Jeg gjorde et stort gjennombrudd i min forskning på mine foreldreløse forfedre takket være MyHeritage

Jeg gjorde et stort gjennombrudd i min forskning på mine foreldreløse forfedre takket være MyHeritage

Sandy Fleming fra North Carolina brukte 30 år med forskning på å avdekke flere generasjoner foreldreløse forfedre. Et varsel mottatt fra MyHeritage SearchAlert førte henne til en liten avisartikkel med to setninger som fullstendig transformerte forskningen hennes og førte til en rekke viktige oppdagelser.

Her er hennes historie:

Det gripende i min bestemor Rebas foreldreløse barndom, i tillegg til den «foreldreløse» barndommen til hennes egen mor, tanter og onkler, har vært katalysatoren for min forskning i flere tiår. De to generasjonene med foreldreløse barn forårsaket betydelige avbrudd i overført familiekunnskap.

Sandys bestemor, Reba, med barna sine i 1917. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Sandys bestemor, Reba, med barna sine i 1917. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Sandys bestemor, Reba, med barna sine i 1917. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.

Da jeg startet, var 1869-kortet nedenfor det eneste dokumenterte beviset jeg hadde for å koble til tidligere morsgenerasjoner:

Sandys tippoldemor, Margaret. Visittkort fra 1869. Hun ble født Miller og giftet seg tre ganger. Bildet er forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Sandys tippoldemor, Margaret. Visittkort fra 1869. Hun ble født Miller og giftet seg tre ganger. Bildet er forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Sandys tippoldemor, Margaret. Visittkort fra 1869. Hun ble født Miller og giftet seg tre ganger. Bildet er forbedret og fargelagt av MyHeritage.

Dette var grunnlaget for flere tiår med leting etter Margaret, tippoldemoren min, og oldemoren min, Mary Elizabeth Spencer, i Trenton, New Jersey.

Å pusle sammen hullene i Rebas liv

Fotografiet ovenfor av Margaret Spencer Luckman Ernest fikk jeg av min bestemor på morssiden, Reba. Margaret var Rebas bestemor på morssiden. Rebas mor, Mary Elizabeth (Spencer) Webb, døde i Frankford, Philadelphia, Pennsylvania i 1893 da Reba var 4 år gammel. Faren, Henry Webb, døde 10 måneder senere, nær Wilmington i Delaware, da Reba var fem og et halvt år gammel.

Av de åtte barna til Henry og Mary Elizabeth var det bare to som overlevde mer enn ett år. Rebas gjenlevende bror, Wilfred, giftet seg tre år etter farens død, og tok da Reba til seg og tok seg av henne frem til sin død 13 år senere.

Mary Elizabeth (Spencer) Webb i 1865. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Mary Elizabeth (Spencer) Webb i 1865. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Mary Elizabeth (Spencer) Webb i 1865. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.

Om den mellomliggende tiden, Rebas «tapte år», hvor hun ikke visste hvor hun befant seg, husker hun bare at hun var «innlosjert» – forstått som en uformell fosterhjemsordning. Utseendet hennes på fotografiene tyder imidlertid på at hun kan ha vært på barnehjem: det uvanlig kortklipte håret og de enkle klærne, som står i skarp kontrast til rysjene, båndene og de lange korketrekkerkrøllene på et tidligere portrett, samt det faktum at fotografiene i det hele tatt ble tatt i denne perioden. Alt dette bidro til at hun ikke visste så mye om foreldrene og besteforeldrene sine, noe som ga næring til mitt ønske om å fylle hullene for vår familie.

Reba rundt 1894, etter morens død. Foto reparert, forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Reba rundt 1894, etter morens død. Foto reparert, forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Reba rundt 1894, etter morens død. Foto reparert, forbedret og fargelagt av MyHeritage.

Reba rundt 1893. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Reba rundt 1893. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.
Reba rundt 1893. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage.

Margarets omstendigheter tyder på at sikkerheten hennes var sterkt avhengig av hennes ekteskapelige status. Hun giftet seg med Joshua H. Spencer i 1837 i St. George’s Methodist Church i Philadelphia, Pennsylvania. Familien vokste med fødslene av Mary Jane i 1838, John H. i 1842, Mary Elizabeth i 1844 i Trenton, New Jersey, William T. i 1846 og Julia Taylor i 1849 i Philadelphia, Pennsylvania.

Foreldreløse barn spredt blant ikke-slektninger i 3 tilstøtende stater

I løpet av 1850-tallet, etter ektemannens død, ble Margarets barn bosatt på forskjellige og spredte steder med personer som det ikke er noen kjent slektskapsforbindelse til. I den amerikanske folketellingen i 1860 hadde Mary Jane (enke) giftet seg med Charles P. Clymer, og de bodde i New Jersey; Mary Elizabeth, min oldemor, 16 år gammel, bodde i Frankford, Philadelphia, Pennsylvania, i husholdningen til skomakere: Thomas, en fisker, og hans kone, Harriet, som drev en kolonialforretning.

Folketellingen i USA i 1860 viser at Mary Elizabeth, som her er oppført som 16 år gammel, bodde hos familien skomaker i Pennsylvania.

Folketellingen i USA i 1860 viser at Mary Elizabeth, som her er oppført som 16 år gammel, bodde hos skomakerfamilien i Pennsylvania.

Julia var i husholdningen til bonden John Rung og hans kone, Mary, i West Twp, Huntingdon Co, Pennsylvania. En annen sønn eller muligens stesønn, George P. Luckman, hadde vært i Margarets liv på 1860-tallet, selv om ingen av hennes Spencer-barn ser ut til å ha vært det.

I 1863 giftet Margaret seg for andre gang, med Edward Luckman, men 6 år senere ble hun enke igjen. I den føderale folketellingen i USA i 1870 står hun oppført som pleierske på New Jersey State Hospital (asyl). Det er tydelig hvor vanskelig hennes livssituasjon må ha vært. Sannsynligvis ble bildet av visittkortet tatt i denne fasen av livet hennes.

Ved folketellingen i 1880 hadde Margaret giftet seg for tredje gang, med Joseph Ernest, enkemann og skomaker. De bodde i Wilmington, DE.

Ved nærmere undersøkelser fant jeg også to av Margarets sønner, John H. Spencer og George P. Luckman, som bodde i Wilmington på denne tiden.

Margaret er oppført én gang i Wilmington City Directory som kjøpmann i 1885. I 1888 døde Joseph Ernest, og Margaret ble enke for tredje gang. Hun bodde sammen med sønnen eller stesønnen George Luckman, hans kone og svogere fra ca. 1890 til hun flyttet til datteren Mary Jane Davis Clymer i Camden, New Jersey, fra ca. 1899 til juni 1900 (i folketellingen fra 1900 er Margaret født i desember 1818). Mindre enn to uker etter dette flyttet Margaret til sin yngste datter, Julia (Spencer) McClure, gift med Cassius McClure, en bonde, i nærheten av Petersburg, Huntington Co. i Pennsylvania, hvor hun bodde frem til sin død i 1903.

De to setningene som brøt gjennom en 30 år lang murvegg

Gjennombruddet kom fra en liten avisartikkel på to setninger som jeg fikk i e-posten min som et varsel mottatt fra MyHeritage SearchAlert.

Avisartikkelen som Sandy mottok gjennom MyHeritage SearchAlert på e-post, og som brøt en 30 år gammel forskningsmur.

Avisartikkelen som Sandy mottok gjennom et varsel fra SearchAlert på e-post, og som brøt en 30 år gammel forskningsmur.

Det var en dødsannonse i en avis, på et uventet sted, som ga meg den avgjørende nøkkelen til å åpne en langvarig (over 30 år) murvegg i forskningen min. Den førte til oppdagelsen av to sønner av min tippoldemor Margaret, som jeg aldri tidligere hadde visst om. Det førte også til dokumenterte forskningsfunn som bekreftet slektskapshypoteser som bare hadde vært spekulasjoner frem til dette bidraget fra MyHeritage (og utvilsomt algoritmene de har utviklet for slike avissøk).

Færre enn 20 ord i en dødsannonse i en avis, og den påfølgende forskningen det har gjort mulig, har fylt enorme tomrom. Det har vært en livsendrende forskningssaga helt siden den ene e-posten fra MyHeritage.

En annen ny oppdagelse var litt av en åpenbaring, muliggjort av et «hvem andre bodde på denne adressen»-søk i MyHeritage byregister. Søket viste en oppføring for Margaret sammen med Mary Elizabeth og hennes familie, inkludert den da 3 år gamle Reba. Dette var året før Mary Elizabeth døde av tuberkulose; hun var 49 år gammel.

En oppføring av Margaret Ernest i MyHeritage's U.S. byregister

En oppføring av Margaret Ernest i MyHeritage’s U.S. byregister

Disse dokumenterte fakta om denne familien, som ble splittet etter at familiefaren døde, gir nye bevis på at de opprettholdt (eller gjenopprettet) kontakten med hverandre til tross for de tragiske tapene og den store avstanden.

Begge disse dokumentene gjorde det mulig å forske videre, noe som resulterte i en nekrolog med opplysninger om hennes fem etterlatte barn, inkludert to sønner som aldri tidligere har vært kjent. Det bekreftet også hypotesene om identiteten til døtrene Mary Jane og Julia.

Takk til MyHeritage for at dere hjalp meg med å bryte ned denne langvarige forskningsmuren. Takk for at dere for alltid har endret min forståelse av slektstreet mitt ved å utvide disse grenene med denne ene «lille» avisomtalen. Det har gjort hele forskjellen! Jeg ser frem til de neste MyHeritage-verktøyene, innovasjonene og tilleggene til samlingene.

Tusen takk til Sandy for at hun delte denne utrolige oppdagelsen med oss, sammen med de imponerende resultatene av den grundige forskningen hennes! Vi er sikre på at Reba, Mary Elizabeth og Margaret ville ha vært veldig stolte.

Hvis du også har gjort en fantastisk oppdagelse på MyHeritage, vil vi gjerne høre om det. Vennligst del det med oss via dette skjemaet eller send den til oss på stories@myheritage.com.