DNA Matching – nå ute av Beta-versjon!

DNA Matching – nå ute av Beta-versjon!

I september i år lanserte vi DNA-matching-teknologien vår i Beta-versjon. Og nå er vi glade for å kunne fortelle at tjenesten nå er lansert i sin offisielle versjon!

Som en liten påminnelse: MyHeritage gir nå muligheten for at alle som har testet sitt DNA, kan laste opp resultatene sine til MyHeritage og å motta gratis DNA-matcher. DNA-matcher fungerer ved at MyHeritage automatisk leter etter personer som deler samme DNA-segmenter med deg, eller en felles forfader (eller mor) med deg. Desto mer DNA-materiale som stemmer overens – jo nærmere er dere i slekt.  DNA-matching har dermed et enormt potensiale når det kommer til å finne og å komme i kontakt med slektninger som du kanskje ikke visste at du hadde.

Har du tatt en DNA-test? Da kan du laste opp resultatene dine til MyHeritage - helt trygt - og motta matcher om vi finner noen som deler ditt DNA!

Har du tatt en DNA-test? Da kan du laste opp resultatene dine til MyHeritage – helt trygt – og motta matcher om vi finner noen som deler ditt DNA! Klikk på bildet eller gå til MyHeritageDNA.com for å lese mer.

 

Gir resultater på tvers av leverandør
Du kan bruke DNA-matching-teknologien på MyHeritage nesten uansett hvilken leverandør du ha kjøpt DNA-testen din fra. Du kan laste opp DNA-resultater fra tester bestilt hos 23andme, fra Ancestry DNA og fra FamilyTreeDNA til MyHeritage. Og i motsetning til hos andre aktører i markedet, er MyHeritage den eneste tjenesten som kan sammenligne resultatene fra disse tre – uten å kreve at alle testene er gjort av samme selskap.

MyHeritage støtter de nyste DNA chip-versjonene som brukes av alle disse tilbyderne av DNA-tester. Når du mottar et treff, vil du kunne se familietrærne til brukerne du får treff med, slik at du får full oversikt over de potensielle familiebåndene. Dette er ofte ikke en mulighet hos andre leverandører som ikke har så mange familietrær som MyHeritage. MyHeritages store antall brukere over hele verden (82 millioner i skrivende stund) gir muligheter for matcher basert på et enormt datagrunnlag, og i har allerede fått positive tilbakemeldinger fra MyHeritage-brukere som har blitt gjenforent med slektninger takket være denne teknologien.

Oppdatert versjon
Da vi lanserte DNA- matching i Beta-versjon tidligere, var det en god start, men det var ikke helt perfekt. Enkelte fikk treff med såkalt falske positiver, noe som førte til at påliteligheten i treffene ikke var så god som vi ønsket at den skulle være. Det har vi nå fikset.
Gjennom testperioden fikk vi også masse konstruktive tilbakemeldinger fra MyHeritage-brukere over hele verden. Vi har tatt disse tilbakemeldingene med oss i utviklingsprosessen, og disse er nå rettet opp, slik at teknologien og funksjonene fungerer i tråd med målet vårt om å levere den beste DNA-matching-tjenesten på markedet i dag.

 

 

 

Siden vi først lanserte DNA-matching, har vi jobbet uten stopp for å forbedre teknologien, å optimalisere påliteligheten av matching-algoritmene, å redusere falske positiver og å legge til verktøy som kan hjelpe brukere med å få mest mulig ut av DNA-matchene de mottar. Nå som teknologien går ut av Beta-versjon,  har alle matcher blitt re-kalkulert. Dette betyr at tidligere treff som er resultater av falske positiver nå er fjernet. Matcher som har blitt endret (både i parametere og i foreslåtte slektskap) er oppdaterte. Matcher som allerede er godkjent, eller der brukere har vært i dialog med hverandre er ikke fjernet, men visnings-vinduet vil nå gi deg bedre og mer pålitelig informasjon.

Få resultater raskt!
I tillegg til dette, har vi økt hastigheten til matching-prosessen, slik at det nå går enda raskere å analysere data og å motta treff. Da vi først startet å bygge infrastruren, tok prosesseringen nesten 2 måneder Så ble den redusert til rundt to uker. I skrivende stund kalkulerer vi treff hver eneste uke, og i løpet av svært kort tid , faktisk allerede i neste uke, vil vi kunne prosessere treff daglig – og i fremtiden vil vi kunne levere treff umiddelbart.

Å søke etter DNA-treff etter e persons navn eller land er en ny funksjon som vi har lagt til etter å ha fått tilbakemelding om dette fra dere brukere.

Søk etter navn eller land (klikk for å se bildet i større størrelse)

Skriv inn teksten i søkefeltet og søk etter navn eller land for å begrense treffene (klikk for å se bildet i større størrelse)

Vi har også lagt til sidetall, slik at du kan klikke deg fra side til side med matcher, i stedet for å måtte bruke musehjulet  over store distanser for å orientere deg.

Sidetall er nå lagt til slik at du kan sortere treffene dine.  (Klikk for å se bildet i større utgave).

Sidetall er nå lagt til slik at du kan sortere treffene dine.  (Klikk for å se bildet i større utgave).

Vi er også i siste innspurten med å lansere en notat-funskjon. Dette er noe mange MyHeritage-brukere spurte om. Ander ønsket seg også en skjematisk fremstilling av navnene i hvert match, der felles navn fremheves. Dette synes vi også var en god idé, så denne funksjonaliteten kommer også snart 🙂 .

Arbeidet vårt med DNA-matching er langt fra over. Vi arbeider kontinuerlig med justeringer og endringer for at kvaliteten på treffene skal bli enda bedre, og vi vil fortsette å justere og å tilpasse funksjonene regelmessig. Vi arbeider også med å ferdigstille enda flere funksjoner. Dette betyr at tjenesten bare vil bli bedre og bedre for hver dag, og at enda flere vil motta DNA-matcher etter hvert som stadig flere MyHeritage-brukere laster opp sine DNA-data.

Vi håper at du vil sette pris på DNA-matching-teknologien. Og vi ser frem til å høre hva du synes om den. Det er tilbakemeldinger fra brukerne som gjør at vi kan forbedre tjenestene åre – så ikke nøl med å ta kontakt i kommentarfeltet nedenfor, på e-post til support@myheritage.com eller på Facebook-siden vår.

Og du, hold et øye med bloggen fremover – vi har masse andre spennende nyheter like om hjørnet!