Nyhet: SuperSearch-varsler

Nyhet: SuperSearch-varsler

Vi er veldig stolte av å lansere en helt ny funksjon på MyHeritage, nemlig SuperSearch-varsler!

Et SuperSearch-varlsel er en beskjed om at vi har funnet ny informasjon om en person som du har søkt etter på MyHeritage tidligere. Dersom du ikke fant svaret du lette etter før, kan det være at varselet gir deg gjennombruddet du har ventet på!

SuperSearch-varsler er her!

SuperSearch-varsler er her!

MyHeritages søkemotor SuperSearch inneholder masse nyttig informasjon som du kan utforske. I skrivende stund kan du søke blant hele 6.85 milliarder historiske dokumenter (ja, faktisk så mange som 6 850 000 000!), som inkluderer familietre-profiler, offentlige bilder, folketellinger og  kirkebøker i tillegg til  fødsels-, giftermåls-, og dødsattester, slektsbøker og masse, masse mer.

Vi legger hele tiden til flere data i samlingene våre. Gjennomsnittlig øker databasene våre med mellom 1 og to millioner data hver eneste dag. Så om du ikke har funnet det du leter etter en da, er det store sjanser for at vi finne den før eller senere. -Men hvordan finner du ut at vi har fått dokumentet du vil ha? Tidligere måtte du gå inn på  forskning-fanen på MyHeritage og gjøre et nytt søk med jevne mellomrom. Det var både tidkrevende og kronglete. Men nå har vi gjort det enkelt! Du trenger ikke å gjøre noe som helst. Vi gjør nemlig jobben for deg!

Fra nå av vil vi automatisk gjenta gamle søk som du har gjort på MyHeritage. Dette gjør vi hver andre måned. Og dersom vi finner noe, sender vi deg en e-post der du kan se de nye resultatene – med lenker til de historiske dataene.

Som med alle resultater du får av matcher og SuperSearch, kan du vurdere om det er relevant eller ikke. Er det relevant kan du  knytte dokumentet til personer i treet ditt, eller legge til helt nye personer  – selvsagt med komplett kildehenvisning.

De automatiske SuperSearch-varslene inkluderer alle søkene som du har gjort i SuperSearch når du har vært logget inn på MyHeritage – helt siden 2012 – og gjentar informasjonen som du skrev inn (datoer, slektninger, steder osv. Vi vil derimot ikke inkludere søk etter veldig vanlige navn. Dette er fordi om det er et navn som svært mange har, vil du kunne motta treff som ikke er relevante – og vi vil ikke kaste bort tiden din.

Her er et eksempel på hvordan SuperSearch kan hjelpe deg:
Tenk deg at du for to år siden søkte etter informasjon om broren til bestefaren din, som forlot Danmark og reiste til USA 1925.  Den gang fant du ingen informasjon. Men det betyr ikke at vi aldri vil kunne finne svaret. Derfor husker vi søket ditt og gjentar det for deg.

Den 28 juni i år la vi til fen danske folketellingene fra 1916 og 1921 (Disse dataene finner du forresten bare på MyHeritage. De er ikke tilgjengelige på internettet noe annet sted). Det er derfor langt større sjanse for at du vil finne informasjon om broren til din bestefar om du gjorde samme søk i dag. Men Med SuperSearch-varslene, trenger du ikke å løfte en finger! For vi gjør søket for deg!

Dersom har har familietreet ditt på MyHeritage, kan det være at du får Record Matches – altså treff med historiske dokumenter, men dersom du ikke har nok informasjon om personen din i treet, kan det være at det ikke vil dukke opp automatisk. Men med SuperSearch-varselet og informasjonen som du satte i søkefeltet sist gang, får du en e-post med resultatene levert til deg så snart vi finner noe – kanskje det vil føre til det gjennombruddet du har savnet?

Det er helt gratis å motta SuperSearch-varsler. Det er også helt gratis å se enkelte av resultatene (som for eksempel treff i data fra gravstedsoversikten Billion Graves, samlingen av publiserte bøker og den amerikanske Social Security Death Index), men det kreves et dataabonnement for å se de fleste dokumentene.

Vi vil sende ut SuperSearch-varsler én gang i uken, så du kommer ikke til å bli bombardert av e-poster fra oss. Hver e-post med SuperSearch-varsler vil også inkludere en lenke der du kan reservere deg fra disse oppdateringene. Du vil også få en lenke til historikken din, slik at du kan velge hvilke søk du vil at vi skal gjøre for deg med jevne mellomrom.

SuperSearch-varsler vil bli lansert gradvis for alle MyHeritage-brukere. Den første puljen på ti millioner brukere har allerede fått tilgang, og de resterende 72 millionene vil få tilgang over den neste tiden. Men dersom du ikke er blant dem som har fått noen SuperSearch-varsler innen de neste ukene, er det ingen grunn til bekymring. Alle MyHeritage-brukere vil få nyte godt av AuperSearch-varsler, og vi arbeider på spreng. Så din tur er nok like rundt hjørnet.  🙂

Vi håper at du vil bli fornøyd med SuperSearch-varslene. Dette er et verktøy som du ikke finner på de fleste andre slektsforsknings-nettsider. Og som du ser, stopper vi aldri arbeidet med å utvikle verktøy som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av forskningen din!