God morgen fra TV-studio!

Kommentarer

Det er mange som er nysgjerrige på å finne ut mer om sin egen slekt, og vi har sett en enorm interesse for MyHeritage DNA. Og i dag tok programlederne for God Morgen Norge sine DNA-tester på direkten! 

I dag var en spennende dag for oss i MyHeritage Norge. Og den begynte tidlig! Vi var nemlig så heldige å bli invitert til TV2 og God Morgen Norge for å snakke om MyHeritage DNA!  🙂

Begge programlederne tok en DNA-test i dag, og vi gleder oss til å komme tilbake i studio så snart resultatene deres er klare – og vi kan avsløre om de faktisk har en genetisk tilknytning til salsadansende søramerikanere 🙂

Og opptaket av dagens sending? Det kan du se ved å klikke på bildet nedenfor!

Klikk på bildet for å se hele innslaget! Bilde: Skjermbilde fra TV2.no.

Alle vilkår er nå på norsk!
Som Kristin Halvorsen fra Bioteknologirådet sa i innslaget, er det svært viktig å lese alle vilkår for tjenester og produkter man kjøper. Og dette er vi hjertens enige i. Vi har derfor hatt en grundig gjennomgang av vilkårene og oversatt alle vilkår til norsk.

Vi i MyHeritage forplikter oss til å beskytte dine DNA-data og ditt personvern, og dine DNA-data vil IKKE bli solgt til tredjeparter.

Dette står tydelig i våre vilkår for personvern. Disse finner du nederst på alle sider på nettsidene våre, samt som fremhevede lenker når du registrerer deg på www.myheritage.no  – Og du kan også lese dem  i sin helhet her:

Personvern på MyHeritage:

I dette dokumentet («Personvernerklæring») gir vi informasjon om hvilken personlig informasjon som samles inn og hvorfor, samt hvordan vi bruker den personlige informasjonen til å gi deg en personlig, relevant, brukervennlig opplevelse på nettstedet. Vi forklarer hvordan du kan se denne personlige informasjonen, kontrollere hvordan den er delt, eller slette den.

Mye av den personlige informasjonen på vårt nettsted er lastet opp av brukere for sine egne personlige og private formål. Vi erkjenner følsomheten og konfidensialiteten av informasjon som kan utleveres av brukere når de registrerer, gjør innkjøp fra våre nettsteder, utfører sin slektsforskning, utfører DNA-testing og mottak av genetisk analyse, og vi er svært opptatt av å beskytte ditt privatliv.

Tjenesten

Vår misjon er å hjelpe alle å oppdage, bevare og dele sin slektshistorie. Vi oppnår dette ved å bruke de ressursene som er tilgjengelige på våre nettsteder og også gjennom samarbeid med vårt omfattende antall brukere over hele verden. Dette kan innebære innsamling, bearbeiding, lagring og deling av personlig informasjon. Vi ønsker å sikre at dette blir gjort i et ansvarlig, gjennomsiktig og sikkert miljø som fremmer din tillit.

Nettstedet fungerer som en verdensomspennende plattform for familiehistorie, slik at brukerne kan (1) bygge sine slektstrær og dra nytte av synergieffektene av å ha mange slektstrær fra hele verden på ett sentralt sted, for eksempel muligheten til å finne smarte treff mellom slektstrær, og å tillate brukere å søke andre brukeres slektstrær og historiske poster, til fordel for sin slektsforskning; og (2) bruke DNA-relaterte tjenester, inkludert, men ikke begrenset til, (i) å sende inn prøver for DNA-utvinning og -foredling, (ii) laste opp en digital versjon av genetisk informasjon eksportert fra andre DNA-tjenester, og (iii) motta og samspille med genetiske analyser levert av nettstedet (samlet «DNA-tjenester»). Med mindre det eksplisitt er angitt, omfatter tjenesten DNA-tjenester for alle formålene av denne personvernerklæringen.

DNA-tjenestene lar deg å bestille MyHeritage DNA-testsett, sende DNA-prøver til oss, la oss gjøre akseptabel bruk av slike prøver og DNA-markører, nukleotider, mutasjoner eller haplogrupper («DNA-resultater») som følge av dette, eller du sender til nettstedet og mottar utganger av genetiske analyser av DNA-resultatene som inkluderer DNA-treff og etnisitetsestimater (kollektivt, «DNA-rapporter»). Alle bestemmelsene her gjelder både DNA-resultater produsert fra MyHeritage DNA-sett, og DNA-resultater lastet opp til nettstedet etter en eksport fra en annen DNA-testetjeneste.

Hvilken personlig informasjon samler nettstedet inn fra deg eller om deg?

Vi samler bare inn informasjon vi mener er nødvendig for våre legitime forretningsinteresser, herunder å gi deg tjenesten. Her er en liste over hva slags personlig informasjon vi ber om, samler inn eller du oppgir:

i) Navn, kontaktinformasjon og betalingsdetaljer:
Når du registrerer deg for tjenesten, ber vi om navn, kjønn og e-postadresse, samt fødselsår og land. Fødselsår samles inn for å sikre at du overholder vilkårene og betingelsene med hensyn til mindreårige og yngre brukere. Brukere som er mindreårige (under 13 år, og i noen land, under 14 år, og med hensyn til DNA-tjenestene, under 18 år) må ikke bruke nettstedet, og brukere som er mindreårige (under 18 år) må innhente skriftlig samtykke fra foreldre eller verge før de bruker nettstedet. Se Vilkår og betingelser i denne forbindelse. Landet samles inn slik at vi kan overholde lokale lover og regler i det landet du bor i.

I tillegg trenger vi å vite din postadresse, telefonnummer og betalingsinformasjon for å legge til rette for betaling og oppfyllelse av ethvert abonnement eller kjøp du kan velge å gjøre gjennom nettstedet.

ii) Din familie og andre:
Du kan også legge inn ytterligere informasjon om deg selv og andre i løpet av familieforskningen på nettstedet, for eksempel å legge et bilde til et slektstre. Personlig informasjon registrert mens du bygger et familietre kan omfatte ett av følgende:
* Navn
* Kjønn
* Forhold
* Datoer og hendelsessteder (f.eks. fødsel, død, ekteskap, skilsmisse, innvandring, etc.)
* Bilder, dokumenter, videofiler, lydfiler og andre medier
* E-postadresser, adresser og kontaktinformasjon
med mere.

iiii) DNA-prøver, DNA-resultater og DNA-rapporter:
DNA-relatert informasjon genereres og lagres på nettsiden når du bruker DNA-tjenester, enten gjennom direkte innlevering av en DNA-prøve til MyHeritage, eller ved å sende DNA-resultater generert av en annen DNA-testetjeneste til nettstedet.

DNA-informasjonen omfatter:

  • DNA-prøver du sender til oss;
  • DNA-resultatene som et resultat av DNA-prøvene;
  • DNA-resultater sendt av deg til nettstedet; og
  • DNA-rapporter generert fra DNA-resultater

Alle DNA-prøver oppbevares ved vår testlab og kan oppbevares av oss med mindre eller inntil omstendighetene krever at vi ødelegge DNA-prøven, noe som du kan be om når som helst ved å kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor, eller den ikke lenger er egnet for testformål. Vi kan lagre prøvene for ytterligere genetisk testing (dvs. vi kan være i stand til å gi mer detaljerte og nøyaktige DNA-resultater, DNA-rapporter og andre utganger ved ytterligere genetisk testing i fremtiden, forutsatt at du eksplisitt godkjenner dette).

Mindreårige: DNA-tjenestene er kun beregnet for voksne. Vi er avhengige av foreldre eller foresatte som er 18 år eller eldre til å avgjøre om DNA-tjenestene er egnet for bruk av personer under 18 år Når en mindreårig bruker DNA-tjenestene, vil foreldre eller verge for den mindreårige bli holdt ansvarlig for mindreåriges handlinger og anses å ha samtykket til vår bruk av den mindreåriges informasjon. Ved å sende en DNA-prøve av en mindreårig, bekrefter du at du er den mindreåriges foreldre eller verge. Vi bevisst hverken søker eller samler inn personlig informasjon fra mindreårige. Hvis vi blir oppmerksomme på at vi ubevisst har samlet personlig informasjon fra en mindreårig, vil vi bestrebe oss på å slette slike opplysninger fra våre databaser.

Når du gir oss personlig informasjon, kan slik personlig informasjon bli overført til og lagret av oss i våre sikre datasentre som kan gi et annet nivå av beskyttelse for personlige data enn i det landet du bor. Ved å gi oss personlig informasjon, samtykker du spesifikt til overføring og behandling av personlig informasjon og lagring i våre datasentre. Vi tar alle nødvendige sikkerhetstiltak for å sikre personbeskyttelse av personlige data gitt av deg. Vi legger stor vekt på sikkerheten til all personlig identifiserbar informasjon knyttet til våre medlemmer. Vi har implementert kommersielt rimelige tekniske, fysiske og administrative sikkerhetstiltak for å forsøke å beskytte mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, endring eller utlevering av brukernes data under vår kontroll. For eksempel blir vår sikkerhets- og personvernpraksis periodisk gjennomgått og forbedret om nødvendig og kun autorisert personell har tilgang til personlig informasjon. Vi bruker sikker serverprogramvare for å kryptere finansiell informasjon du legger inn før den blir sendt til oss, og vi jobber bare med laboratorier og tredjeparter som har møtt og forplikter seg til våre sikkerhetsstandarder. Vi kan ikke garantere at tap, misbruk, uautorisert tilgang, endring eller utlevering av data ikke vil forekomme, men vi bestreber oss på å forhindre dette. Du erkjenner at du oppgir personlig informasjon på egen risiko.

Hvis du velger å invitere andre familiemedlemmer eller andre brukere til å vise og redigere ditt slektstre, vil vi be deg om den enkeltes e-postadresse og navn. Du må først være sikker på at du har fått samtykke til å formidle deres opplysninger til MyHeritage. Vi vil kun bruke denne informasjonen for det formål å sende den enkeltes tilgangdetaljer, og vil ikke bruke informasjonen vi samler inn som et resultat av denne prosessen til markedsføringsformål.

I tillegg bør du også sørge for at informasjon eller materiale du ønsker å plassere på nettsiden om alle levende individer bare legges ut med deres forhåndskunnskap og samtykke. Hvis personen er under den lovlige alderen for å inngå avtaler (vanligvis 18 år), bekrefter du at du har fått samtykke fra foreldre eller verge for personen under den lovlige alderen for å inngå avtaler. I alle tilfeller må du gjøre følgene av samtykket klare for personen (eller eventuelt for foreldre/foresatte).

iv) Dine meninger og kommentarer:
Hvis du deltar i diskusjoner på våre oppslagstavler eller sender meldinger på våre blogger eller Facebook-kontoer, kan vi fange opp denne informasjonen.

v) Din bruk av nettstedet:
Mens du bruker vårt nettsted, kan vi samle informasjon basert på din samhandling med vårt nettsted eller fra enheter eller datamaskiner du bruker for å få tilgang til nettstedet, inkludert nettlogg-informasjon, sidevisninger og IP-adresser, alt på en anonymisert basis.

Hvordan bruker vi din personlige informasjon?

i ) For å levere tjenesten:
Vi bruker først og fremst din personlige informasjon for å fortelle deg om nye funksjoner eller andre tilbud av interesse fra MyHeritage, eller for kundeservice-behov og -ønsker.

Vi bruker også dine data til å oppfylle de formål som du har gitt personopplysningene for, som å vise slektstreet ditt, beregne en forholdsbane mellom deg og en annen slektning, skrive ut en slektstre-plakat ved forespørsel, behandle abonnementet; og med hensyn til DNA-tjenester – behandling av dine DNA-prøver, gjennomføre genetiske analyser og gi deg DNA-rapporter, og lagring av DNA-prøvene, DNA-resultater og DNA-rapporter. Slik at du får mest mulig ut av tjenesten, vil vi også bruke dine personlige opplysninger til å gi deg Smart Matches™ for slektstreet, eller slik at du og andre medlemmer av MyHeritage-samfunnet kan ta kontakt med hverandre, for å foreslå slektninger du kan invitere til nettstedet ditt som medlemmer, samt å gi produkt- og nettstedsoppdateringer og nyhetsbrev. Se avsnittet om personvernpreferanser nedenfor for å lære hvordan du kan melde deg ut eller endre personvernpreferansene.

Ved å gi oss personlig informasjon, samtykker du spesifikt til overføring av personlig informasjon til og i USA, og til behandling av personopplysninger i USA. Du er enig i at DNA-prøvene vil bli lagret i USA som gitt i Vilkår og betingelser.

ii) For å bekrefte identiteten din:
For å kontrollere og utføre finansielle transaksjoner knyttet til betalinger du gjør på nettet.

iii) For å kommunisere med deg:
Vi kan kommunisere med deg i den hensikt å informere deg om endringer eller tilføyelser til MyHeritage eller av noen av våre produkter og tjenester, eller for å søke tilbakemeldinger fra deg om tjenesten. Vår kommunikasjon med deg vil primært være per e-post, men kan gjøres via telefon, direktereklame eller en annen metode for kommunikasjon i utvalgte tilfeller. Du kan også motta kampanjetilbud fra oss. Hvis du ikke ønsker å fortsette å motta slike e-poster fra oss, kan du melde deg ut når som helst ved hjelp av avmeldingslenken oppført i e-posten eller ved å endre e-postinnstillingene. Se avsnittet om e-postinnstillinger nedenfor for å lære hvordan du kan melde deg ut eller endre e-postinnstillingene. Hvis du ønsker å melde deg ut av andre metoder for kommunikasjon, kan du kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor.

iv) For interne forretningsformål:
For å forbedre nettstedet og tjenesten eller å utvikle nye produkter og tjenester, kan vi bruke din personlige informasjon for intern dataanalyse, studere hvordan nettstedet brukes, identifisere trender i bruken og bestemme effektiviteten av reklamekampanjer.

v) For å utføre forskning:
Hvis du frivillig ga ditt samtykke til DNA Informert samtykke-avtalen («Informert samtykke»), kan vi bruke DNA-resultater, DNA-rapporter og annen DNA-informasjon i forbindelse med forskning som er angitt i det informerte samtykket.

Vil MyHeritage oppgi noen av mine personlige opplysninger til tredjeparter?

Ikke noe av din personlige informasjon fra våre brukere distribueres utenfor ditt familienettsted og MyHeritage-nettstedgruppen.

Ikke i noe tilfelle blir den personlige informasjonen som gis av våre brukere solgt, lisensiert eller på annen måte delt av oss med annonsører, sponsorer, partnere eller andre tredjeparter.

