MyHeritage avslører: Popdronningen Taylor Swift er i slekt med Ludvig XIV, også kjent som Solkongen

MyHeritage avslører: Popdronningen Taylor Swift er i slekt med Ludvig XIV, også kjent som Solkongen

Mens popdronningen Taylor Swift forberedte seg til sin Paris og Lyon Eras-turné, gjorde forskningsteamet vårt noen undersøkelser om Taylors familiebakgrunn og oppdaget at hun er fjernt beslektet med Kong Ludvig 14. av Frankrike.

Deres slektsforbindelser går tilbake til det aristokratiske England på 1300-tallet, og deres felles forfedre var Michael de la Pole, andre jarl av Suffolk, og hans kone Katherine Stafford. Michael de la Pole var en engelsk adelsmann som støttet Henrik 4. mot Rikard 2. på slutten av 1300-tallet. På 1600-tallet dro Taylors engelske forfedre til de amerikanske koloniene og bosatte seg i Massachusetts, før de noen generasjoner senere flyttet videre til Pennsylvania.

På Kong Ludvig 14 sin side går forbindelsen gjennom en engelsk adelsdame Margaret de la Pole, som giftet seg med en greve av Béarn (i det sørvestlige Frankrike) på 1400-tallet. Hennes oldebarn skulle bli dronning av Ungarn og Böhmen, og blant hennes barnebarn fra Böhmen finner vi Marie de’ Medici, farmoren til den franske kong Ludvig 14.

Ludvig XIV (1638-1715) er kjent for å ha bygget det praktfulle Versailles-slottet.

Utsikt over Versailles-slottet, bygget av Ludvig 14, og slottets hageanlegg

Utsikt over Versailles-slottet, bygget av Ludvig 14, og slottets hageanlegg

Ludvig XIV sine fester i Versailles var spektakulære. Kongen elsket å danse, og som ung konge danset han foran hoffet utkledd som solen. Faktisk han grunnla det franske kongelige danseakademiet, forgjengeren til Nationaloperaens akademi i Paris, som i dag utdanner danserne ved Parisoperaen.

I Versailles ble det stadig spilt musikk, og ikke bare for å danse. Ludvig 14 elsket ikke bare å lytte til musikk, men også å spille den. Visste du at han studerte gitar med de beste musikerne på sin tid, og at han elsket å synge mens han spilte gitar? Det ligger visstnok til familien!

Utforsk dine egne familieforbindelser på MyHeritage.com