MyHeritage publiserer et nytt navneregister med navn hentet fra amerikanske og kanadiske historiske aviser.

MyHeritage publiserer et nytt navneregister med navn hentet fra amerikanske og kanadiske historiske aviser.

Det er med stor glede vi kan annonsere at vi har gitt ut et nytt register med 982 millioner navn. Det er navn vi har trukket ut fra våre amerikanske og kanadiske samlinger av historiske aviser. 

Historiske aviser er en viktig kilde for å finne informasjon når du forsker på slekt, nettopp fordi de er så rike på detaljer. Avisartikler kan gi farge og personlighet til ellers tørre fakta som man finner i kilder som for eksempel folketellingsposter.

Om samlingen

Samlingen er et register over navn som er hentet fra fritekst i amerikanske og kanadiske avissamlinger hos MyHeritage. Registeret er frembrakt fra skannede bilder av avisene ved hjelp av OCR-teknologi (Optical Character Recognition), som konverterer bilder til tekst. 

Den nye samlingen med navn erstatter ikke de originale avisbildene, men ligger som en egen samling. Foreløpig er bare halvparten av avisene hos MyHeritage blitt skannet, den andre halvparten skannes i disse dager, og snart publiserer ytterligere nesten en milliard poster. 

Nedtegnelser i denne samlingen består av en persons navn, tekstutdraget som nevner dem i avisen, avisens tittel, dato og publiseringssted. Alle oppføringer inneholder også et skannet bilde av den opprinnelige avisartikkelen. Noen poster vil også inneholde ytterligere søkbar informasjon, som for eksempel navn på ektefelle og bosted basert på informasjonen som er hentet ut av maskinlæringsalgoritmene.

Søk i avisens navneregister på MyHeritage

Den nye samlingen vil gjøre det mye enklere for deg å finne nye og spennende detaljer om dine forfedre som du ellers ikke hadde funnet. Da vi la til dette registeret, øket antallet historiske poster på MyHeritage til 15,1 milliarder.

Hvorfor dette registeret?

Selv om innholdet allerede eksisterte i avissamlingene våre, var søkefunksjonen begrenset i fritekstformatet. Hvis du var ute etter en forfedre med fornavnet William, ville du ikke finne avisartikler der dine forfedre nevnes som Bill eller Willie. Og det ville ha fått irrelevante artikler om folk som hadde William som etternavn også. Etter en smart utvinningsprosess, som vi har iverksatt ved hjelp av maskinlæring, er det nye navnregisteret en strukturert-samlingen som støttes fullt ut. Det er synonymt med søk, og skiller mellom for- og etternavn. Navneregisteret inneholder også relasjoner mellom personer, og hvis det var mulig å trekke ut adressen, ligger den der også. For eksempel, hvis en avisartikkel nevner “William og Roberta Miller” finner du poster for begge personene, William Miller og Roberta Miller. De antas å være ektefeller og blir automatisk sammenliknet med slektstrær ved hjelp av MyHeritage sin Record Matching-teknologi. Tidligere, selv om du søkte etter «William Miller», kunne du gå glipp av denne omtalen fordi navnene «William» og «Miller» er lenger fra hverandre i artikkelen. Det resulterer i lavere rangering i et fritekstsøk.

Global Name Translation™

Avisens navneregister aktiverer Global Name Translation™, som er MyHeritage sin unike teknologi som automatisk oversetter navn mellom språk. Det betyr at når du søker etter navn med et fremmed alfabet, for eksempel hebraisk eller kyrillisk, vil du få søkeresultater på engelsk. MyHeritage sin banebrytende Global Name Translation™ Technology hjelper brukere med å overvinne språkbarriere, og brukere vil finne poster som nevner deres forfedre på forskjellige språk (også variasjoner av et navn på forskjellige språk). Lær mer om MyHeritage sin Global Name Translation™ Technology i denne posten.

Eksempel på poster

Navneregisteret inneholder en oppføring om musikklegenden Johnny Cash. Oppføringen baserer seg på en kort beskrivelse av et TV-program fra avisen Sarasota Herald-Tribune den 6. april 1978. Johnny Cashs nye skuespill skulle sendes på TV, og avisen trykte en kort beskrivelse av det. I fritekst versjonen av avisen, ville du bare ha sett teksten som var knyttet til Johnnys navn. Navneregisteret, derimot, inneholder Johnnys navn så vel som navnet på hans kone, June Cash. 

Oppføring på Johnny Cash i navneregisteret fra aviser

Oppføring på Johnny Cash i navneregisteret fra aviser

I samlingen finner du også en oppføring om den anerkjente arkitekten Frank Lloyd Wright. Artikkelen handler om en eiendomsmeglerkonferanse der Wright skal være en av hovedtalene. Artikkelen refererer også til Wrights bolig i Spring Green i Wisconsin, hvor familieeiendommen hans lå. Navneregisteret fra aviser har trukket ut Frank Lloyd Wrights navn, så vel som hans adresse. Hvis du lette etter Frank Lloyd Wright i fritekstversjonen av avissamlingene, ville du bare se det utdraget som var relatert til Franks navn. Du ville ikke se adressen hans.  

Oppføring på Frank Lloyd Wright i navneregisteret fra aviser

Oppføring på Frank Lloyd Wright i navneregisteret fra aviser

Sammendrag

Avissamlinger er en fantastisk kilde for slektsforskere, da de inneholder rike detaljer. De inneholder også tema som slektsforskere har glede av, som nekrologer, bryllupsannonseringer og fødselsannonseringer. Samfunnssider og historier av lokal interesse inneholder informasjon om aktiviteter og arrangementer i samfunnet. De gir ofte detaljer om involverte personene. Det nye navneregisteret forsterker MyHeritage sin avissamling, du kan finne detaljer om slektninger som du ikke ville ha funnet tidligere. Vi håper at du lettere kunne finne familieskatter i avisene på MyHeritage med denne nye samlingen.

Å søke i samlingene på MyHeritage er gratis. Hvis du vil vise oppføringene eller lagre oppføringer i slektstreet, trenger du et Data- eller Komplett-abonnement. Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk når poster fra dette registeret og fritekstavissamlingene samsvarer med dine slektninger. 

Gled deg med den nye samlingen!