Vi lanserer MyHeritage-fellesskapet: Få hjelp eller hjelp andre

Kommentarer1

Som slektsforskere kommer vi ofte over snublesteiner. De fleste av oss har funnet fotografier av personer vi ikke kan identifisere eller gamle brev vi ikke kan tyde. Og jeg er nok ikke alene om å ha stanget hodet i veggen over en forfader som jeg rett og slett ikke kom videre med.

Heldigvis finnes det hjelp – og ofte er det hjelp fra andre slektsforskere som gir svar.

«MyHeritage Fellesskap» er en helt ny del av MyHeritage: Et hjelpesenter og online-fellesskap der du kan finne svar, spørre andre, samarbeide om å finne svar eller hjelpe andre med slektsforskningen.
For å gjøre det enklere, er alle spørsmålene fordelt inn i kategorier, som for eksempel personsøk, oversettelse av dokumenter, tyding av vanskelig skrift eller identifisere personer på bilder. Selve fellesskap-siden er presenter som et bildedominert forum, og er integrert i MyHeritage-nettsiden, (slik at du ikke trenger å logge deg inn flere steder).

Vi er overbevist om at MyHeritage-fellesskapet vil kunne hjelpe deg med forskningen din. Og du? Det er helt GRATIS!  Så hvorfor ikke ta en titt på MyHeritage-fellesskapet med én gang?

MyHeritage Fellesskap

MyHeritage-fellesskapet er basert på frivillighet og hjelpsomhet, noe som jo gjennomsyrer slektsforsker-miljøet. Det finnes en masse definisjoner for hva en slektsforsker er, men det er en vi liker veldig godt, nemlig at: «En slektsforsker er en som i tillegg til å forske på sin egen slekt, hjelper andre slektsforskere fordi de har en brennende interesse for faget».  MyHeritage-fellesskapet er en perfekt arena for de som passer inn i denne definisjonene – i tillegg til alle oss andre som trenger en hjelpende hånd nå og da.

«En slektsforsker er en som i tillegg til å forske på sin egen slekt, hjelper andre slektsforskere fordi de har en brennende interesse for faget»

MyHeritage har mer enn 81 millioner registrerte brukere (av disse har mer enn 30 millioner laget familietrær) fra nesten alle land i hele verden. Og MyHeritage er tilgjengelig på 42 språk. Dette betyr at det internasjonale MyHeritage-samfunnet har mye å tilby.  Med MyHeritage-fellesskapet kan du få hjelp med din egen forskning, eller hjelpe andre. Brukere kan for eksempel dra nytte av andres språkkunnskaper: En amerikansk MyHeritage-bruker har funnet et gammelt dokument skrevet på norsk. Hun publiserer det i MyHeritage-fellesskapet, og spør om hjelp med å få det oversatt. Det varer ikke lenge før en norsk bruker ser dokumentet i MyHeritage-fellesskapet og oversetter det. Og vips, så har den amerikanske brukeren åpnet et nytt kapittel i slektsforskningen sin.

Du kan komme til MyHeritage-fellesskapet ved å klikke på lenken i bunnteksten som du finner på hver eneste side på MyHeritage.

Bunnteksten på MyHeritage.no

MyHeritage-fellesskapet har allerede vært åpent en liten stund, og selv etter kort tid har vi sett veldig mange fine eksempler på hvordan slektsforskere over hele verden hjelper hverandre med både små og store slektshistoriske spørsmål. Klikk på hvilket som helst av eksemplene nedenfor for å se dem i full størrelse:

1) I det følgende eksempelet, er det en amerikansk kvinne med norske røtter som spør om hjelp om å finne ut mer om stedet forfedrene hennes kommer fra. Svaret fra en vennlig norsk bruker inkluderer lenker til internettsider om Hallingdal og bilder, samt en kommentar om at hun selv har vært i Hallingdal, og at det er veldig vakkert der. Og det må vi jo kunne si oss enig i 🙂


bilde fra MyHeritage-fellesskapet

2) I dette eksempelet, har en brasiliansk MyHeritage-bruker registrert en forespørsel der han ber om hjelp med å oversette et tysk konfirmasjons-bevis fra 1882.

