MyHeritage DNA-testen gjenforente Diana med søsteren sin i Nederland

MyHeritage DNA-testen gjenforente Diana med søsteren sin i Nederland

På sin 33-årsdag i 1981 tok Carmen Angarita den tøffeste beslutningen i sitt liv. Babyen hun hadde født bare noen måneder tidligere, var svært syk, og som alenemor og foreldreløs uten støtte, hadde hun ikke mulighet til å ta vare på datteren Xiomara. Hun ble sterkt presset til å adoptere bort babyen og følte at hun ikke hadde noe annet valg enn å gå med på det.

«Jeg var så fortvilet da jeg forlot henne at jeg nesten ble påkjørt av en buss. Jeg hadde ikke spist hele dagen og hadde ingen steder å bo,» fortalte Carmen til MSN i et nylig intervju.

Rundt to år senere fødte Carmen en annen datter. Selv om hun fortsatt var alene og faren ikke ble værende, insisterte Carmen på å beholde babyen, som hun ga navnet Diana. Diana husker at moren aldri sluttet å savne eller snakke om den eldre datteren hun hadde måttet gi bort — «så mye at jeg noen ganger misunte henne,» sier Diana.

Carmen og Diana hadde ikke et lett liv. Heldigvis tok to familier som Carmen jobbet for som hushjelp, Diana under sine vinger og sørget for alle hennes behov slik at hun ikke skulle ende opp på gaten — en skjebne som Carmen dessverre ikke alltid klarte å unngå. Da Diana var 18, leide hun sin egen leilighet, studerte ved universitetet, og på et tidspunkt tok hun inn moren og støttet henne. Diana giftet seg til slutt med en mann ved navn Martin, og for noen år siden flyttet de til Montreal. Carmen ble igjen i Colombia, men Diana håper at hun til slutt vil følge etter.

Carmen, Diana og Martin med hunden Ozzy.

Carmen, Diana og Martin med hunden Ozzy.

Den beste gaven noensinne

Gjennom årene var fraværet av den eldre søsteren hun aldri hadde møtt en tung byrde for Diana. Hun var ikke sikker på om hun noen gang ville finne søsteren eller finne ut hvor hun var, men hun prøvde å gjøre litt research på et slektsforskningsnettsted, uten resultater.

Til bursdagen hennes i år ga Martin henne et MyHeritage DNA-sett i gave. Hun sier at hun ikke hadde store forhåpninger om at det ville hjelpe henne å finne søsteren; hun var hovedsakelig mest interessert i informasjon om etnisitet, men hun innrømmer at hun antakelig var redd for å bli skuffet.

Det burde hun ikke ha vært.

Noen uker senere kom resultatene tilbake med en treff på en halvsøster ved navn Xiomara Schuuring.

Diana visste at søsteren hennes hadde blitt kalt Xiomara, og forsto umiddelbart at denne kvinnen sannsynligvis var søsteren hun hadde lett etter i alle disse årene.

‘Hele livet har jeg ønsket meg en lillesøster’

Xiomara hadde blitt oppdratt av et herlig par i Nederland, sammen med to brødre (én adoptert og én “hjemmelaget” som familien sier). Adoptivforeldrene hennes var alltid åpne om at hun var adoptert, og de reiste til og med til Colombia i 2009 med foreldrene hennes. Hun hadde tatt en DNA-test flere måneder før Diana, i håp om å lære mer om sin etnisitet. Selv om hun drømte om å finne sin biologiske familie, hadde hun aldri forestilt seg at DNA-testen faktisk ville lede henne til dem.

Xiomara Schuuring.

Xiomara Schuuring.

Diana sendte straks en melding til Xiomara og søkte etter henne på sosiale medier.

«Jeg ville vite alt om henne,» fortalte Diana til Yahoo News Canada i et nylig intervju. «Jeg var litt nervøs fordi man aldri vet hvordan noen vil ta imot slike nyheter.» Men dagen etter skrev Xiomara tilbake, og de avtalte en Zoom-samtale.

Deres første samtale var veldig følelsesladet. Xiomara hadde mange spørsmål, og Diana kunne gi en forklaring på hvorfor moren deres ikke hadde oppdratt henne. «Jeg kunne fortelle henne at vi elsket henne og at vi ikke ønsket å gi henne bort.»

«Hele livet har jeg ønsket meg en lillesøster,» sier Xiomara. «Når jeg tenkte på adopsjonen min og fantaserte — hva er det beste som kan skje? Svaret var alltid å finne moren min, og forhåpentligvis også finne ut at jeg har en søster — og der er hun!»

‘Det er ikke for sent for oss’

Diana strevde med hvordan hun skulle fortelle nyheten til sin 74 år gamle mor i Colombia, men hun sier at det kom ut i løpet av en Zoom-samtale. «Hun ble så begeistret over det,» fortalte Diana til Yahoo. Hun ba deretter Xiomara om å lage en video med en melding til moren, og satte sammen en video for Carmen som inkluderte mange bilder av Xiomara.

«Carmen uttrykker, ‘Jeg var så lykkelig. Jeg gråt nesten av glede… Jeg har ventet lenge på henne.'»

Senere snakket de tre sammen via Zoom. Språkbarrierene gjør kommunikasjonen vanskelig: Carmen snakker bare spansk, Xiomara snakker nederlandsk og engelsk, og Diana snakker spansk, engelsk og fransk. De planlegger å møtes i Colombia denne desember til ferien, og i mellomtiden studerer Xiomara spansk for å kunne kommunisere bedre med moren sin.

«[Diana] sa alltid til meg, ‘Vi skal finne Xiomara en dag,'» fortalte Carmen til MSN. «Men for meg var det som, ‘Jaja, mamma, det er umulig.’ Men ja, hun hadde rett.»

Xiomara har en 17 år gammel sønn, Joaquin, så nå vet Carmen at hun har en barnebarn.

Xiomara med sønnen Joaquin.

Xiomara med sønnen Joaquin.

«Det føltes så godt fra første øyeblikk, litt som kjærlighet ved første blikk,» sier Xiomara. «Det er aldri for sent for oss; vi har hele livet foran oss til å bygge og glede oss over vårt forhold.»

Diana sier at MyHeritage DNA-settet viste seg å være «den beste gaven noensinne.» «Jeg ønsker bare å oppmuntre folk til å finne sine røtter,» fortalte Diana til Yahoo News Canada. «Når vi kjenner vår fortid og hvor vi kommer fra, hjelper det oss å føle oss mer hel.»

Vi takker Diana og Xiomara så mye for at de delte sin utrolige historie med oss. Hvis du også har gjort en fantastisk oppdagelse med MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Vennligst del det med oss via dette skjemaet eller send en e-post til stories@myheritage.com.