Nå får du gratis DNA-Matching på MyHeritage!

Kommentarer

Vi har gode nyheter til slektsforskere over hele verden!

Vi arbeider hele tiden med å utvikle nye verktøy og teknologier som kan gjøre slektsforskning mer spennende. Ett av det mest grensesprengende områdene innenfor slekts- og familiehistorie er DNA-tester. Og nyheten som vi annonserer i dag, gjør at vi kan ta et sjumilssteg på dette fascinerende området.

DNA-matching kommer snart til MyHeritage

DNA går hand i hand med tradisjonell slektsforskning (slik som slektstrær og historiske nedtegnelser). DNA kan være til stor hjelp der tradisjonelle research-metoder kommer til kort, eller når du har satt deg fast i en blindvei. På den andre siden er tradisjonelle metoder ofte nødvendig for å knytte sammen slektsledd som du har oppdaget gjennom DNA-tester.

Vi har tilbudt DNA-tester via utvalgte samarbeidspartnere på MyHeritage.no i noen år nå – og dette er noe vi kommer til å fortsette med. Men i tillegg til de faktiske testene, vil vi nå også tilby DNA-Matching! Dette verktøyet vil gjøre det mulig for de av oss som allerede har tatt en DNA-test (for eksempel gjennom 23andMe, Family Tree DNA, eller AncestryDNA) å ta i bruk MyHeritages matching-teknologier på et helt nytt nivå. Har du tatt en DNA-test, inviterer vi deg til å eksportere resultatene som du fikk fra DNA-test-leverandøren din (det er enkelt og fort gjort), og å importere dataene til MyHeritage nå, slik at du du kan motta DNT-matcher så snart vi aktiverer muligheten for dette på MyHeritage.no – helt gratis! DNA-Matching kan komme til å bli underlagt betaling etter hvert, men det vil fortsatt være gratis for deg som laster opp DNA-resultatene dine allerede nå

On du allerede har tatt en DNA-test, kan du importere DNA-dataene dine ved å klikke oå den nye DNA-fanen i familietreprofilene dine. Du finner denne ved å klikke på navnet ditt øverst I høyre hjørne på familiesiden din, og å gå til din profil.

Du har tilgang til DNA-fanen ikke bare for deg selv, men også for dine slektninger. Dette finner du via venstrepanelet i familietreet ditt som du ser nedenfor. Klikker du på lenken, kommer du til DNA-fanen for profilen, og her kan du laste opp DNA-dataene.

Slik finner du DNA-opplastingen fra familietreet ditt (klikk for å se bildet i nærmere detalj).

Så snart du har kommet til DNA-profilen, følger du veiviseren for å laste inn dataene fra hvilken som helst av de godkjente leverandørene: Sett hake I boksene for å akseptere vilkårene, og klikk deretter «last opp DNA fil(er)».

DNA-fanen (klikk for å se bildet i nærmere detalj)

Dine DNA-data blir lagret trygt og privat på MyHeritage.

Vår tjeneste vil matche deg til andre personer som har same DNA som deg: med andre ord til slektninger med en felles forfader eller formoder. Du vil få muligheten til å gå igjennom familietrærne til dem du vår matcher med (ekskludert levende personer), og å filtrere treffene etter felles etternavn eller geografi for å finne flere relevante treff.

Denne nye teknologien vil også gi deg muligheten til å bekreftelse avkrefte andre treff som for eksempel Smart Matches™ og Record Matches) og å komme i kontakt med nye slektninger som du kan samarbeide med forskningen din om. Du vil dra fordel av vår enorme brukerdatabase med millioner registrerte MyHeritage-brukere, i tillegg til de 10 millionene registrerte brukerne på Geni.com – og å motta matcher som du ikke ellers ville har fått.

Nedenfor finner du svar på noen sentrale spørsmål knyttet til denne nyheten.

Hvorfor burde jeg laste opp DNA-datane mine til MyHeritage.no?

Å laste op data vil gi deg muligheten til å motta matcher med en rekke andre MyHeritage-brukere som også har testet sitt DNA. Du har ingenting å tape. Det er helt gratis, og det vil forbrl helt gratis for dem som laster opp DNA-datene sine nå.

Kan jeg skette mine DNA-data fra MyHeritage?

Ja. DU kan slette DNA-datatenedu har lastet opp på MyHeritage når som helst.

Kan jeg laste opp andres DNA-data?

Du kan også laste opp DNA-dataene til så mange av dine slektninger som du vil. Du kan også laste opp resultatene fra så mange DNA-tester som du ønsker – så fremt du har fått personens samtykke. For å gjøre dett, går du til profilen til slektningen i familietreet ditt, og klikker på DNA-fanen (merk at denne kun er synlig dersom det er du som er administrator på siden din).

Jeg har lastet opp DNA-datene mine, men jeg kan ikke se at jeg har fått noen matcher.

Dette er fordi vi er I ferd med å ferdigstille disse rapportene. Vi vil gi b\deg beskjed så snart muligheten for å motta matvher er klar – og det er veldig snart!.

Hvem har tilgang til DNA-dataene?

Det er bare du som har tilgang til DNA-dateane du legger inn, Ingen kan se dem, og ingen kan se at du har lastet demo pp. Bare den som har lastet opp dataene kan se dem, og du kan slette dem når som helst. Brukere som blir matchet med ditt DNA vil ikke få tilgang til dine DNA-restulater, men de vil få muligheten til å komme I kontakt med deg gjennom MyHeritage.

Komer MyHeritage til å lansere fere typer DNA-rapporter?

Ja, I fremtiden planlegger vi å kunne tilby rapporter baser på etnisitet og geografisk opprinnelse. Disse vil også vær gratis for brukere som laster opp sine DNA-resultater nå.

Hvordan importerer jeg DNA-data til MyHeritage?

For å laste opp DNA-resultatene dine, logger du de førts inn opå MyHeritage.no. Klikk på navnet ditt I øverste høyre hjørnet av skjermen, og klikk på “min profil” I rullegardinmenyen. Deretter klikker du på DNA-fanen. Her vil du få en veiviser til hvordan du går videre. Dersom du trenger en hjelpende hånd, vil vårt kundeservice-team står kare for å hjelpe deg over telefon eller e-post.

Hva om jeg ikke har testet DNA’et mitt enda?

Gratis DNA-Matching er tilgjengelig for dem som allerede har testet DNA’et sitt gjennom en DNA-test-leverandør. Dersom du ikke har testet DNA’et ditt enda, ta gjerne en titt på våre anbefalte DNA-tester, som leveres av våre pålitelige samarbeidspartnere, og velg en test som passer dine behov. NB: merk at DNA-testene i seg selv ikke er gratis. Så snart du har mottatt resultatene dine, kan du laste dem opp på MyHeritage.

Den kraftige matching-teknoligiene og verktøyene vi har utviklet blir sett som å være blant de beste innenfor slektsforsknings-verdenen. Vi er veldig glade for at vi nå kan tilbu DNA-Matching til våre brukere, og vil håper at teknologien vil kunne lede til mange nye oppdagelser på den slektshistoriske reisen din.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen