Nyhet! Nå kommer Instant Discovery-kort

Nyhet! Nå kommer Instant Discovery-kort

For ikke lenge siden gjorde vi programvaren Instant Discoveries tilgjengelig for alle brukere.

Mange har allerede lagt til  hele familiegrener i trærne sine bare med få klikk med Instant Discoveries. Du kan se hvor mange på det elektroniske verdenskartet vårt Discovery World Map, som viser hvor MyHeritage-brukere gjør oppdagelser over hele verden.

I dag introduserer vi nok en spennende nyhet, nemlig Instant Instant Discovery™-kort. Dette er en nyttig funksjonalitet som dukker opp om vi gjør en oppdagelse knyttet til personer i treet ditt.

Slik ser de nye Instant Discovery-kortene ut.

Slik ser de nye Instant Discovery-kortene ut.

Slik fungerer det i praksis: Hvis du mangler noen personer i ditt tre, men en sammenfallende slektsgren med mer informasjon blir funnet i et annet tre på MyHeritage, vil det dukke opp en gul boks ved siden av personen i ditt eget tre.

Sett at du mangler mor til din tippoldemor i ditt tre – mens at en fjern slektning av deg har både navn, bilde og kildehenvisninger på både tipp-tipp oldemor og hennes foreldre i sitt familietre. Du vil da se den gule boksen ved siden av tippoldemor i slektstreet ditt, og du kan velge å legge til all informasjonen fra det andre treet, til ditt eget tre.

Hold musen over boksen for å finne ut hva vi har oppdaget. Du vil da få frem informasjon om hvor mange slektninger du kan legge til i treet ditt, så vel som kilden til informasjonen.

Hold musepekeren over Instant Discovery™-kortet for å se hvilke slektninger som har blitt oppdaget.

Hold musepekeren over Instant Discovery™-kortet for å se hvilke slektninger som har blitt oppdaget.

Klikk på det gule Oppdagelse-kortet for å se oppdagelsen. Oppdagelser er alltid basert på en match, så du blir først spurt om å kontrollere at matchen er korrekt.

Bekreft matchen dersom Oppdagelsen er korrekt.

Bekreft matchen dersom Oppdagelsen er korrekt.

Dersom du bekrefter, kan du legge til en hel gren i slektstreet ditt med kun ett klikk!

Klikk på “legg til i treet” for å legge til oppdagelsen i familietret ditt.

Klikk på “legg til i treet” for å legge til oppdagelsen i familietret ditt.

Du kan selvsagt også velge å avvise match dersom du ikke er interessert i å legge til informasjonen, dersom du er usikker på kilden, eller dersom du tror at oppdagelsen ikke stemmer.

De nye gule Discovery-kortene er en ny måte å få tilgang til Oppdagelser på – rett i slektstreet ditt. I tillegg kan du får tilgang til alle oppdagelsene direkte via Oppdagelser-fanen over familietreet ditt. Du kan også finne dem i Discovery Hub, som du finner på familiesiden din,

Nå i starten vil de gule Oppdagelse-kortene kun vises for opp 50 til oppdagelser per tre, og vil bare dukke opp dersom vi har funnet foreldrene til en eksisterende person i treet ditt. Vi vil åpne for flere oppdagelser etter hvert, slik at du i fremtiden også vil få opp Oppdagelse-kort for å legge til ektefeller, søsken eller barn til personer i treet ditt.

Dersom du ikke liker Oppdagelses-kortene, kan du skru dem av i preferanse-menyen, som du finner ved å klikke på tannhjulet ved siden av søkeboksen øverst til høyre på familietre-siden din.

Slik endrer du innstillingene for Instant Discovery-kort.

Slik endrer du innstillingene for Instant Discovery-kort.

Instant Discoveries er basert på matching-teknologien, og det er derfor stor sjanse for at informasjonen er korrekt og trygt kan legges til I treet. Men, det er likevel viktig å være forsiktig. Ikke legg til informasjon i treet ditt dersom du ikke er 100% sikker på at dataene er riktige. Aldri legg til informasjon fra kilder du ikke stoler på. Dersom du er usikker, kan du alltid kontakte eieren av det andre treet for å sjekke med vedkommende, FØR du gjør endringer i ditt eget tre.

I løpet av de neste månedene vil vi fortsette arbeidet med å gjøre Instant Discoveries enda enklere å bruke, og å legge til nye og spennende funksjonaliteter på nettsiden.

Har du gjort noen nye oppdagelser? Fortell oss gjerne om dem  kommentarfeltet nedenfor!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • vera jonassen

  juni 15, 2015

  Skulle gjerne hatt mulighet til å velge ut de jeg er interessert i å få med på treet mitt… Nå må vi si ja til alt, hvis jeg ikke tar feil.

  • Trine

   juni 16, 2015

   Hei Vera –
   Nei, du trenger ikke å si ja til alt. Du kan klikke deg inn på hver person i treffet, og kun bekrefte dem du ønsker å legge til i treet ditt.

 • Anita kvernø

  juni 20, 2015

  Slektsgorsning

  • Trine

   juni 24, 2015

   Hei Anita –

   -det er mange som skriver både slektsgranskning og slektsforskning om hverandre – det er kanskje en løsning på dette du har foreslått her? 🙂

 • Øystein Hokstad

  november 10, 2015

  Får ikke opp Instant Discovery kort, er det en funksjon som er fjernet? (Står på i preferansemenyen)

  Øystein Hokstad

  • Trine

   november 11, 2015

   Hei Øystein –
   Instant Discovery kort vises fremdeles i slektstreet ditt når vi finner en oppdagelse om noen av dine slektninger.
   Dersom ingen vises for øyeblikket, er det nok fordi du har godkjent, eller at vi ikke har noen Instant Discoveries om noen i treet ditt for øyeblikket.

   Men så snart vi gjør en oppdagelse, vil det vises i en gul boks som vist i blgginnlegget ovenfor.

   Med vennlig hilsen Trine

 • Britt Johansen

  desember 28, 2015

  Er det noe jeg ikke skjønner her? I et slikt treff med kanskje 30-40 personer, så er det antakelig uaktuelt for meg å ha med alle personene på samme treff. Jeg prøver å klikke på de jeg ønsker, men får det ikke til. Enten så må jeg godta alle sammen i samme treff for så å gå inn å slette de jeg ikke ønsker å ha med eller så gjør jeg hva? Takknemlig for svar. Britt

  • Trine

   januar 7, 2016

   hei Britt,
   Dette er helt korrekt. Instant discoveries lar deg kun legge til hele grener i treet ditt. Dersom du ønsker å legge til én og én av gangen, kan du gjøre dette via Smart Matches.

   Med vennlig hilsen Trine

 • Britt Johansen

  februar 2, 2016

  Hei, hvis jeg har bekreftet Smart Matches og dette bekreftes av begge parter og jeg senere finner ut at denne personen ikke er den jeg tror, eller har feil opplysninger som jeg finner ut av senere og da vil endre på. Mao vil jeg enten slette eller endre den personen på treet mitt. Får da den/de andre beskjed om at personen har blitt endret/slettet på treet mitt? Fører dette til problemer for noen? Takknemlig for svar. Mvh Britt Johansen

  • Trine

   april 29, 2016

   Hei Britt,
   Dette medfører ikke noen problemer i det hele tatt. På MyHeritage er du selv eier av ditt eget tre. Dersom du har kopiert ut informasjon via et smart-match til ditt eget tre, ligger denne informasjonen i ditt tre – men med en kildehenvisning til matchet du hentet det fra.
   Dersom du redigerer informasjonen, har ikke dette noen innvirkning på «originaltreet» – men husk at om du endrer manuelt, er det lurt å legge inn en henvisning til den nye kilden eller hvor du har hentet informasjonen fra.

   Ha en finfin fredag og en riktig god helg når den tid kommer 🙂
   med vennlig hilsen Trine