MyHeritage vil ikke avsløre noen av dine personlige opplysninger annet enn i svært begrensede tilfeller som er fastsatt nedenfor.

i) I begrensede forhold: (a) hvis det kreves av loven, regulatoriske myndigheter, rettslig prosess for å beskytte rettighetene eller eiendommen til MyHeritage eller andre brukere (inkludert utenfor landet du bor); (B) for å håndheve våre vilkår; (C) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet, konfidensialitet, omdømme eller eiendom, og / eller den av MyHeritage-nettsidegruppen, eller andre; (D) for å hindre svindel eller nettkriminalitet; (E) for å tillate oss å bruke tilgjengelige virkemidler eller begrense skadene som vi kan bli påført; eller (f) for å undersøke sjeldne saker om rapportert misbruk av vår personvernerklæring.

ii) Ved et oppkjøp av MyHeritage: i tilfelle MyHeritage, eller en vesentlig del av dets eiendeler eller lager kjøpes opp, overføres, kasseres (helt eller delvis og i forbindelse med konkurs eller tilsvarende behandling), vil personlig informasjon som en selvfølge være en av de overførte eiendelene.

iii) Til tredjeparts tjenesteleverandører: Under beskyttelse av hensiktsmessige avtaler, bruker vi tredjeparter til å utføre forskjellige oppgaver for oss. For eksempel bruker vi tredjeparts plattformer for å behandle betalinger fra deg eller bruker en spesialisert DNA-lab til å trekke ut, behandle og lagre DNA-prøver. Disse tredjeparter gis kun tilgang til den informasjonen som trengs for å utføre sine støttefunksjoner, og har forbud mot å bruke den til andre formål. Når det gjelder prosessorer utenfor Europa, forsøker vi å sikre tilstrekkelig vern for dine personlige opplysninger, som kreves av gjeldende lov.

iv) Til dine DNA-treff: Hvis du bruker våre DNA-tjenester, og DNA-treff er aktivert, vil DNA-rapporter inneholde en liste over potensielle slektninger, basert på DNA. Hver og en av dem som svarer til ditt DNA vil være i stand til å se hvor mye DNA de har til felles med deg og det anslåtte slektskap mellom deg og noen av dine personlige opplysninger som visningsnavnet, landet du bor i, ditt etniske estimat og annen profilinformasjon, avhengig av personverninnstillingene.

Kan du nekte å oppgi personlig informasjon til MyHeritage?

Besøkende kan få tilgang til noen av våre gratistjenester anonymt, slik som SuperSearch™-motoren for historiske oppføringer. Andre tjenester som vi tilbyr kan nås ved å registrere med et fornavn, etternavn, e-postadresse, kjønn, land og fødselsåret, hvorav noen er valgfrie. For å få full tilgang til de betalte abonnementsfunksjonene, riktig fakturainformasjon, kjøpe fysiske produkter som slektstre-plakater og familie-kalendere, kreves det en leveringsadresse. Mengden av andre personopplysninger du bestemmer deg for å sende inn til MyHeritage er opp til deg, men du må være inneforstått med at din erfaring med nettstedet kan være begrenset hvis du velger å ikke oppgi noen ytterligere informasjon. Mesteparten av personlige opplysninger gitt til tjenesten kan tilbys på eget initiativ og er ment for personlig og / eller familiebruk. Naturligvis kan tilbakeholdelse av noen personlige opplysninger redusere nytten av nettstedet for andre familiemedlemmer.

Hvordan rapporterer du, endrer eller sletter informasjon om deg selv eller din familie?

Sletting eller endring av den offentlige profilen din, treet og dine DNA-resultater og DNA-rapporter: All informasjon som du har lastet opp i treet ditt eller din profil og dine DNA-resultater og DNA-rapporter, er kontrollert av deg og kan endres eller slettes av deg når som helst. Se informasjon nedenfor om hvordan du gjør dette.

Slette eller endre informasjon som andre har lagt ut om deg eller din familie: Hvis informasjonen ble publisert på et familienettsted der du er medlem, kan du slette den. Se informasjon nedenfor om hvordan du gjør dette. Ellers er du ikke i stand til å slette eller endre denne informasjonen, og om den har blitt postet av et annet medlem så bør du ta kontakt med vedkommende gjennom nettstedet og prøve å løse problemet mellom dere. Hvis du ikke kan løse problemet så bør du kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen nederst i dette dokumentet.

Vi vil når som helst, dersom du ber om det, ødelegge DNA-prøven gitt av deg eller din DNA-prøve som ble gitt til oss av en annen person med din tillatelse. For å be om ødeleggelse av din DNA-prøve, kan du kontakte oss via kontaktinformasjonen som er angitt nedenfor.

I tillegg kan du når som helst slette DNA-resultater og DNA-rapporter fra nettstedet ved å bruke slettefunksjonen fra «Administrere DNA-sett»-siden på nettstedet, eller be MyHeritage kundestøtte om å gjøre dette for deg.

For tvister eller problemer med annen personlig informasjon på nettstedet om deg: Du kan kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen nederst i denne personvernerklæringen. For din egen sikkerhet vil vi bare gjennomføre slike forespørsler med hensyn til personlig informasjon knyttet til den aktuelle e-postadressen som du bruker til å sende oss din forespørsel, og vi må kanskje få bekreftet identiteten din før vi vurderer forespørselen.

Vær oppmerksom på at når du eller vi sletter innhold eller kontoen, kan kopier av denne informasjonen bli liggende synlig andre steder i den grad en slik kopi er delt med andre, var ellers fordelt i henhold til personverninnstillingene eller ble kopiert eller lagret av andre brukere.

