MyHeritage og BillionGraves slår seg sammen for å bevare verdens gravplasser

MyHeritage og BillionGraves slår seg sammen for å bevare verdens gravplasser

Kommentarer3

Vi har gleden av å informere om at MyHeritage har gått sammen med BillionGraves for å lansere et globalt crowdsourcing-prosjekt for å bevare alle verdens kirkegårder.

Gravstener spiller en viktig rolle i slektsgransking. De gir vital informasjon slik som en persons navn, navn på nærmeste slektsninger og datoer for fødsler og død. De beskriver også ofte den avdødes personalitet og karakter, og gir et innblikk i personens liv. Men likevel er millioner av gravstener rundt omkring i verden ikke registrert eller avskrevet, eller presentert på nett.

I tillegg gjør tidens tann at teksten på stenene blir uleselige etter hvert. Alder og værforhold gjør at teksten til slutt blir borte, eller veldig vanskelig å lese.

I dag har vi de nødvendige verktøyene for å bevare disse gravstenenes informasjon for ettertiden.

Vi inviterer deg til å bli med i vårt globale prosjekt for å bevare verdens gravminner.

Her er en kort video om prosjektet, og informasjon om hvordan du kan bidra:

Om BilionGraves

BillionGraves er en unik applikasjon, tilgjengelig for bade iOS og Android, som broker patentert teknologi for å gjøre det mulig for brukere å fotografere og dokumentere gravstener.  Ved hjelp av MyHeritage, er app’en nå tilgjengelig på 25 språk, og støtter Gregoriansk, Hebraisk og Julianske datoer. App’en registrerer GPS-posisjonentil gravstenen, for å gjøre det enklere å finne dem, og for enklere å vise frivillige hvilke deler av kirkegården som ikke er dokumentert, for å bedre effektiviteten og begrense duplikater. Gravstensbildene blir så transkribert av frivillige på nettsiden til BillionGraves, noe som resulterer i søkbare digitale data.

Den enkle BillionGraves appen (Klikk for å forstørre)

I løpet av bare to år har BillionGraves registrert millioner av gravminner, lastet opp av mer enn 70,000 frivillige.

Et bilde av en gravstein lastet opp gjennom BillionGraves app’en (Klikk for å forstørre).

Postene som lagres blir tilgjengelig gratis på nettsiden til BillionGraves, og gjennom søkemotoren til MyHeritage, SuperSearch. Hver post inneholder et bilde av gravsteinen, GPS-posisjonen og en indeks over tilgjengelig informasjon.

En kartregistrert gravstein I BillionGraves app’en (Klikk for å forstørre).

MyHeritage Record Matching teknologi vil bli brukt på de nye postene, og brukere vil automatisk få beskjed når nye gravsteder som matcher egne data blir lagt til. Brukere kan deretter lagre disse postene og hente ut relevant informasjon fra dem direkte i slektstreet.

MyHeritage-teamet tar det første skrittet!

Åtti MyHeritage-ansatte fra hovedkvarteret i Israel dro sist måned til Segula kirkegården i Petah Tikva, Israel, for å digitalisere gravsteiner ved å bruke mobilappen til BillionGraves . Vi syntes det var viktig å prøve selv, før vi kan oppfordre andre til å delta i prosjektet. Ved å få førstehånds-erfaring ønsket vi å lage veiledninger, sette standarder  og forbedre programvaren for å digitalisere verdens kirkegårder mest mulig effektivt.

MyHeritage-teamet på Segula kirkegården (Klikk for å forstørre).

Det var en overskyet morgen med lett regn av og til. Dette var veldig greit for oppgaven vår, og forholdene var perfekte for å ta bilder. 80 ansatte deltok I hendelsen. Det var det største eventet av sitt slag noengang i Israel. Noen få ansatte arbeidet som koordinatorer og fotografer for eventet, mens resten konsentrerte seg kun om systematisk å avfotografere gravsteiner.

