120-år gammelt brev til julenissen funnet

Barn har skrevet brev til julenissen i over hundre år. Disse brevene har gitt julen en utvidet aura av magi og håp. Nylig ble et slikt brev – adressert til julenissen av en liten pike for 120 år siden – funnet i en bok som ble donert til en veldedighets-butikk!

Brevet

I brevet, datert 2. desember 1898, skriver fem-årige Marjorie fra Eastbourne, England til julenissen og ber om leke-ender og -kyllinger, en lerretsstrømpe, et stykke bånd og en ball til katten sin, Kittykins.

brevet

Historisk sammenheng

MyHeritages forsknings-team bestemte seg for å undersøke mer om Marjories historie. De gravde ned i den enorme beholdningen av historiske dokumenter i MyHeritage SuperSearch™ . Det eneste de hadde å gå på var pikens fornavn, Marjorie, og en adresse, 83 Enys Road, som var skrevet øverst på brevet.

adressen

Med utgangspunkt i Marjories alder, søkte de i flere britiske folketellings-dokumenter. Dermed fant de en familie som bodde på nøyaktig den adressen i folketellingen for England og Wales i 1901. Og familien hadde en datter som het Margaret!

Dear Santa

Folketelling fra 1901, England & Wales

Der ble det fastslått at Marjorie ble født i Hindley, Lancashire, 1. september 1893. Dessverre døde hennes far, William Tipping Pennington, 4. november 1893, og Marjories mor, Annie, ble dermed enke. I folketellingen står Annie oppført som ‘lever på egne midler.’

Det var nok tøffe tider for Marjorie og moren, noe som kommer frem i Marjories ønsker til julenissen det nevnte året.

Hva skjedde med lille Marjorie? Vår forskning viser at hennes mor døde i 1917. Ett år senere, i 1918, giftet Marjorie seg med Guy Collingwood, som ble født i Calcutta, India. Guy var offiser (løyntnant) i den britiske hæren. Marjorie døde i juni 1965, men vi fant ut at hun har etterkommere som lever. Marjories sønn, Trevor, fikk en sønn som het John, født i 1959 i Ashford, Kent, England. John har selv to sønner.

Nå lurer vi på hva deres familie kommer til å be julenissen om i år!

Husker du hva du ba julenissen om som barn? Del dine minner i kommentarfeltet nedenfor eller på vår Facebook-side.

Emneord: , ,