Skjulte skatter: arvestykker

Kommentarer

Arvestykker er verdifulle for familemedlemmer og lærer oss ofte noe om arven vår. De sier oss noe om forfedrene våre og hvordan de levde.

Noen ganger er arvestykker skjulte og blir funnet først årevis etter de ble stuet bort eller gjemt. Når de blir oppadget kan de avsløre mendger med informasjon!

Slik er tilfellet i historien om denne gutten som nylig oppdagt en skjult skatt når han ryddet i garasjen til besteforeldene sine. Det familien hans oppdaget var utrolig!

Da bestefaren hans døde for et par måneder siden, gikk denne unge mannen og familien hans gjennom eiendelene til besteforeldrene. De fant en gammel kiste som inneholdt mange gjenstander som tilhørte tippoldefaren hans (hans bestefars bestefar), som ble født i 1858. Innohldet i kisten var over hundre år gammelt!

I kisten fant de gårdspapirer og annonser; familien hans var bønder i Oklahoma. De fant briller, fotografier og bøker fra tidlig 1900-tallet, forretningsbrev og mye mer.

Han fortsatte å sortere gjennom eiendelene for å finne opprinnelsen deres og hva de kan fortelle ham om røttene sine. Det gjenstår likevel ett spørsmål: Hvorfor hadde bestefaren hans gjemt disse historiske gjenstandene og ikke delt dem med barna og barnebarna sine. Det er et mysterium det kan ta lang tid å løse…

Har noen i din familie lagt igjen skjulte skatter som senere ble oppdaget? Fortell oss om det i kommentarene under.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen