DNA-etiketter – Vi har utvidet funksjonen

DNA-etiketter – Vi har utvidet funksjonen

Forrige måned introduserte vi etiketter for DNA. For at du skal kunne organisere DNA-treffene dine i grupper på en praktisk måte. Les dette blogginnlegget hvis du vil ha mer informasjon om denne nye funksjonen.

Mange MyHeritage DNA-brukere var begeistret over nye fargekodede etiketter for å klassifisere DNA-treffene sine. Responsen på sosiale medier har vært entusiastiske, og mange sa at de gledet seg til neste fase. Det kommer nå, og vi tilbyr etiketter på siden for å gjennomgå DNA-treff, og i listen over delte DNA-treff.

Robin er en av de som kunne fortelle at den nye funksjonen var veldig nyttig i hennes slektsforskning. Hun synes det er flott å kunne sortere DNA-treff i egen definert system. Tusen takk! En annen bruker, Carol, skrev at hun ikke kunne vente på den neste oppdateringen. Hun sier at hun elsker etikettene, og kan ikke vente på at de dukker opp i listen over delte DNA-treff, og sier at det vil gjøre løsningen enda mer verdifull!

Leisa fra Australia er også begeistret. Hun sier: «Kort sagt, dette er ekstraordinært, og mange brukere blir glade for dette. Løsningen vil bli populær blant både nye og avanserte brukere. Det å kunne merke opp delte DNA-treff er banebrytende. Jeg har ventet med å bruke merkingsfunksjonen fordi jeg visste at det ville komme en fase to, og er jeg overivrig etter å komme i gang med å segmentere. Gratulerer MyHeritage. Jeg er veldig glad for dette.»

Etter flere uker med hardt arbeid, er vi glade for å annonsere at DNA-etiketter nå også finnes på siden for å «gjennomgå DNA-treff», siden for «delte DNA-treff» og «eksport av DNA-treff».

«Siden for gjennomgå DNA-treff»

Etiketter ligger øverst på denne siden.

Når du går gjennom et individuelt DNA-treff, kan du nå merke det som favoritt, legge til nye etiketter eller legge til notater. Alt dette kan gjøres øverst i høyre hjørne på treffkortet.

Tildele etiketter til DNA-treff på siden for å gjennom DNA-treff (klikk for å forstørre)

Tildele etiketter til DNA-treff på siden for å gjennom DNA-treff (klikk for å forstørre)

Når du klikker, åpnes etikettikonet i behandlingspanelet til høyre på skjermen, der du kan opprette og tilordne nye etiketter.

Behandlingspanel for etiketter (klikk for å forstørre)

Behandlingspanel for etiketter (klikk for å forstørre)

Hvis et treff allerede har fått etiketter, eller er merket som favoritt, vises dette øverst til høyre på siden «Se gjennom DNA-treff».

Et oppmerket DNA-treff (klikk for å forstørre)

Et oppmerket DNA-treff (klikk for å forstørre)

Klikk på en av de tildelte etikettene for å åpne behandlingspanelet. Der du kan redigere, slette eller opprette nye etiketter.

Hver DNA-treff kan merkes opp med totalt 30 etiketter, men vises opptil 6 etiketter for et treff på Gjennomgangsmatch-siden. Når mer enn 6 etiketter er tilordnet samme DNA-treff, vil du se et tall ved siden av prikkene som indikerer hvor mange ekstra etiketter treffet er tildelt.

Et DNA-treff med mange etiketter (klikk for å zoome)

Et DNA-treff med mange etiketter (klikk for å zoome)

Delte DNA-treff

Delte DNA-treff er personer som er genetisk relatert til både deg og et av dine DNA-treff ditt. Å ha delte DNA-treff med en gitt match kan gi ledetråder om hvem dine felles forfedre kan være.

Nå kan du også se etiketter i listen over delte DNA-treff.

Når du har merket opp dine nærmeste DNA-treff med etiketter, og har merket at alle treff som deler DNA med en bestemt person, vil dette indikere at alle tilhører samme familielinje.

Merkede delte DNA-treff (klikk for å zoome)

Merkede delte DNA-treff (klikk for å zoome)

Du kan velge flere delte treff og utføre massehandlinger på etikettene til disse treffene samtidig. Velg for eksempel flere delte treff og knytt dem til flere etiketter samtidig, på samme måte kan du fjerner tilknytningen til andre etiketter samtidig. Behandlingspanelet for etiketter åpnes når du velger et treff, slik at du kan legge til en eksisterende etikett, opprette en ny eller fjerne eller redigere eksisterende etiketter.

Massemerking (klikk for å zoome)

Massemerking (klikk for å zoome)

 1. Update to DNA Labels
 2. One million
 3. Photo list
 4. Sweden Household update
 5. German records update
 6. French records update
 7. Christmas competition
 8. Upcoming online events
 9. Josephine baker
 10. Education center –
 11. User story

Å eksportere DNA-treff

På MyHeritage kan du eksportere liste over DNA-treff for både deg selv og evt andre DNA-tester du administrerer. Denne listen angir nå om et treff er merket som en favoritt, og inneholder en liste over eventuelle etiketter som er tilknyttet hver person.

For å eksportere listen over DNA-treffene dine, må du gå til siden for DNA-treff. Klikk på de tre prikkene på høyre side, og velg «Eksporter hele DNA-trefflisten». Du vil motta en e-post med en liste.

Eksportere DNA-treff (klikk for å forstørre)

Eksportere DNA-treff (klikk for å forstørre)

Konklusjon

Vi er glade for å ha kunnet slippe andre fase så raskt etter den opprinnelige slippet.

Vi håper alle våre DNA-brukere vil ha glede av løsningen, og at dette er en flott mulighet til å komme videre i slektsforskningen for mange.