Segula kirkegården er en av de eldste i Israel. Den ble anlagt i 1888, bare ti år etter grunnleggelsen av Petah Tikva. Mange kjente fra grunnleggelsen av staten Israel er gravlagt her, noes om gjør stedet veldig spesielt historisk sett for landet. På grunn av størrelsen og alderen på gravplassen, vil en stor andel av Israels innbyggere ha en tilknytning til stedet.

Gravsteinene inneholder vital informasjon om avdøde, slik som fødsels og dødsdatoer, navn og foreldre, og opphavssted. Noen hadde til og med bilder eller dikt festet på dem.

Noen interessante gravsteiner vi fotograferte.

Våre ansatte gjorde sitt beste for å ta best mulig bilder. Noen ganger matte de flytte en grein, midlertidig fjerne steiner, rense skitne overflater og sørge for riktig belysning for å få best mulig bilder. Noen ganger er det ikke enklet å få en hel gravstein med i bildet på bare ett bilde, og likevel ha tekst som er lesbar, så vi brukte bilde-lenkingsfunksjonen i BillionGraves app’en. Den er spesielt nyttig hvis teksten er på en oppreist stein i tillegg til bunnsteinen, og hvor mann og kone har graver sammen. Bilde-lenkingsfunksjonen gjør det enkelt å ta mange bilder å lenke dem til samme post.

MyHeritage CEO Gilad Japhet avfotograferer gravsteiner.

Vi tilbrakte 3 timer på gravplassen, og på den tiden tok teamet 51,000 bilder av gravsteiner! Hver anstatt tok I gjennomsnitt 700 bilder, rundt regnet 280 bilder i timen. Noen ansatte tok over 1000 bilder! Vi dekket mer enn 72% av hele Segula kirkegården og markerte de gjenværende delen som framtidig prosjekt for oss.

Det var en utrolig erfaring å få starte et slikt initiativ ved å delta selv i så stor skala. Vi arbeidet sammen med motivasjon og høy energi. Vi hjalp til med å digitalisere gravsteiner for hundretusener av personer i Israel og resten av verden som har slekt gravlagt ved Segula. Prosjektet anses som en suksess, og teamet gledet seg stort over å ha fått lov til å delta i å bevare viktig informasjon for fremtidige generasjoner.

Gjennom vårt partnerskap med BillionGraves, fortsetter MyHeritage å legge til digital materiale fra hele verden som gir enorm verdig for millioner av brukere.

Hvordan kan du bli involvert:

Dette globale prosjektet er en god mate for MyHeritage-brukere å delta I å bevare slektshistorie for framtiden. Ved å bruke gratis-app’en til BillionGraves på Norsk, kan hvem som helst enkelt fotofrafere og dokumentere gravsteiner, og få dem posisjonert med GPS på riktig sted.

Vi inviterer alle til å delta I dette globale prosjektet og begynne å registrere verdens gravsteder. Om det er noen få bilder fra en lokal gravplass, eller dine forgjengeres gravminner, vil alle bilder bli bevart og spille en viktig rolle i å gjøre slektshistorie tilgjengelig for alle.

Vi har opprettet et team for å organisering, og de vil kontakte personene some er villige til å delta med råd, guiding og verktøy. Vi vil prøve å organisere de interesserte i større grupper for å registrere en gravplass sammen på en slik måte som vi gjorde over, og vi ønsker å gjøre det morsomt å mer givende å registrere sammen i grupper i tillegg til hver for seg.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen

 • Schwpz


  mai 12, 2014

  More than 2 million tombs already been indexed in Norway by the Norwegian genealogy society DIS. Many have photoes. You should contact them to see if the two of you can join forces, in order to further boost your common goal
  http://www.disnorge.no/gravminner/index.php

 • Olav Revheim Martinussen


  mai 12, 2014

  Et flott tiltak !!

 • Jan Erling Kvam


  mai 12, 2014

  Hva med app for Windows Phone?