Etter 69 år oppdaget han sin fars identitet og knyttet kontakt med flere halvsøsken ved hjelp av MyHeritage DNA

Etter 69 år oppdaget han sin fars identitet og knyttet kontakt med flere halvsøsken ved hjelp av MyHeritage DNA

Neil Gedny, 69 år gammel, vokste opp i Suffolk sammen med sin mor og besteforeldre. Etter at han giftet seg med kona Anne, forlot moren hjemmet og startet en annen familie i Birmingham, der hun fikk to sønner.

Bestill et MyHeritage DNA-sett

Neil som barn. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage
Neil som barn. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage
Neil som barn. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage

Neil visste ingenting om sin far, og i løpet av mesteparten av hans liv, hadde han ingen interesse for å finne ut av det. Likevel, da han nærmet seg pensjonsalderen, bestemte han seg for å prøve å lære mer om slektshistorien sin. Etternavnet hans, Gedny, er uvanlig, og det gjorde forskningen enklere. Han klarte å lokalisere og treffe de fjerne slektningene Ken og Sarah Gedny fra Ontario i Canada, og møtte dem i Karibia i 2018. Dette økte hans motivasjon for å lære mer om de manglende delene av livet og hans identitet.

Neil og hans kone Annie

Neil og hans kone Annie

Så han bestemte seg for å kjøpe et MyHeritage DNA sett — og fikk umiddelbart DNA treff med to halvsøsken på farens side, Bill og Paulette.

Bill Pace Allen, Neils bror

Bill Pace Allen, Neils bror

‘Det er mulig at vi krysset hverandres veier’

Det viser seg at faren deres, Bobbie Joe Allen, som gikk bort i 1990, var stasjonert på en amerikansk flybase i Suffolk tidlig på 1950-tallet, og det var der han møtte Neils mor, Evelyn May Gedny. Bill forteller at han tror faren visste at han hadde en sønn i England, og at han kan ha nevnt det for Bills tante og onkel tidligere. Denne onkelen tjenestegjorde i marinen og var stasjonert på den samme amerikanske flybasen i Suffolk. Han bodde i Ipswich i Suffolk før han flyttet til Bentwaters U.S. Air Force Base sammen med familien sin i noen år på 1960-tallet, og Neil er forbløffet over hvor nært de bodde hverandre uten å vite at de var i slekt. «Det er godt mulig at vi krysset hverandres veier», sier Neil. «De bodde bare 8 – 10 kilometer fra der jeg vokste opp og gikk på skole.» Hans tante Jo May Allens yngste datter Jody Allen ble født på flybasen i Bentwaters.

Bobbie, Neils biologiske far

Bobbie, Neils biologiske far

En tårevåt gjenforening

Neil var bekymret for at Paulette ville ha det vanskelig med å akseptere ham i sitt liv, ettersom Neil ble unnfanget mens Paulettes far var borte fra henne og moren tjenestegjorde utenlands. Men han kunne ikke ha tatt mer feil: Paulette og Bill planla en stor gjenforeningsfest for Neil i Arkansas, og dusinvis av slektninger fløy inn fra ulike deler av USA for å møte Neil.

Neil gjenforenes med familien sin

Neil gjenforenes med familien sin

Fra venstre til høyre: Paulette, Bill, Neil og Neils kone Annie

Fra venstre til høyre: Paulette, Bill, Neil og Neils kone Annie

«Jeg var usikker på hvordan jeg ville føle meg», sa Neil i et intervju med East Anglian Daily Times, «men etter en stor klem med søsteren min visste jeg at det ville bli et tårevåt gjensyn.»

«Det føltes som om jeg hadde kjent dem i årevis», fortsetter Neil. «Det er helt utrolig at jeg plutselig er en del av en stor familie der alle er så åpne og imøtekommende.»

Den gjenforente familien nyter et måltid sammen

Den gjenforente familien nyter et måltid sammen

«Neil og jeg har så mye til felles», forteller Bill til vårt forskningsteam. «Ting vi liker, vår arbeidsmoral og personlighet. Til tross for at vi aldri har møttes, har vi samme far.» Han forteller at de begge elsker dyreliv, fotografering og klassiske biler. «Han og jeg kom umiddelbart godt overens, og det samme gjorde hans kone Annie og min kone Debrah.»

Bill har forsket på slektshistorien sin en stund, og har mye å dele med Neil. «Det er sjokkerende å aldri ha kjent hverandre og at vi bor på hver side av kloden, og når vi finner hverandre så har vi så mye til felles», forteller Bill. «Jeg har så mye informasjon om familien vår samt slektshistorien. Det er et mirakel at han fant en kobling til alle spørsmålene han alltid hadde hatt.»

Tusen takk til Bill og Neil for at de delte historien sin med oss! Hvis du har gjort en utrolig oppdagelse med MyHeritage, vil vi gjerne høre om den. Vennligst send den til oss via dette skjemaet eller send oss en e-post til stories@myheritage.com.

Bestill et MyHeritage DNA-sett

Emneord: ,