Han får svar fra en amerikansk bruker, og en tysk bruker gir tilleggsinformasjon om viktigheten og betydningen av dokumentet. Den brasilianske brukeren er svært fornøyd med hjelpen han fikk med dokumentet.

3) I det følgende eksempelet, ba en bruker om hjelp til å oversette et dokument fra tysk til engelsk. Han fikk svar samme dagen som han registrerte forespørselen, med en oversettelse til engelsk .

4) I dette eksempelet, er det en svensk slektsforsker som ber om hjelp med å tyde den russiske håndskriften på et gammelt foto.
Kort tid etter kom svaret gjennom russiske skrifttegn. og svaret?»Tusen takk» på engelsk. Om ikke dette er et eksempel på globalt samarbeid, vet ikke vi 🙂

Hvordan få hjelp?

Besøk MyHeritage-fellesskapet. Klikk på  den oransje boksen «Lag en ny forespørsel». Deretter velger du en kategori:  Oversettelse, identifikasjon, navnebetydning, tyding av kildemateriale eller annet. Du kan laste opp bilder av dokumenter du ønsker hjelp med. Skriv inn en detaljert beskrivelse, og klikk «send inn forespørsel» for å registrere spørsmålet ditt.

hvprdan registrere en forespørsel

Du vil få beskjed fra MyHeritage via e-post hver gang noen svarer på forespørselen din eller poster en kommentar på innlegget ditt. Alle forespørslene blir lagret under «Alle siste forespørsler», som også alle andre medlemmer kan se. Dine egne forespørsler vil alltid vises i bunnen av siden under overskriften «dine forespørsler», slik at du enkelt kan gå inn på dem når du ønsker det.

Tips:

 • Gi så mye informasjon som mulig om hva du ønsker hjelp med. Spesifiser navn, datoer og alt annet som er relevant. Dette gjør at andre vil kunne gi deg hjelp og svar.
 • Vi anbefaler at du skriver på engelsk. Dette for at du skal kunne nå et så stort publikum som mulig – og dermed øke sjansene for at du får hjelp. Det er ikke nødvendig, men det kan være til hjelp.
 • MyHeritage-fellesskapet er ikke et sted for teknisk support eller for å komme i kontakt med ansatte i MyHeritage. Har du spørsmål om MyHeritage eller vil komme i kontakt med oss, bruk  hjelpeseksjonen.
 • Ikke gi opp om du ikke skule få snar på forespørselen din med én gang. Forespørselen din vil ligge lagret i fellesskapet, og før eller senere vil noen finne den og hjelpe deg.
Hvordan hjelpe andre?

Gå til MyHeritage-fellesskapet og ta en titt på postene som du synes ser interessante ut, eller som er innenfor din ekspertise.  Du kan velge å vise alle forespørsler, eller sortere dem etter type eller kategori.

Du kan hjelpe ved å skrive en kommentar. Når du gjør dette, vil brukeren som registrerte forespørselen få en e-post om at du har kommentert.  Provide assistance by posting comments to a request. Om du er en slektsforsker eller en erfaren familiehistorietilhenger, er det nok mange MyHeritage-brukere som vi sette stor pris på om du tar turen innom fellesskapet for å hjelpe andre.

Oppsummering:
Vi inviterer deg til å besøke MyHeritage-fellesskapet i dag, og til å registrere forespørsler om slektshistoriske mysterier som du trenger hjelp med. Vi oppfordrer alle til å være hyggelige og vennlige med andre brukere, å legge inn fellesskaps-sidene som et bokmerke på datamaskinen din, og til å ta en tur innom MyHeritage-fellesskapet fra tid til annen for å hjelpe andre. Vi er sikre på at det vil komme mange suksesser på grunn av samarbeid i felleskapet, og vi gleder oss masse til de utrolige oppdagelsene som samarbeidet vil lede til!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen

 • Trine


  mai 31, 2016

  Hei Randi,
  Jeg tillater meg å skrive til deg på norsk om det er ok. 🙂

  Jeg oppdaterer adressen din i våre databaser, slik at du vil få e-posten til riktig adresse heretter.
  Merk at dette også betyr at du må bruke den oppdaterte adresen din når du logger deg på http://www.myheritage.no

  Med vennlig hilsen Trine