Sikkerhetskopier: Noe fjernet og slettet informasjon kan vedvare i sikkerhetskopier for en begrenset tid for våre interne forretningsformål, men vil ikke være tilgjengelig for andre. Men i de fleste tilfeller er sletting permanent, og hvis du ber om å få fjernet informasjon så kan denne ikke gjenopprettes senere.

Hvordan kan du endre eller slette informasjon på nettstedet?

Ethvert medlem kan endre hans / hennes personlige informasjon, inkludert passord, ved å logge inn på nettstedet, besøke medlemsprofilen via Konto > Min profil, og redigere den for å oppdatere informasjonen deri. Til enhver tid kan medlemmer endre eller slette informasjon og innholdselementer som nyhetsartikler og bilder som de personlig har lagt ut på deres nettsted.

Til enhver tid kan du slette informasjon som du har lagt ut på familienettstedet. Som nettsted-leder kan du også slette all informasjon og innhold som andre medlemmer har lagt ut på ditt familienettsted. Som et nettsted-medlem, kan du slette informasjon som nettsted-leder eller andre medlemmer har skrevet om deg.

Hele familienettstedet og alt innholdet kan bli slettet fra konto > Nettsted-innstillinger > Generelt > Administrasjon-lenken «Slett mitt nettsted».

Det å slette et helt slektstre (men ikke hele familienettstedet) kan gjøres fra Slektstre > Administrer trær, klikk deretter på «Slett»-lenken ved siden treet du ønsker å slette.

Det å slette enhver person fra slektstreet (men ikke hele treet) kan gjøres via slektstrevisningen på familienettstedet: klikk på «Slektstre» for å besøke treet, finn personen i «Finn en person …», og klikk deretter Alternativer > Slett denne personen på sidepanelet.

Du kan slette et fotoalbum ved å klikke på «Bilder» i navigasjonslinjen påfamilie-nettstedet. Klikk på et album på sidepanelet, og klikk deretter på Flere handlinger > Slett album.

Du kan slette et bilde (ikke et helt album) ved å klikke på «Bilder» i navigasjonslinjen på familienettstedet ditt, finne bildet i albumviseren, og deretter klikke på hjulikonet ved siden av bildet og velge Slett.

Du kan slette din medlemskonto fra Konto > Kontoinnstillinger-lenken «Slett kontoen min».

I tillegg kan du når som helst slette DNA-resultater og DNA-rapporter fra nettstedet ved å bruke slettefunksjonen fra «Administrere DNA-sett»-siden på nettstedet, eller be MyHeritage kundestøtte om å gjøre dette for deg.

I tilfelle du trenger ekstra hjelp, kan du sende e-post til support@myheritage.com for å be oss om å hjelpe deg med å slette informasjon som du ønsker å få slettet, og forespørselen skal utføres så raskt som mulig av våre ansatte unntatt om den er undersøkt og antas å være illegitim.

IP-adresser, informasjonskapsler og ikke-personlig informasjon

IP-adresser:
Vi trenger din IP-adresse for å levere nettstedet og vår tjeneste til deg, og for å diagnostisere problemer med vår server. IP-adressen er også brukt til å samle bred demografisk informasjon som geografisk fordeling av våre medlemmer. Når du besøker tjenesten for første gang, bruker vi din IP-adresse til å foreslå tjenesten for deg på det språket som anses mest hensiktsmessig for det geografiske området adressen stammer fra. IP-adressen er ikke lagret permanent på vårt nettsted. Server-logger opprettholder IP-adresser for en periode på én måned, og brukes til å undersøke mistanke om misbruk av vår tjeneste.

Informasjonskapsler:
Vi gjør bruk av informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen ved å besøke nettstedet, for eksempel, for å unngå å vise visse meldinger til deg mer enn én gang, eller å eventuelt lagre påloggingsinformasjon i nettleseren din, slik at de ikke trenger å legge inn denne på nytt hver gang du ønsker å logge inn, eller å huske språket du valgte forrige gang, så du slipper å velg det på nytt hver gang du besøker siden. Våre informasjonskapsler trekker ikke ut noen kontaktinformasjon eller annen privat eller personlig informasjon fra datamaskinens minne, men registrerer bare informasjon som datamaskinen sender til oss når du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapsler gjør det mulig for serveren vår å gjenkjenne eller «huske» hvem du er hver gang du kommer tilbake. Du kan slette eller blokkere informasjonskapsler fra datamaskinen hvis du vil, men enkelte deler av vår tjeneste vil da kanskje ikke fungere riktig eller ikke i det hele tatt hvis du stiller inn nettleseren til å ikke akseptere informasjonskapsler.

Annen ikke-personlig informasjon:
Når du besøker nettstedet vårt, kan vi automatisk samle inn ikke-personlig informasjon om deg, for eksempel nettstedet du fant vårt nettsted på, datatype, skjermoppløsning, operativsystemversjon, mobilenhetsdetaljer (hvis aktuelt) og nettleser. Vi kan også samle inn ikke-personlig informasjon som demografiske data, for eksempel ditt geografiske område. Ikke-personlig informasjon omfatter også personlig informasjon som er samlet på en måte slik at sluttproduktet ikke identifiserer deg eller andre brukere av nettstedet, for eksempel ved å bruke personlige opplysninger til å beregne hvor stor andel av vår brukere er fra et bestemt land eller som er kvinner. Fordi ikke-personlig informasjon ikke identifiserer deg personlig, kan vi bruke slik ikke-personlig informasjon til ethvert formål. I tillegg forbeholder vi oss retten til å dele slik ikke-personlig informasjon.

