Record Detective™: Banebrytende teknologi for slektsforskning

Record Detective™: Banebrytende teknologi for slektsforskning

Record Detective™ er den første teknologien i sitt slag. Den utvider et spor fra et historisk dokument ved å automatisk finne relaterte dokumenter, og treff i andre familietrær.

Her er en kort video som forklarer hvordan det fungerer:

Record Detective™ genererer nye ledetråder og funn ved at et enkelt dokument blir en døråpner til mer informasjon. For eksempel: Et dokument som oppdages i MyHeritages digitale arkiv, SuperSearch, vil nå automatisk finne relaterte dokumenter og enkeltpersoner i andre slektstrær, som har tilknytning til det opprinnelige dokumentet. Dette kan gi ny informasjon og ledetråder som kan bringe forskningen din i nye retninger.

Record Detective

Record Detective™ gjør de historiske dokumentene om til smarte objekter som kan avgjøre hvilke personer dokumentet dreier seg om, og gjøre ytterligere undersøkelser omkring disse menneskene, automatisk. Historiske dokumenter er uvurderlige for alle som er interessert i sin egen slektshistorie. Med over 5 milliarder dokumenter i arkivet, tilbyr MyHeritage et vell av kilder som gjør deg i stand til å gjøre spennende oppdagelser.

Her er et eksempel på hvordan Record Detective™ tar utgangspunkt i en dødsattest fra California, for Frederick Thomas Blanchard, og er i stand til å finne en avisartikkel som er mer enn 100 år gammel. Den beskriver hvordan han møtte og giftet seg med sin kjæreste:

En dødsattest gir økt innsikt om en enkelt person gjennom denne avisartikkelen som igjen nevner hans ekteskap. (Klikk for større bilde)

Har du oppdaget noen gjennom Myheritages samling av folketellinger? Myheritage vil gi deg flere oppføringer om samme person, i tidligere eller senere folketellinger, og fortsette ved å gjøre det samme for hele husstanden!

For eksempel foto av gravsteinen til personens ektefelle, avisartikler om personens sønn eller foreldrenes immigrasjonspapirer, vil bli vist direkte på folketellingssiden. Alt dette gjøres ved hjelp av en svært nøyaktig teknologi, tilnærmet uten feilmarginer.

En amerikansk folketelling fra 1940 viser en liste over relaterte dokumenter og folk, som igjen fører til nye funn. (Klikk for større bilde)

Som du kan se av skjermbildet over, kan dokumenter om ett individ også referere til andre mennesker, for eksempel et ekteskap eller et folketellingsdokument, som ofte lister opp husstandsmedlemmer. Hvis personene som er koblet til dokumentet finnes i familietrær på MyHeritage, vil Record Detective™ vise profilene til disse personene.

«Relaterte personer» er slektstreprofiler på MyHeritage som er knyttet til personen eller personene i dokumentet som vises.

Du lære mer om alle dokumenter eller profiler som Record Detective™ finner ved å holde musepekeren over miniatyrbildet. Oppsummeringen vil vise deg en vurdering av treffsikkerheten, på en skala fra en halv stjerne til fem stjerner, som angir sannsynligheten for at det historiske dokumentet virkelig tilhører den personen. Klikk på navnet til dokumentet eller personen (som er linker) for å se flere detaljer.

Hold musepekeren over dokumentets miniatyrbilde for å se en detaljert oppsummering av dokumentet og vurderingen av treffsikkerheten, i følge Record Detective™.

Record Detective™ kan nås på to måter: Gjennom Record Matches eller fra MyHeritages nettbaserte digitalarkiv, SuperSearch.

Record Matches

Et Record Match er det automatiske funnet av et dokument som anses som relevant for historien til din familie, for eksempel en fødselsattest for en av dine forfedre, bilde av en slektnings gravstein eller en avisartikkel. Record Matches blir automatisk gjort for alle slektstrær hos MyHeritage.

1) Når du er logget inn på din familieside kan du besøke Record Matches-siden fra Slektstre-menyen. Du kan se dine Record Matches sortert etter personer eller etter dokumentsamlinger.

Record Matches (Klikk for større bilde)

2) Hvis du ser på treffene sortert etter samlinger kan du klikke på «Gå igjennom [x] treff»-knappen ved siden av hver samling for å vise de tilhørende Record Matches.

