjennom hele 2023 har vi økt publiseringstakten, og i juli feiret vi at vi i gjennomsnitt har lagt til eller oppdatert én samling per dag i et helt år, med totalt 373 millioner nye dokumenter. Vi gjør store fremskritt i vår forpliktelse til å gi deg de beste ressursene for din slektsforskning ved å legge til og oppdatere historiske dokumenter hver dag.

I juli avdekket forskningsteamet vårt registreringer av 4 ekstremt innflytelsesrike amerikanske statsborgere i innsamlingen av amerikanske passøknader, 1795–1925 på MyHeritage. Deretter brukte vi fotofunksjonene våre til å gi liv til bildene deres, og resultatet er fantastisk.

Alexander Graham Bells passbilde, forbedret og fargelagt av MyHeritage
Alexander Graham Bells passbilde, forbedret og fargelagt av MyHeritage
Alexander Graham Bells passbilde, forbedret og fargelagt av MyHeritage

August

Vi lanserte PhotoDater™, en unik gratisfunksjon som bruker kraftig AI-teknologi til å anslå når et bilde ble tatt.

Denne funksjonen kan hjelpe deg med å finne flere ledetråder om hvem som er på bildet og hendelsen det ble tatt ved, slik at du kan løse mysterier i slektsforskningen din. Denne funksjonen er eksklusiv for MyHeritage.

Lær mer om PhotoDater™ i denne videoen:

I forbindelse med skolestart-sesongen presenterte vi en rekke samling av skolebilder fra det siste århundret, hentet fra brukernes fotoarkiv. Ved hjelp av MyHeritages fotoverktøy har vi fargelagt, forbedret og restaurert disse gamle fotografiene og gitt dem nytt og levende liv.

September

Vi har publisert den kanadiske folketellingssamlingen fra 1931, komplett med en ny indeks laget av MyHeritage. Denne samlingen, som inneholder informasjon om 10,4 millioner personer som bodde i Canada i 1931, er det siste tilskuddet til vår enorme samling av kanadiske historiske dokumenter, som nå omfatter 175 samlinger med totalt 113,7 millioner oppføringer.

Legacy Family Tree Webinar var vertskap for den fjerde årlige Webtember, en gratis, nettbasert slektsforskningskonferanse som varte i en måned. Konferansen ble holdt hver fredag i september, og de påmeldte kunne delta på flere webinarer med ekspertforelesere om en rekke ulike slektshistoriske emner hjemmefra.

Oktober

I oktober ble vi knust da vi fikk vite om de tragiske dødsfallene til Ron Shemer og Ilay Nachman, to ansatte og medlemmer av vår MyHeritage-familie, Ron og Ilay ble drept tidlig om morgenen 7. oktober 2023, mens de hver for seg deltok på musikkfestivalen Nova. Ron var 23 år gammel, og Ilay var nesten 24.

Ron og Ilay var elsket og respektert av alle som kjente dem, og for å hedre deres minne tilbyr vi MyHeritage-fellesskapet et vindu inn i livene til av to eksepsjonelle menn som for alltid vil forbli unge.

November

I November, la vi til muligheten til å sikre MyHeritage-kontoen din med E-postbasert tofaktorautentisering. MyHeritage setter personvernet og sikkerheten til dataene dine til høyeste prioritet, og vi har tatt og fortsetter å ta viktige skritt i den retningen. Aktivering av tofaktorautentisering (2FA) gir kontoen din et ekstra lag med beskyttelse. Å legge til tofaktorautentisering (2FA) på MyHeritage-kontoen din er nå et obligatorisk krav for alle DNA-kunder, men vi anbefaler at du legger det til selv om du ikke er DNA-kunde.

PhotoDater™, vår revolusjonerende gratisfunksjon som bruker AI-teknologi til å estimere når historiske bilder ble tatt, ble gjort tilgjengelig på MyHeritage-mobilappen og Reimagine-appen i tillegg til nettstedet.

PhotoDater mobile feature image

Etter å ha undersøkt England & Wales, Birth Index, 1837-2005 på MyHeritage, identifiserte vi noen interessante trender når det gjelder jentenavn. Vi avdekket de mest populære jentenavnene i Storbritannia de siste 100 årene.

Ta en titt på endringene og trendene i denne flotte visualiseringen:

Desember

Året ble avsluttet med et «brøl» da vi lanserte en rekke utrolige nye funksjoner, som var under utvikling gjennom hele året, og flere historiske rekorder.