Hvem vil være i stand til å se ditt familie-nettsted?

Dette bestemmes av dine personverninnstillinger (se det aktuelle avsnittet nedenfor).
Hvis familie-nettstedet er satt opp på nettstedet som et privat nettsted, vil bare de med et gyldig brukernavn og passord ha tilgang til nettstedet. I utgangspunktet, er familienettsted-lederen (skaperen) den eneste som har tilgang til nettstedet. Nettsted-lederen kan invitere andre medlemmer til nettstedet via e-post, og bare mottakere av denne invitasjonen vil kunne få tilgang til nettstedet etter å ha blitt medlemmer på nettstedet. Det er da ansvaret til medlemmene å holde nettstedet trygt ved å tilby tilgang kun med passord til egnede slektninger og venner – de som de ønsker å gi tilgang til nettstedet. Hver bruker er ansvarlig for å beskytte sitt brukernavn og passord. Se avsnittet «Hva er konsekvensene av å invitere andre personer til familie-nettstedet?» nedenfor. Som standard er familienettsteder tilgjengelige for gjester (dvs. allmennheten), men du kan ikke vise informasjon om levende mennesker i slektstreet.

Hvem vil være i stand til å finne informasjon på familienettstedet?

Informasjon om avdøde personer i slektstreet, inkludert bilder, kan bli funnet av andre personer som bruker forskningsanlegg på nettsidene til MyHeritage-nettsidegruppen. Disse anleggene hjelper andre mennesker med å utforske sin fortid og finne slektninger som også er i slektstreet. Hvis du ikke vil at andre skal finne informasjon i slektstreet ditt, kan du gjøre dine slektstrær og fotoalbum private og ekskludere dem fra MyHeritage historiske søkemotorer. Se avsnittet om «Personvernpreferanser» nedenfor. Med mindre familienettstedet er satt til privat, kan offentlige søkemotorer som Google finne nettstedet ditt og gjøre det tilgjengelig via søkemotorer til gjester (dvs. allmennheten), bortsett fra det faktum at gjestene kan ikke se informasjon om levende mennesker i slektstreet ditt.

Hva er Smart Matches™ og hvordan påvirker de ditt privatliv?

Smart Matches™ er en teknologi som er utviklet og eid av MyHeritage for å finne treff mellom slektstrær, ved å se etter personer som de har til felles, og bygge bro over forskjeller i fonetikk, fakta og språk. Smart Matches™ er svært nyttig ved at de legger til rette for funn av ukjente slektninger og gjenforening av familier som ar mistet kontakten over tid.

Andre MyHeritage-brukere kan motta varslinger om Smart Matches™ mellom enkeltpersoner i deres slektstre og enkeltpersoner i slektstreet. Smart Matches™ kan også bli funnet på levende individer i treet. Hvis du er bekymret for personvernet av slektstreet ditt, i den grad at du ikke ønsker å tillate at potensielle slektninger skal finne og vise deler av det, kan du deaktivere Smart Matches™ for slektstreet. Se «Personvernpreferanser» nedenfor. Smart Matches™ er aktivert som standard.

Hva er DNA-treff og hvordan påvirker de ditt privatliv?

DNA-treff finner slektninger ved å finne brukere av DNA-tjenester som deler segmenter av DNA arvet fra en felles stamfar.

Hvis et DNA-treff er funnet mellom deg (eller noen annen person som du er DNA-leder for) og en annen person som har DNA-resultatene lagret i vår database, vil både du og slik person bli varslet om treffet (inkludert navnet på treffet, kvaliteten på treffet, estimert forhold og slektstredetaljer), forutsatt at dere begge aktiverte DNA-treff i personverninnstillingene.

DNA-treff kan ha betydelige personlige konsekvenser fordi de kan avsløre uventede familieforbindelser. Hvis du bruker DNA-tjenesten og er bekymret for konsekvensene av DNA-treff, kan du deaktivere DNA-treff for din profil og for en annen profil som du er DNA-leder for. DNA-treff er aktivert som standard. Når DNA-treff er deaktivert, vil DNA ikke bli matchet med andre mennesker, ingen DNA-treff vil bli funnet og eventuelle tidligere DNA-treff vil bli slettet.

Hvem vil være i stand til å se dine DNA-rapporter?

Brukere kan få tilgang til, se og administrere DNA-resultater og DNA-rapporter som er knyttet til sin egen profil. Dersom en bruker er DNA-leder til en annen person, kan en slik bruker også få tilgang til, se og administrere DNA-rapporter og DNA-resultater til den andre personen. En «DNA-leder» er en bruker som lastet opp DNA-resultater eller sendte inn en DNA-prøve, enten for seg selv eller for enhver person som nettsted-medlemmene innhentet juridisk tillatelse fra. Bare DNA-lederen har lov til å tildele DNA-resultater og DNA-rapporter fra en profil til en annen.

Hva er konsekvensene av å invitere andre personer til familienettstedet?

Når du starter et nytt familienettsted på tjenesten, er du den eneste som kan legge til, redigere og slette dets informasjon. Du er også den eneste som kan se detaljene for levende mennesker i ditt slektstre på familienettstedet. Du kan avgjøre via personvernpreferansene (se nedenfor) om andre brukere vil være i stand til å finne ditt familienettsted, besøke det og se på en begrenset informasjon på det. Familienettstedene er ment å være samarbeidende og du har lov til, og oppfordres til, å invitere andre mennesker, spesielt dine slektninger, til å bli medlemmer av familienettstedet. Det å bli medlem av et familienettsted krever at du blir et registrert medlem av MyHeritage og aksepterer denne personvernerklæringen og vilkårene av den inviterte. Medlemmer av nettstedet har også lov til å legge til, redigere og slette sin informasjon, men som nettsted-leder kan du hindre dem i å endre slektstreet hvis du ønsker det, eller hindre dem fra å legge ut innhold. Dette gjøres i Konto > Nettstedsinnstillinger > Sikkerhet> Medlemsside, og som standard kan inviterte medlemmer bidra til slektstreet og legge inn innhold som bilder.

Det å invitere andre medlemmer til siden er nyttig hvis du behandler slektstreet som et samarbeid og ønsker å verve noen av dine familiemedlemmer til å hjelpe deg med å fullføre det, og laste opp flere bilder av familien. På siden Personvernpreferanser (se nedenfor), kan du kontrollere om medlemmene som du inviterer selv kan invitere flere medlemmer eller ikke.

Fordi familienettsteder inneholder sensitiv, private informasjon og nettsted-medlemmer har full tilgang til private data i familienettstedet, tenk nøye gjennom før du inviterer noen, og sørg for å invitere bare folk du kjenner og stoler på. Som nettsted-leder kan du trekke tilbake medlemskapet til et medlem, selv om tidligere godkjent, fra «Nettsted-medlemmer»-siden av familie-nettstedet, ved å velge «Mer > Fjern fra nettsted» ved siden av et medlemsnavn.

Familienettsteder har flere steder for å invitere familiemedlemmer, slik som «Inviter nær familie»-widgeten på forsiden av familienettsiden, siden for å invitere flere familiemedlemmer, og muligheten til å invitere familiemedlemmer fra en adressebok. Det å invitere krever vanligvis at du oppgir e-postadressen til brukeren du ønsker å invitere og hans / hennes navn. MyHeritage vil da sende en e-postinvitasjon til den inviterte (for tiden med fast tekst; i fremtidige versjoner vil det være mulig å redigere teksten).

Medlemmer invitert inn i familienettstedet får vanligvis færre e-poster fra tjenesten, for eksempel hendelsespåminnelser og familienettstedets aktivitetsnyhetsbrev, og kan kontrollere dette når de godtar invitasjonen og senere gjennom siden for e-postinnstillinger tilgjengelig fra deres MyHeritage-profilside. Slik vil det å invitere familiemedlemmer ikke utsette dem for markedsføring eller reklame.

E-postinvitasjonene er sendt av tjenesten på vegne av den som inviterer, fra e-postadressen til MyHeritage, men hvis den inviterte svarer på dem, vil svaret gå til e-postadressen til brukeren som inviterer (for å forenkle diskusjonen om invitasjonen). E-postinvitasjoner stammer fra MyHeritage og er ikke laget for å se ut som om den som inviterer opprettet dem. E-postinvitasjoner har i bunnteksten en lenke for å unngå å motta slike invitasjoner i fremtiden. Hvis denne lenken ikke blir brukt, kan inviterte motta høyst to automatiske påminnelser fra MyHeritage i løpet av én måned. E-postinvitasjoner med en lenke til en «Invitert-veileder». I denne veiviseren må den inviterte lese og godta personvernerklæringen og vilkårene og betingelsene for å bli betraktet som et medlem av tjenesten og motta flere e-poster fra tjenesten. Den inviterte vil bli bedt om å oppgi sitt fødselsår. Dette for at tjenesten skal finne ut at vedkommende ikke er mindreårig (se Vilkår og betingelser). De inviterte som er mindreårige kan bare bruke tjenesten dersom de innhenter skriftlig samtykke fra foreldre eller verge (se Vilkår og betingelser). Invitert-veilederen lar inviterte kontrollere de innledende e-postinnstillingene.

Hvis du har blitt invitert som et nettsted-medlem og ønsker å se hva slags informasjon er blitt skrevet om deg, kan du klikke på Konto > Min profil for å se din profil som ble opprettet for deg da du ble invitert basert på opplysninger gitt av den som inviterer. Klikk «Vis i treet» for å se informasjon om deg oppført i slektstreet. Som medlem av familienettstedet kan du slette informasjon fra det, for eksempel informasjon om deg. Se avsnittet «Hvordan rapporterer du, endrer eller sletter informasjon om deg selv eller din familie?» ovenfor. Legg merke til at som en levende person vil opplysningene om deg ikke være tilgjengelig for alle som ikke er medlem av dette familienettstedet, så det faktum at du er inne på et familie-nettsted betyr ikke at har fått ditt privatliv kompromittert.

