Annikka: Oversetter for slektshistorien

Annikka: Oversetter for slektshistorien

Da Annikka ville dele familietreet sitt med noen av sine eldre slektninger, la hun merke til noen skrivefeil i den finske versjonen av MyHeritage. I dag, mer enn fem og et halvt år etter, er hun en av våre mest dedikerte frivillige oversettere.

Annikka ble født i det østlige Finland, og har finske og russiske røtter. Hun begynte med slektsgransking våren 2009, da hun fant et utkast til et slektstre som søsteren hennes hadde laget flere tiår tidligere.

Hun ønsket å finne en enkel måte å kartlegge familiehistorien sin digitalt, og fant at MyHeritages programvare Family Tree Builder oppfylte nettopp dette.

Som slektsforsker liker jeg Family Tree Builder fordi programmet er enkelt å bruke, samtidig som dokumentasjonen presenteres klart og tydelig i designet.

Etter å ha forsket på familiehistorien sin i flere år, har Annikka nå over 14 000 personer i slektstreet sitt!

Da Annikka ville dele familietreet sitt med noen av sine eldre slektninger, la hun merke til noen skrivefeil i den finske versjonen av MyHeritage. Hun kontaktet MyHeritage og tilbød seg å hjelpe med å rette opp i feilene slik at nettsiden kunne bli bedre tilpasset de finske brukerne. Det var begynnelsen på et nært samarbeid. I dag, mer enn fem og et halvt år etter, er hun en av våre mest dedikerte frivillige oversettere.

Det er interessant å oversette for MyHeritage. Jeg blir bedre kjent med de forskjellige MyHeritage-produktene, guidene og tipsene, noe som er til veldig god hjelp i min egen slektsgransking.

Som en del av det finske oversetter-teamet, har Annikka oversatt tekster for Family Tree Builder, MyHeritage-nettsiden, historiske datasamlinger og mye annet.

Jeg liker å oversette alt, men det er ekstra spennende og utfordrende å oversette tekster som omhandler historiske hendelser, avtaler, navn på utenlandske organisasjoner og militære terminologier.

Annikka håper at arbeidet hennes kan hjelpe andre i Finland med å bevare sine familiehistorier.

Det er flott å ha et nettsted der slektninger kan utforske sin familiehistorie, bygge slektstrær og komme i kontakt med andre.

Har du lyst til å bli en del av MyHeritages frivillige oversetter-team? Send en e-post til translations@myheritage.com, og du kan bidra til at enda flere familier oppdager sine slektshistorier.