Nyhet: Last opp lydopptak til familietreet ditt rett fra MyHeritage-appen!

Nyhet: Last opp lydopptak til familietreet ditt rett fra MyHeritage-appen!
Vi har nettopp lagt til en ny funksjon i Myheritage-appen: Lydopptak! Det betyr at du nå kan gjøre ntervjuer med slektningene dine, og lagre lydklippet i treet ditt direkte fra MyHeritage-appen!
På den måten bevarer du historiene, og stemmene, deres for fremtiden.
MyHeritage Audio recording

MyHeritage-appen er gratis. den er tilgjengelig for Android og Android, og lar deg utfylle og bygge slektstreet ditt mens du er på farta. Lydopptaks-funskjonen er tilgjengelig NÅ for både iOS og Android-versjonene av appen.

Last ned appen her


Slektninger er gullgruver når det kommer til informasjon om familie. Deres beretniger og minner vekker familiehistorien til live, og kan gi uvurderlige tips dersom man har satt seg fast i forskningen.  Derfor er intervjuer med slektninger svært viktige når det kommer til å kartlegge sin familiehistorie.

Men dessverre er ikke slektningene våre med oss for alltid. Når de en dag er borte, vil minnene og historiene deres bli tapt. Derfor er det viktig at vi som slektsforskere tar vare på minnene deres og viderefører dem til neste generasjon. Der er her den nye lyddopptak-funskjonen i MyHeritage-appen kommer inn:

Det har aldri vært enklere å spille inn opptak av din families unike historier og å bevare dem for fremtiden enn nå!

Opptakts-funskjonen er svært enkel å bruke for både deg som slektsforsker og for dem du snakker med. Og å sette i gang er veldig enkelt. Om du tar en titt på profilene i familietreet ditt, vil du nå se et bilde av et par høretelefoner. Klikk på dette bildet, og du kan legge til en ny lydfi, eller høre lydfiler som du tidligere har lagret om denne personen.

Finn lydfiler i MyHeritage-appen

Klikk på høretelefon-ikonet og du vil se lydfilene som er knyttet til denne personen. Profilen nedenfor har for eksempel 3 registrerte lydfiler:

antall lydfiler vises med tall ved siden av høretelefonene

Klikker du på høretelefon-knappen, kommer du til siden for lydopptak. Her ser du hvilke lydopptak som er gjort, og gir deg muligheten til å lage et nytt lydopptak ved å klikke på bildet av mikrofonen som du finner nederst i skjermbildet:

Lydopptak i MyHeritage-appen

Ønsker du å slette eller endre navn på et opptak, sveiper du fingeren over opptaket det gjelder.

Sveip for å endre

Det er lett å gjøre et nytt opptak.  -Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på mikrofon-knappen:

Mens du tar opp, vil en lydbølge vises på skjermen slik at du vet at lyden blir registrert av appen.

lydbølge under opptak
Når du klikker på stoppknappen, vil lydklippet bli lagret automatisk og lastet opp til din familieside, hvor det vil bli knyttet til familietreprofilen til personen.

avslutt opptak

Legg til et navn på lydklippet for å kunne dokumentere det og enkelt identifisere det senere:

legg til navn

Dersom du blir avbrutt mens lydklippet lastes opp, vil den fortsette der den slapp neste gang du åpner appen . Dersom det tar lang tid å laste opp klippet ditt, trenger du ikke å vente å at opplastingen er ferdig før du begynner med neste opptak. Apen er så kraftig at du kan gjerne starte et nytt opptak mens et annet laster.

Så snart du ser at lydfilen din vises i oversikten, er den klar, lastet opp og bevart for fremgiden. Opptakene lagres i lydfilformatet  MPEG 4 (M4A), som er etterfølgeren etter  mp3 files. Mert at MyHeritages Backup-tjeneste som lagrer sikkerhetskopier av familietreet ditt og all informasjonen i det, også lage sikkerhetskopier av lydfilene dine.

Du har tilgang til og mulighet til å lytte til lydfilene dine når som helst – via din egen familieside eller via appen:

lytte til lydfl

Å synkronisere treet ditt med Family Tree Builder vil sørge for at lydfilene dine lagres i Family Tree Builder så vel som på MyHeritage.no.

Tips

Men hva med video? Selv om du kan bruke video til å ta opp samtaler med dine slektninger, er lyd faktisk ofte et bedre valg. Dette er fordi et lydopptak krever mindre forberedelser, krever mindre lagringsplass og er mindre stressende for alle involverte.  Skal du a opp lyd alene, er ete eneste du trenger å gjøre, å legge smarttelefonen din på bordet mellom deg og personen du skal intervjue, trykke på mikrofon-knappen og ha en vanlig samtale. I tillegg er det mange som vil synes det er ubehagelig å være med på en video – mens det er få som vil si nei til et lydopptak.

Når det kommer til varighet på lydopptakene, anbefaler vi at du ikke lar opptakene vare mer enn 20 – 30 minutter. Det kan være snart å lagre flere korte intervjuer i stedet for lengre. Det gjør det enklere å finne frem til informasjonen i etterkant, og samtidig får intervjuobjektet ditt en pause i fortellingen. Om et intervju trekker ut, kan du risikere at du slipper opp for lagringsplass eller at intervjuobjektet ditt blir lei.

Vi anbefaler at du møter godt forberedt til intervjuavtalene, og har med deg noen spørsmål å stille. For eksempel: spør intervjuobjektet om å beskrive barndommen din, og å fortelle de mest interessssante historiene i sine egne ord. Sitter vedkommende fast kan du bruke bilder fra familietreet ditt på MyHeritage til å friske opp minnene deres. Og spør om spesifikke personer i treet ditt.  Og- vær forberedt på å lage nye spørsmål underveis i intervjuet. Kanskje oppdager du en helt ny historie som du ikke har hørt om før!

Det er derimot ikke bare intervjuer med eldre slektninger som du kan bruke innspillingfunksjonen i MyHeritage-appen på. Du kan ta opp dine egne diktafonnotater mens du snakker om slektninger, og du kan snakke med venner av avdøde i slekta di. Etter at du har spilt inn et lydspor,  laster du det opp på MyHeritage-siden din, og «tagger» det med navnet på familiemedlemmene som omtales i det. Det vil da dukke opp i hver persons profil i slektstreet ditt, akkurat som o det skulle være et fotografi.

Beskytt din familes arv

Ikke risiker at din families arv og historrier går i glemmeboken. Last med MyHeritage-appen og bruke lydinnspillingsfunksjonen som en måte å bevare din families historier for ettertiden.

Enjoy!

Emneord: , , ,