Hva er forespørsler om medlemskap på familienettsteder?

Det motsatte av å invitere andre til å være nettsted-medlemmer, er muligheten for andre til å be om å bli medlemmer på familie-nettstedet ditt. Du kan finne ut om dette er mulig i personvernpreferansene (se nedenfor). Standard: ja. Folk som sender inn en forespørsel om medlemskap er pålagt å oppgi sitt fulle navn, e-postadresse og begrunnelse for forespørselen slik at du som nettsted-leder kan vurdere deres forespørsel. Når du avviser en medlemskap-forespørsel, blir dette gjort anonymt og anmoderen blir ikke varslet. Når du godkjenner en medlemskapsforespørsel, sendes en e-postmelding fra tjenesten til anmoderen for å informere dem om at den har blitt godkjent av deg. Godkjente anmodere bli medlemmer av familienettstedet som om du hadde invitert dem. Du kan trekke tilbake medlemskapet til et medlem, inkludert anmodere du har godkjent tidligere, fra «Nettsted-medlemmer»-siden av familie-nettstedet, ved å velge «Mer > Fjern fra nettsted» ved siden av et medlemsnavn. Når du avviser en forespørsel om medlemskap, kan du eventuelt blokkere denne brukeren og hindre vedkommende fra å be om medlemskap på familienettstedet ditt igjen.

Administrere personvern

Du kan kontrollere hvordan du deler personlige opplysninger ved å endre personverninnstillingene på følgende områder:

  • E-postinnstillinger: dette lar deg kontrollere hvilke e-poster for markedsføring og andre e-poster vi sender til deg.
  • Personvernpreferanser: dette lar deg styre den informasjon som andre kan se om deg og dine data. Se utvidet informasjon om personvernpreferanser.

E-poster

MyHeritage kan sende deg følgende typer e-post:

* E-poster om transaksjoner. Dette er e-postmeldinger som oppstår etter din bestemte handling eller forespørsel på tjenesten. For eksempel, hvis du har oppgitt på nettstedet at du har glemt passordet ditt, vil en e-post bli sendt til deg med instruksjoner om hvordan du kan få et nytt passord. Hvis du foretar en betaling, vil du motta en e-post med en bekreftelse på at betalingen ble mottatt eller at belastingen feilet. Hvis du har kjøpt et abonnement, vil du motta et forhåndsvarsel før det er i ferd med å utløpe, og så videre. Du kan ikke stoppe abonnementet på e-poster om transaksjoner, og ved å gi oss din e-postadresse gir du oss ditt samtykke til å sende e-post om transaksjoner som nødvendig.

* Familienettsted e-poster. Dette er påminnelse e-poster som varsler deg om kommende bursdager og / eller bryllupsjubileer hos dine familiemedlemmer; og familie-nettstedets aktivitetsnyhetsbrev som oppsummerer på en ukentlig basis aktiviteten til dine familiemedlemmer på et familienettsted der du er medlem. Som standard er disse aktivert når du oppretter et nytt familienettsted eller blir med som medlem, og du kan melde deg ut og inn fra dem. Brukere invitert til et familienettsted administrert av en annen person, blir tatt med til en invitert-veileder som inkluderer muligheten til å avslutte abonnementet fra hendelsespåminnelser og familienyhetsbrev av dette nettstedet før de noen gang sendes ut.

* Varsling e-poster. Dette er e-poster sendt til familienettsted-ledere. De er aktivert som standard, og du kan melde deg ut og inn fra noen eller alle av dem. De inkluderer følgende:

Smart Matches™: varsler om nye Smart Matches du har mottatt, og Smart Match-bekreftelser fra andre brukere som er relevante for deg
Post-treff: varsler om nye post-treff du mottok
Instant Discoveries™: varsler om nye Instant Discoveries™ du har mottatt eller brukt
DNA-treff: varsler om nye DNA-treff som er funnet
DNA-tjenestevarsler: varsler om status og forsendelse av MyHeritage DNA-settbestillinger, status for behandling og utvinning av DNA-prøvene, og generering og tilgjengeligheten av DNA-rapporter
Invitasjoner: e-poster initiert av andre brukere som ønsker å invitere deg til deres familie-nettsted, og påminnelser om slike invitasjoner
Meldinger: varsler om meldinger som er sendt til deg av andre brukere på MyHeritage

* Kunngjøring e-poster fra MyHeritage. Dette er nye funksjonskunngjøringer, kampanjer og tilbud fra MyHeritage om tjenesten. De er aktivert som standard, og du kan melde deg ut og inn fra noen eller alle av dem. Kunngjøring e-poster er som oftest ikke sendt til brukere som er invitert til MyHeritage av andre brukere, med mindre de er familienettsted-ledere.

Kunngjøringer: nyheter fra MyHeritage om nye funksjoner, tilbud og rabatter
Informasjon: informasjon om slektsforskning generelt og MyHeritage-funksjoner i særdeleshet
Slektsforskning: oppdateringer om nye slektsfunksjoner

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen