Hvordan justerer jeg personverninnstillingene på min familieside?
- Av Aaron


Har du laget et slektstre på MyHeritage? Som administrator av familiesiden, er det du som har kontroll over personverninnstillingene for slektstreet. Nedenfor forklarer vi hvordan du kan se og endre innstillingene dine.
Familiesider på MyHeritage vil automatisk bli beskyttet av personverninnstillinger.
Disse hindrer gjester (de som ikke er medlemmer av din familieside) i å se sensitiv informasjon om levende slektninger i slektstreet, inkludert deres fornavn og e-postadresser.
Om du ikke synes at standard-innstillingene for personvern er strenge nok for deg, kan du ta flere skritt for å gjøre familiesiden og slektstreet ditt mer privat.
Forskjellige brukere ser forskjellig innhold
Aller først er det viktig å forstå hvem som kan besøke familiesiden din. Det finnes fire typer brukere for hver familieside:
- Nettstedsansvarlig dette er den personen som opprettet familienettstedet og om er webmaster for familiesiden.
- Administrator: dette er et medlem av familiesiden som har blitt utnevnt til adminstrator med redigeringsmuligheter av den som opprettet siden. Administratoren hjelper nettstedsansvarlig med å administrer familiesiden.
- Medlem: disse er familiemedlemmer som har blitt invitert til å ta del i familiesiden, vanligvis med færre privilegier, men fortsatt i stand til å bidra.
- Gjester eller besøkende – dette er folk som ikke er medlemmer av familienettsteder. Gjester har ikke muligheten til å gjøre endringer på siden, og kan bare se innholdet på siden. Merk at informasjon om levende personer ikke viser til gjester på siden.
DU bestemmer over innstillingene selv
Du kan endre personverninnstillingene når som helst. Dette gjør du på følgende måte:
1. Logg inn på ditt familienettsted på www.myheritage.no.
2. Klikk på navnet ditt som du finner øverst i høyre hjørne av skjermen din.
3. Velg «Personverninnstillinger» i rullegardinmenyen
4. I bildet som nå dukker opp. Klikker du på «Mine medlemskapspreferanser» som du finner i menyen til venstre. Her kan du prioritere hva du ønsker at andre skal kunne se på profilen din.
5. Klikk på menypunktet «tilgang» i venstremenyen for å se hva slags begrenset informasjon som kan sees av gjester som besøker familienettstedet ditt:
6. Under «Innhold » kan du spesifisere hvordan slektstreet ditt, og bildene dine, kan sees av andre MyHeritage-medlemmer.
Tips: Hvis du vil se detaljerte forklaringer på alle personverninnstillinger, klikker du på informasjonsikonet ved siden av dem for en detaljert forklaring:
Prinsippet med MyHeritage er å arbeide sammen og å dele, og å hjelpe hverandre videre med slektsforskningen. Av den grunn står standardinnstillingene innstilt på at du ønsker å dele informasjon. Men som nettsideansvarlig av familienettstedet, kan du endre, sjekke og kontrollere disse innstillingene når som helst og hvor ofte du ønsker.
Kort sagt, som nettsideansvarlig er du sjefen over slektstreet. Du kan bestemme hvordan du vil dele informasjon om slektstreet.
Har du flere spørsmål om personvern og ditt familetre? Ring oss på 800 24 741, send oss en e-post på support@myheritage.com, eller send oss en melding på Facebook. Du kan også klikke her for å komme til vår hjelpeseksjon.
Vi hjelper mer enn gjerne!