Først kunngjorde vi lansering av MyHeritage Wiki: det nye, fellesskapsstyrte nettleksikonet for slektsforskning og DNA. Den nye wikien ligger på MyHeritage, men den er svært omfattende og går langt utover det som er spesifikt for MyHeritage-tjenesten.

Vi inviterer deg til å bli med på å bygge det ultimate nettleksikonet for slektshistorie og DNA. Vi søker eksperter, frivillige skribenter, redaktører og moderatorer samt korrekturlesere, koordinatorer og oversettere. Uansett hva du kan, kan du være med på å gjøre slektshistorie mer tilgjengelig enn noensinne! Fyll ut dette skjemaet for å bli bidragsyter.

Etter det publiserte vi Tyskland, Nordrhein-Westfalen Ekteskapsinngåelser, 1874-1899 samling. Denne samlingen består av 4 millioner dokumenter og inneholder utmerkede skannede bilder av originalene. Den er eksklusiv for MyHeritage og finnes ikke på noen andre kommersielle nettsteder.

Like før årsskiftet lanserte vi to kraftige AI-funksjoner: AI Record Finder™ og AI Biographer™.

AI Record Finder™ er verdens første AI-chatbaserte søkemotor for historiske dokumenter. AI Record Finder™ forvandler slektshistorisk forskning ved hjelp av chat med kunstig intelligens (AI). Det er en interaktiv, intelligent fritekst-chat som hjelper deg med å finne historiske dokumenter om en bestemt aner eller slektning ved hjelp av MyHeritages enorme database med nesten 20 milliarder dokumenter.

Introducing AI Record Finder

AI Biographer™ er en spennende ny funksjon som er eksklusiv for MyHeritage. Med ett enkelt klikk setter den automatisk sammen en biografi-artikkel i Wikipedia-stil om en persons liv. Den bruker detaljer fra treff av historiske dokumenter og slektstreprofiler, og samler informasjonen i en vakker, velskrevet artikkel som vil gjøre deg stolt.

MyHeritage brukerhistorier

Her er bare noen av historiene vi har delt i år om brukere som har gjort livsendrende oppdagelser takket være MyHeritage:

Gjennom MyHeritage DNA-treff fant 66 år gamle Loren McDonald endelig svaret på et spørsmål han har hatt hele livet: hvem faren hans var. En nyoppdaget fetter sendte til og med Loren et brev faren hadde skrevet for mange år siden, noe som ga ham uvurderlig innsikt i farens liv og tanker.

Elvira, fra Barcelona i Spania, var en av tre søsken som ble forlatt på en jernbanestasjon i barndommen. Et fjern treff på MyHeritage førte til at hun og søsknene fikk kontakt med biologiske familiemedlemmer, noe som avslørte foreldrenes mørke fortid og identitet, og brakte lys over gamle mysterier i familiehistorien.

Elvira og søsknene hennes

Elvira og søsknene hennes

Aimee Haynes oppdaget, gjennom MyHeritage DNA, at til tross for hva familien hadde trodd i flere tiår, var oldefaren hennes ikke et produkt av en affære.

Janis Holmgren ble overrasket da hun i slutten av 70-årene fikk vite at mannen hun alltid hadde trodd var faren hennes, ikke var hennes biologiske far. Gjennom MyHeritage avdekket hun farens sanne identitet og den tragiske kjærlighetshistorien som hjemsøkte moren i årevis.

Alice Grusová ble som barn skilt fra familien sin og etterlatt på en togstasjon av foreldrene for å redde henne fra nazistene under andre verdenskrig. Alice overlevde krigen, og takket være en Smart Match™ med en fjern kusine på MyHeritage ble hun gjenforent med familien sin, inkludert en sønn som tanten nevnte i sitt siste brev.

Alice, endelig gjenforent med fetteren Yossi.

Alice, gjenforent med fetteren Yossi

Vokste opp på et barnehjem i Alfaro, La Rioja, Spania, Vicenta Ruiz Oriol hadde hun lite kunnskap om sitt opphav og sine foreldre. Men ved hjelp av en kombinasjon av DNA-testing og tradisjonell slektsforskning klarte Vicenta å avdekke sin sanne identitet og gjenforenes med tre søsken.