(Klikk for større bilde)

3) Klikk på den blå knappen merket «Gå gjennom treff» for å se et treff i detalj på dokumentsiden. Folketellingsdokumentet vist ovenfor lister opp andre husstandsmedlemmer fra da tellingen ble gjennomført. Her ser vi at hovedansvarlig for husstanden var Charles Yutze, som var gift med Alice, og sammen hadde barna: Charles, Dorothy og William.

Record Detective™ viser alle dokumenter som finnes i folketellingen for alle medlemmer av en husholdning. (Klikk for større bilde)

I dette eksempelet startet vi med en Record Match™ i folketellingen for Alice Yutze, og ut fra det klarte Record Detective™ å lokaliserte 7 andre dokumenter for Alice og hennes familie, inkludert  folketellinger fra 1930, et gravsteinsfoto, og mer.

SuperSearch

SuperSearch er MyHeritages søkemotor for historiske arkiv, som er inngangsporten til milliarder av historiske dokumenter. Record Detective™ er også svært nyttig når du finner et relevant historisk dokument her.

1) Gå til SuperSearchwww.myheritage.no/research og søk etter den personen du er interessert i.

SuperSearch

2) Få en liste over alle dokumenter og slektstreprofiler som matcher ditt søk. Klikk på hvilket som helst av dem.

Resultatene fra et søk i SuperSearch (Klikk for større bilde)

3) På enhver dokumentside, vil Record Detective™ prøve å finne flere dokumenttreff om personene i dokumentet, og deres slektstreprofiler.

En amerikansk folketelling fra 1940 viser dokumenter for den enkelte som det er søkt på, samt andre medlemmer av hans husstand. (Klikk for større bilde)

Å finne nye slektninger er spennende! Dersom du har funnet en slektstreprofil som er relevant for ditt søk, vær oppmerksom på at du kan ta kontakt med MyHeritage brukeren som la ut den profilen. Denne brukeren er vanligvis knyttet til personen og er derfor potensielt i slekt med deg også.

Har du funnet en slektning gjennom Record Detective™? Kontakt treets eier for å utveksle mer informasjon og bilder, og utvid kunnskapen om din egen slekt.

Personvern

Våre strenge retningslinjer for personvern sikrer at ingen profiler av noen levende person noensinne vil bli oppført som «Beslektede personer», med mindre de er fra din egen families nettsted. Det betyr at fremmede aldri vil få se nålevende mennesker fra ditt tre som «Beslektede personer».

Oppsummering

Record Detective™ er en banebrytende, ny teknologi fra MyHeritage som vil gi deg mange dokumenter, slektstreprofiler og andre treff på de samme menneskene. Teknologien er svært nøyaktig og vil ikke kaste bort tiden din med usikre treff. Den er original, og det fins ingenting lignende i bransjen. Den erstatter ikke manuell forskning, men den kan ofte hjelpe deg å spare tid og finne relevant informasjon som du kanskje aldri hadde funnet på egen hånd. Et sammendrag av ethvert dokument kan sees på gratis. For full tilgang til alle våre historiske dokumenter kan du velge mellom en rimelig «betal-for-det-du-bruker»-løsning eller kjøpe et fullverdig dataabonnement .

MyHeritage vil fortsette å innovere og utvikle nye teknologier som vil gjøre familiens slektshistorie mer spennende og givende for deg.

Vi inviterer deg til å prøve ut Record Detective™ (nederst på hver dokumentside) for å se hva du kan oppdage!

God slektsforskning,

Hilsen MyHeritage teamet

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Anbjørg Midbøe

  januar 29, 2015

  Hei.

  Jeg har hatt en lang pause i abonnement til My Heritage pga. for dårlig tid. Nærmer meg pensjonsalder og vil da satse for fullt på slektsforskning igjen. Jeg ønsker å abonnere på Record Detective for da er det ikke så tidkrevende men fikk ikke til å bestille direkte, ingenting skjer når jeg klikker på bestill.

  • Erlend

   februar 3, 2015

   Hei Anbjørg, og gratulerer som snart pensjonist! 🙂
   Og så spennende at du ønsker å satse på slektsforskningen for fullt igjen! Det er jo dumt at du ikke får bestilt abonnementet du ønsker – og det skal vi selvsagt få ordnet opp i. Fint om du sender en e-post til trine@renomme.no med henvisning til problemet, så skal vi finne ut hva som har skjedd.

   vi ser frem til å høre fra deg!