Nytt hjelpemiddel i MyHeritage DNA:
Se felles etternavn med matcher!

Nytt hjelpemiddel i MyHeritage DNA: <br>Se felles etternavn med matcher!

Vi har nå lansert et helt nytt hjelpemiddel innenfor DNA-matchene på MyHeritage: Nå kan du se felles etternavn som både du og dem du matcher med har i slektstrærne deres! Dette var et ønske fra mange av dere som har lastet opp DNA-data til MyHeritage – og vi er selvsagt mer enn glade for å oppfylle ønsket!  Dette hjelpemiddelet gjør at MyHeritage DNA-matcher nå er et enda bedre verktøy for slektsforskere!

Når vi skriver etternavn i denne konteksten, mener vi etternavnene bakover i slekta di – etternavnene til besteforeldrene dine, oldeforeldrene dine og så videre. Som alle som driver med slektsforskning vet, har disse etternavnene stor betydning når man gransker familiehistorien sin.

Når du når går inn på DNA-matching-siden på MyHeritage, vil du nå se en liste med fremhevede etternavn. Dette er etternavn som forekommer i både din egen slekt, samt i treet til den du har matchet med. Denne informasjonen vil kunne gi deg en langt bedre oversikt over slektskapet mellom dere  – og vil kunne gjøre det enklere å identifisere felles forfedre. Merk at etternavn kun blir vist dersom skrivemåten i begge trærne er identisk. Vi kommer til å legge til fonetisk gjenkjenning ganske snart.

Her ser du noen eksemoer på DNA-matcher:

 

 

Beveger du musepekeren over et av de felles navnene, vil du få frem en veileder med flere detaljer. Du vil se hvor mange ganger det bestemte etternavnet forekommer i den andres tre, samt det korteste slektsbåndene mellom hver av dem og en forfader med samme navn.

 

En av fordelene med MyHeritage DNA, sammenlignet med andre DNA-tjenester, er at de fleste brukerne på MyHeritage har omfattende familietrær. Dette er grunnen til at de fleste av DNA-matchene på MyHeritage gir deg muligheten til å se et slektstre og finne ut av eksakte slektskap.  Trærne gjør det mulig å identifisere etternavn som forekommer i begge familier – noe som igjen gjør det mulig å skille klinten fra hveten og å understreke matcher som er mer relevante for din familie.  T

Snart kommer det også en søkefunsjon som lar deg lete etter etternavn som forekommer i begge trær.

Bestill en MyHeritage DNA-test i dag for å få ny innsikt i familiehistorien din og din etniske opprinnelse. Og ved hjelp av det nye verktøyet: kom i kontakt med slektninger som du deler en eller flere forfedre med!
Vi kommer tilbake med enda flere muligheter, verktøy og hjelpemidler i MyHeritage DNA –  og forsett å send oss dine spørsmål og ønsker! Vi gjør alt vi kan for å oppfylle dem, og vi gleder oss til å fortelle mer om ikke lenge!