Kate Valério sitt liv ble snudd på hodet da MyHeritage-DNA-resultatene avslørte en overraskende blanding av nordafrikanske aner og aner fra Midtøsten – og en mystisk melding i innboksen fra et DNA treff. Samtalen førte til at Kate endelig fikk vite hvem hennes biologiske far var, noe moren hadde holdt hemmelig hele livet. Følg Kate på hennes ekstraordinære oppdagelsesferd i denne videoserien i to deler.: Del 1, Del 2.

Kate (bottom right) surrounded by her newfound family

Kate (nederst til høyre) omringet av sin nye familie

Flere MyHeritage-brukerhistorier i media

I løpet av det siste året har de utrolige historiene fra MyHeritage-brukere og de fascinerende funnene fra forskningsteamet vårt fanget oppmerksomheten til medier over hele verden.

Her er noen av de viktigste medieoppslagene om MyHeritage i 2023:

David Rossler brukte mange år på å lete etter huset og familien som hjalp ham og moren med å unnslippe konsentrasjonsleirene under krigen. Gjennom MyHeritage ble David gjenforent med familien som gjemte ham under Holocaust. Les historien på Newsweek og på MyHeritage Blog.

David (i midten) sammen med etterkommerne til familien som reddet ham under Holocaust

David (i midten) sammen med etterkommerne til familien som reddet ham under Holocaust

Åtti år etter at de ble skrevet, mottok Carol Bohlin fra Vermont en samling av hennes foreldres kjærlighetsbrev fra andre verdenskrig, som ble oppdaget av en fremmed i foreldrenes tidligere hjem i New York. Disse dyrebare brevene, som ble sendt mens faren tjenestegjorde i den amerikanske marinen, var gjemt i en vegg og har nå kommet frem i lyset, slik at Carol kan lese dem høyt i denne Innslag fra Fox News og på MyHeritage Blog.

Etter 75 års adskillelse ble søstrene Annie Ijpelaar (78) og Sheila Anne Fry (75) gjenforent takket være Sheilas svigerdatters innsats for å finne sin lenge savnede slektning via MyHeritage. Sheila, som ble født med bare noen måneders mellomrom og adoptert bort på slutten av andre verdenskrig, oppdaget at halvsøsteren bodde i Nederland, uten å kjenne til sine biologiske foreldre i Storbritannia. Se den rørende gjenforeningen og les hele historien deres på denne siden Metro link og på MyHeritage Blog.

I denne norske historien, omtalt på norsk tv2, Line Edøy fant faren sin gjennom MyHeritage etter 30 år. Det ble også omtalt på engelsk på MyHeritage Blog.

Som tidligere nevnt oppdaget Scott Lieberman fra California at han ble ulovlig tatt fra moren i Chile og adoptert av et amerikansk par. Han fikk en gratis MyHeritage DNA-test gjennom et samarbeid mellom den ideelle organisasjonen Nos Buscamos og MyHeritage. Avsløringen førte til et følelsesladet første møte med søsteren han aldri kjente. Scotts historie ble omtalt i flere publikasjoner, blant annet i USA Today and CNN. Du kan også lese hele historien på MyHeritage Blog.

Scott with half-sisters Jenny and Karina

Scott med halvsøstrene Jenny og Karina

Celina og Joseph Quinones, et ektepar fra Colorado med tre barn, oppdaget at de var søskenbarn. Oppdagelsen kom 10 år inn i ekteskapet, etter at de tok MyHeritage DNA-tester som en del av Celinas slektstreforskning. Celina delte historien i en viral TikTok-video som ble sett over 4,4 millioner ganger. Den ble møtt med blandede reaksjoner, noe som kommer frem i intervjuet med People magazine.

Raylane Amaral, en 28 år gammel kvinne fra Brasil, oppdaget at hun var en av tre babyer som ble forbyttet ved fødselen på en fødeavdeling for 28 år siden, etter å ha tatt en MyHeritage DNA-test. Du kan lese hele historien i denne The Sun UK artikkel.

Takket være MyHeritage ble et rørende morsdagsbrev skrevet av den amerikanske soldaten Carl Howe under første verdenskrig levert til barnebarnet han aldri møtte. Du kan se hennes emosjonelle opplesning av bestefarens originale brev i dette innslaget USA Today, eller på MyHeritage Blog.

Carls barnebarn, Jan, med bestefarens brev

Carls barnebarn, Jan, med bestefarens brev

Julie Mamo fra Australia fikk kontakt med søsteren sin, med samme fornavn, etter 60 år, takket være en MyHeritage DNA-test. En av Julies nevøer, Jason Fisher, som var fascinert av sin «olivenfargede hudfarge», tok også testen, noe som førte til oppdagelsen. Les hele historien i Daily Mail og på MyHeritage Blog.

Søstrene Julie og Julie, endelig gjenforent

Søstrene Julie og Julie, endelig gjenforent

I NY Post var en fremhevet historie om brødrene Rhys Williams, en 27 år gammel britisk mann, og Chris Jones, 53 år. Brødrene fant hverandre gjennom en MyHeritage DNA-test, etter at Rhys fikk vite at mannen som oppdro ham ikke var hans biologiske far og bestemte seg for å utforske slektstreet hans. Du kan også lese om det på MyHeritage Blog.

MyHeritage-forskerteamet avslørte historien bak kvinnen som sto i spissen for feiringen av farsdagen i 1910 i hjembyen Spokane i Washington, Sonora Smart Dodd. Vi avdekket en rekke historiske dokumenter som tidligere har vært ukjente for Dodds etterkommere. Les mer i den fullstendige AP artikkelen.

Etter 42 år ble amerikanske Jimmy Lippert Thyden, som ble ulovlig adoptert som nyfødt, gjenforent med sin biologiske familie i Valdivia, Chile. Se deres emosjonelle gjenforening i en video omtalt i denne USA Today artikkel, og på MyHeritage Blog.

Jimmy møtte søsteren sin for første gang

Jimmy møtte søsteren sin for første gang

Den tidligere irske OL-deltakeren Shane Healy (54) ble gjenforent med sin forsvunne søster etter 50 år, takket være MyHeritage DNA. Oppdag mer om denne rørende gjenforeningen i Irish Sun artikkel.

Denne Chronicle Live artikkelen inneholder en imponerende historie om Newbiggin-by-the-Sea, en kystlandsby i Northumberland, som har skapt et av verdens største slektstrær. Dette omfattende slektsforskningsprosjektet dokumenterer 40 000 personer som kan spores tilbake til rundt år 1200, og alle er registrert på MyHeritage. Det er også omtalt på MyHeritage Blog.

Mary Butlers mor Bobbi har lett etter søsknene sine siden hun ble adoptert bort for 65 år siden. Etter å ha tatt en MyHeritage DNA-test fikk Mary et treff med sin biologiske onkel, som hadde lastet opp sine DNA-data til MyHeritage. Se den hjertevarmende historien på Good Morning America, og på MyHeritage Blog.

Historiske samlinger

I løpet av det siste året har MyHeritage utvidet sin allerede omfattende database med 366 nye samlinger og over 700 millioner historiske dokumenter. Denne satsingen er i tråd med vår forpliktelse til å gi verdi til brukere som ønsker å fordype seg i sin egen slektshistorie. Vår database med historiske dokumenter omfatter nå nesten 20 milliarder historiske dokumenter.

Her er en oversikt over noen av de verdifulle samlingene vi har lagt til eller oppdatert i 2023:

Folketellingen i Norge 1910: Oppdatert med vakre skannede bilder av høy kvalitet av de originale folketellingene.

Israel, Immigrasjonslister: En av de mest omfattende kildene som finnes for slektsforskning i Israel. Den inneholder lister over immigranter til Israel fra 1919 og fremover, og indekset er eksklusivt for MyHeritage.

Folketelling i Frankrike: Frankrike gjennomførte en nasjonal og standardisert folketelling hvert femte år mellom 1836 og 1936, med unntak av 1871 (utsatt ett år til 1872 på grunn av den fransk-preussiske krigen) og 1916 (ikke gjennomført på grunn av første verdenskrig). I år publiserte vi Folketellingen i Frankrike 1911, Folketellingen i Frankrike 1921, Folketellingen i Frankrike 1931, the Folketellingen i Paris 1926, Folketellingen i Paris 1931, and Folketellingen i Paris 1936. Dette ble gjort takket være våre fantastiske kolleger i Filae.

Folketellingen i Canada i 1931: Folketellingen i Canada i 1931 ble gjennomført 1. juni 1931 og talte over 10,4 millioner personer.

Tyskland, Nordrhein-Westfalen – Münster, Detmold og Arnsberg Ekteskap, 1874-1899: En eksklusiv samling av vigselsattester fra Nordrhein-Westfalen fra 1874 til 1899.

Tyskland, Nordrhein-Westfalen Dødsfall: Dødsregistre fra folkeregistrene (Standesämter) i delstaten Nordrhein-Westfalen mellom 1874 og 1938 for distriktene Arnsberg, Detmold, Münster og det meste av Düsseldorf og Köln.

Webinarer

I løpet av det siste året har vi arrangert 190 webinarer på Legacy Family Tree Webinars. Disse webinarene har tilbudt et bredt spekter av emner, ledet av eksperter innen slektsforskning og historikk, og har gitt uvurderlig innsikt og læringsmuligheter. Fra nybegynnertips til avanserte forskningsteknikker – hver økt er utformet for å passe for slektsforskere på alle nivåer.

Her er de 10 mest sette MyHeritage-spesifikke webinarene i 2023:

MyHeritage: Ditt personlige slektsarkiv av Melissa Barker

Ti flere hemmeligheter ved bruk av MyHeritage av Daniel Horowitz

RootsTech-gjennomgang av Daniel Horowitz

Se familien i et helt nytt lys! av Diane Henriks

Familiestatistikk på MyHeritage av Uri Gonen

Nye oppdateringer i MyHeritage-slektstreet ditt av Uri Gonen

DeepStory – verktøyet for visuell historiefortelling av Janna Helshtein

MyHeritage byr på mer enn slektstrær og bilder av Fran Kitto

De 10 beste hemmelighetene ved bruk av MyHeritage av Daniel Horowitz

Comment retrouver ses cousins d’Amérique du Nord grâce aux collections MyHeritage by Marie Cappart

Her er de 10 best rangerte webinarene i 2023:

Afro-Louisianas historie og slektsforskning, 1718-1820 av Nicka Smith

Disseksjon & Analyse av forskningsproblemer: 10 trinn til en løsning av Elizabeth Shown Mills

Hakemerker og antall tellinger: Forståelse og bruk av slaveskjemaene av Renate Yarborough Sanders

Tror du at du vet alt om bykataloger? by Paula Stuart-Warren

Ok, jeg har fått naboene – hva gjør jeg med dem nå?! Av Elizabeth Shown Mills

Samuel Witter vs. Samuel Witter: Separering av soldater med samme navn, krigen i 1812 av Elizabeth Shown Mills

Bukser, svart husholdning, stifter og husholdningsregninger: Problemløsning med «trivielle detaljer» av Elizabeth Shown Mills

Margaret’s Baby’s Far & Hva han lærte meg av Elizabeth Shown Mills

Lojalister, frigitte og svindel i Southern Claims Commission av Sharon Batiste Gillins

Tío Juvenal: Sammenfatning av opptegnelser, kontekst og strategier av Colleen Robledo Greene

MyHeritage-teamet

Det siste året har vært en periode med betydelig vekst for MyHeritage-teamet, som nå omfatter mer enn 500 ansatte spredt over hele verden. MyHeritage-familien vår har vokst ytterligere med bryllupet til 18 ansatte og den lykkelige ankomsten av 32 babyer født av våre ansatte i 2023 🙂

Frivillig arbeid

Som selskap er vi opptatt av å gi tilbake til samfunnet. Teamet vårt engasjerer seg i en rekke frivillige aktiviteter, fra å pakke mat til trengende og støtte barn som ellers ikke har mulighet til å feire bursdager, til å tilbringe kvalitetstid med eldre. Disse initiativene er frivillige, men det er inspirerende å se så mange av teammedlemmene våre entusiastisk delta og gjøre en positiv forskjell i andres liv.

skaper hjertevarmende bursdagsfester for barn som er evakuert fra hjemmene sine

Skaper hjertevarmende bursdagsfester for barn som har blitt evakuert fra hjemmene sine

Frivillig arbeid hos Leket, Israels fremste matredningsorganisasjon.

Frivillig arbeid hos Leket, Israels fremste matredningsorganisasjon

MyHeritage-ansatte melder seg frivillig til å pakke mat til vanskeligstilte

MyHeritage-ansatte melder seg frivillig til å pakke mat til vanskeligstilte

Morsomme dager og feiringer

Vi setter regelmessig av tid til teamdager og aktiviteter. Disse avslappede, hyggelige sammenkomstene er en mulighet for MyHeritage-ansatte til å slappe av, ha det gøy og virkelig bli kjent med hverandre.

MyHeritage-produkt- og designteamene på en morsom dag

MyHeritage-produkt- og designteamene på en morsom dag

Utflukt for salgsteamet: piknik på en solrik dag

Utflukt for salgsteamet: piknik på en solrik dag

I september reiste MyHeritage-teamet på en minneverdig tredagers ferie til Kedma Hotel i Israel for å markere at MyHeritage har eksistert i 20 år. Feiringen startet på en pittoresk vingård i ørkenen, der teamet slappet av med god mat, vinsmaking og et utvalg av spennende aktiviteter som jeepkjøring, segway-turer og sandsurfing. Kvelden var full av energi, og alle koste seg med en livlig dansefest på hotellet.

Vinsmaking på vingården

Vinsmaking på vingården

Dans til langt på natt på hotellet

Dans til langt på natt på hotellet

Dagen etter var en blanding av avslapning og eventyr, med en rekke aktiviteter fra makramélaging og oppkvikkende isbad til beroligende yoga- og meditasjonsøkter, for ikke å snakke om avslapping ved bassenget.

Modige MyHeritage-sandboardere

Modige MyHeritage-sandboardere

MyHeritage-ansatte presset til det ytterste med ice bucket challenge

MyHeritage employees pushed to their limits with the isbøtte-utfordring

Høydepunktet på retreaten var den magiske kvelden i ørkenen: et fortryllende oppsett med lange, elegant dekket bord, som tatt ut av et eventyr. Denne spesielle kvelden inneholdt dyptfølte taler, som startet med Aaron Godfrey, VP av Markedsføring, og ledet til en inspirerende tale av Gilad Japhet, vår grunnlegger og CEO. Gilad reflekterte over MyHeritages to tiår lange historie og uttrykte takknemlighet overfor alle som har bidratt til selskapets suksess.

Det magiske festlokalet

Det magiske festlokalet

Gilad Japhet, grunnlegger og administrerende direktør, deler inspirerende ord med MyHeritage-teamet

Gilad Japhet, grunnlegger og administrerende direktør, deler inspirerende ord med MyHeritage-teamet

Kveldens taler gikk over i en spektakulær utendørs dansefest i ørkenen som varte til langt på natt. Festlighetene startet med en energisk opptreden av den kjente rapperen, sangeren og låtskriveren Tuna, etterfulgt av en stjerne-DJ som sørget for elektrisk stemning. Alle koste seg og danset og feiret under åpen himmel. Den unike stilen til MyHeritages 20-årsjubileum ga arrangementet et ekstra lag av spenning og glede.

Danser til de elektrifiserende rytmene i Tunas opptreden

Danser til de elektrifiserende rytmene i Tunas opptreden

Gledelige øyeblikk fanget av MyHeritage-teamets medlemmer

Denne uforglemmelige begivenheten var ikke bare en hyllest til fortiden, men ga også MyHeritage-teamet fornyet energi og entusiasme.

Vi ser frem mot 2024

I løpet av 2023 har vi tatt betydelige skritt i retning av å gjøre slektshistorie mer tilgjengelig for brukerne våre, ikke bare ved å utvikle nye funksjoner og verktøy, men også ved å forbedre MyHeritage-produktene du kjenner og elsker. Vi har lagt vekt på å utnytte ny teknologi, spesielt kunstig intelligens, til å skape innovative funksjoner for slektsforskning.

Nå som vi avslutter et travelt og produktivt 2023 hos MyHeritage, er vi allerede i gang med å forberede oss på hva som kommer til å skje i 2024. I 2024 vil vi fokusere på å gi deg bedre slektsforskningsprodukter, legge til et stort antall historiske dokumenter av høy kvalitet og gjøre det enklere og morsommere å utforske slektshistorien din. Vi ser frem til å dele eksklusivt slektsforskningsinnhold fra hele verden med deg, med mål om å gi mer dybde og farge til dine slektshistoriske oppdagelser. Vi er opptatt av å hjelpe deg med å finne ut mer om røttene dine på en måte som er både meningsfull og morsom.

Skål for et 2024 fullt av nye oppdagelser! Godt nytt år!