Du vet du driver med slektsgransking når…

Du vet du driver med slektsgransking når…

Uansett om du har holdt på med familiehistorie i en årrekke, eller nettopp har begynt – her er noen punkt du kanskje vil kjenne deg igjen i:

Du vet at du har blitt bitt av slektsforskningsbasillen når:

… du introduserer noen som: «dette er min søsters bestemors fars sønn»

….du er mer interessert i hva som skjedde i 1815 enn i 2015

… en perfekt ferie inkluderer besøk på gravlunder, arkiver og biblioteker

…  legen spør om sykdommer i familien, svarer du “hvor langt bakover?”

… du har flere bilder av forfedre enn levende slektninger i fotoalbumet.

… definisjonene av familieferie betyr å besøke hjembygda til en slektning

… du undersøker uvanlige navn for moro skyld i tillegg til din egen familiehistorie

…du vet mer om forfedrene dine enn hva de eldste i familien din gjør

…spenning for deg er å finne et gammelt arvestykke og finne ut historien bak det

…du drømmer om en tidsmaskin, slik at du kan gå tilbake i tiden og møte forfedrene dine

Har du noen du vil legge til?

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Trond

  juli 9, 2015

  Du har skrevet mange gode tips til dem som har akkurat med slektforsking. Å søke på sin slekt, er et stort puslespill. En vet ikke hva en kan komme over når en søker etter slekta bakover tid. Et god tips. Når en skal søke på fornavn eller etternavn. Det er å skrive 3 bokstaver på digitalarkivert sine sider. Og der får et rulle vindu, som heter børja på vis. Når en heter Olsdatter. Så blir det olsd. Og vi har en god slekt side her i Norge til hjelpe slektforsking. Det er DIS NORGE.

  • Trine

   juli 10, 2015

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding fra deg, Trond!

   Du finner flere gode tips til nybakte slektsforskere på denne lenken her: https://blog.myheritage.no/2015/03/hvordan-komme-i-gang-med-slektsforskning/

   Men ja, du har helt rett i at det finnes en rekke andre steder å søke slekta si på. Både Arkivverket og DIS Norge har flotte databaser og kan bidra med masse informasjon. Men husk at ikke alle databasene som ligger tilgengelig i Arkivverket er indeksert ennå. Det gjør at du noen ganger må regne med å bruke litt mer tid. Vi er likevel helt enige i at det er en fantastisk ressurs for slektsforskningen, og vi er takknemlige for arbeidet de gjør for å gjøre data tilgjengelig på nettet.

   Husk også at du kan søke med brede parametere i våre databaser på MyHeritage.no – inkludert deler av navn, kun årstall, førsels/dødsdato så vel som bryllups/dåpsdag. Du kan også søke sted/by/bygd for å finne data.

   Ha en fortsatt fin sommer, og kos deg med slektsforskningen din!

   med vennlig hilsen Trine

 • Trond

  juli 11, 2015

  Takk for tilbake melding. Jeg er medlem oss dere. Og det er jeg fornøyd med det som kommer opp, når søker etternavn og etter fornavn. Jeg har funnet flere som er i min famile via dere. Jeg skal begynne til høsten med slektforsking igjen. Jeg har en konktakt person i USA,som kan hjelpe med å søke dere borte også. For det er ikke lett å spore opp folk dere. For dem har som regel byttet navn i USA. Men en må dåp’s dato og født år til spore opp der borte.

 • Reidun Carstens

  juli 13, 2015

  Heisann Trine…dette er meget godt skrevet…og så sant !. Jeg kjenner meg igjen.

  Ønsker deg og familien en videre flott sommer.

  Beste hilsen
  Reidun

 • Harald Holst

  juli 17, 2015

  Bruk av DNA analyse som slekts gransker er både sikkert effektivt!

  For flere år siden var jeg ganske ivrig med slekts forskning og har vel en ca. 600 individer. Den lengste slekten kom jeg til bake til 16 hundre tallet, men da kom jeg til Danmark og ikke lenger.

  For en tid siden bestemte jeg meg for å få tatt en DNA analyse på min mors slekt, og da jeg fikk et ganske godt innblikk hvordan folk må ha vandret i mellom land og kontinenter i eldre tider. Men det mest overaskende var da jeg fant en navnet til et Engelsk Royalty medlem. Dette personen var Lady Margaret Neville, født ca 1440 og d 1506. Hun ble gift med John de Vere, 13th. Earl of Oxford og de ikk flere barn. Synes DNA er en effektiv måte og drive slekts gransking, og man får i tillegg navn og e.mail adr. til de personer man kan være i slekt med. Teknologien blir bedre og bedre så dette er absolutt en effektiv måte finne fjerne slektninger på. Good Luck!