MyHeritage Photo Discoveries™

MyHeritage Photo Discoveries™

Photo Discoveries gjør det enkelt å legge til fotografier av folk i slektstreet ditt, som du mangler bilder av i dag. Mange av oss har opplevd gleden og opprømtheten ved å finne et fotografi av en slektning eller forfader som vi aldri har sett tidligere. Photo Discoveries kan gjøre at også du vil få oppleve dette.

Hvorfor er bilder så viktige? 

Bilder bringer liv til et familietre! Dette er tydelig når vi ser på eksemplene nedenfor.

Her ser du et familietre uten bilder:

Og her ser du det samme treet, etter at vi har lagt til bilder ved hjelp av Photo Discoveries:

Det er åpenbart at familietreet som inkluderer bilder er langt mer interessant å se på enn det andre, ikke sant? Du kan se miniatyrbildene i slektstreet, men dersom du klikker på profilboksene i slektstreet ditt på MyHeritage, vil du også kunne se bildene i original størrelse – og legg merke til at noen av portrettbildene som vises i treet faktisk er utsnitt fra gruppebilder! Disse gruppebildene er med på å gi kontekst til forskningen din!

Det handler om samarbeid! 

Photo Discoveries er basert på den sterke samarbeidsånden i slektsforskningsmiljøet. Mange som forsker på slekta si, har få bilder av formødre og forfedre tilgjengelig. Kanskje noen gamle album ble arvet ned en annen slektstren? Eller kanskje et brudebilde av oldemoren din ble med på en emigrasjonsreise til USA – og nå henger på en vegg i et annet land?

Men i disse digitale dager, trenger jo ikke det å ha noe å si. Forfedre er jo noen du deler med fettere, kusiner, tremenninger og en rekke andre. Dere er alle etterkommere etter de samme personene.  Derfor er det meget mulig at bildene sin du selv har slitt med å finne frem til, faktisk er i en av dine slektningers eie – og det er store sjanser for at de vil være mer enn glade for å dele dem med deg!

Med Photo Discoveries, har vi gjort det enklere å dele historiske fotografier av felles forfedre og formødre.

Hvordan fungerer Photo Discoveries? 

MyHeritage-brukere har hatt stor nytte av Smart Match-teknologien vår i mange år. Smart Matches gir deg treff med andres forskning. Men å gå gjennom alle Smart Matches for å legge til informasjon til sitt eget tre, ett etter ett treff, kan være tidkrevende. Derfor utviklet vi verktøyet Instant Discoveries – som gir deg muligheten til å legge til hele familiegrener til treet ditt, basert å ett Smart Match.

Siden vi vet hvor viktige fotografier er i slektsforskningen, ønsket vi å utvikle et forbedret Smart Match-verktøy som fokuserer på bilder og fotografier. Med Photo Discoveries tok vil den innovative Instant Discoveries-teknologien enda lengre. I stedet for å legge til personer eller fakta, leter programvaren derimot etter bilder. Systemet undersøker alle Smart Matchene dine (i enkelte tilfeller flere tusen av dem) og isolerer treffene med andre trær som inkluderer bilder. Deretter setter vi fokus på personene som du ikke har bilder av i ditt eget slektstre. Så snart systemet har arbeidet ferdig, lages det en fotopakke med opp til 10 bilder til deg. Denne samlingen er hva vi kaller et Photo Discovery. Hvert bilde du mottar kan komme fra forskjellige slektstrær. Hver og ett av fotografiene er basert på et enkelt Smart Match, og du kan legge til hele bildemappen til treet ditt med ett klikk!

Photo Discoveries er enkelt å bruke. Med kun ett klikk kan du legge til bilder av opp til ti personer i treet ditt. Neste dag, kan du legge til et nytt Photo Discovery, og dagen etter enda ett.

Men du mottar ikke bare bildet. Når du kopierer bilder fra Photo Discoveries til personprofiler i slektstreet ditt, vil bildene originalbildene lagres i maksimum oppløsning, sammen med all tilknyttet data, som for eksempel navn på personen(e) i bildet som du allerede har i treet ditt – samt datoer og stedsnavn. Når et bilde kopieres, vil det alltid legges inn kildehenvisning til hvor bildet kommer fra, en lenke til den originale familiesiden og administrator for denne, samt dato for når bildet ble kopiert.

Merk at du kun kan kopiere bilder fra andre slektstrær der eieren har gjort fotoalbumene sine åpne for deling med andre MyHeritage-brukere, og som har aktivert Smart Matching. Før Photo Discoveries, var det selvsagt også mulig å kopiere bilder fra Smart Matcher manuelt, men dette var tidkrevende, da du måtte gå inn på hvert treff for å se om treffet inkluderte bilder som du selv ikke hadde i ditt eget tre. Dette kunne ta uker, ja til og med måneder! Noen MyHeritage-brukere har hundretusenvis av Smart Matches, og det sier seg selv at å gå gjennom alle disse manuelt ville være nesten umulig. Men heldigvis gjør Photo Discoveries dette langt mer effektivt.

En viktig del av Photo Discoveries er påliteligheten. Fordi Photo Discoveries er basert på den etablerte Smart Matching-teknologien vår, blir de aller fleste resultatene som ikke stemmer, bli filtrert ut automatisk. Du kan være sikkert på at vi kun gir deg bilder av personer som faktisk er personene som du har i slektstreet ditt. Men for å være helt sikker, kan du selvsagt også gå inn i hvert Photo Discovery for å avvise bildene som du ikke vil ha, før du legger til de som du vil ha i treet,  Det gjør at du har har full kontroll over familietreet ditt.

Her finner du Photo Discoveries 

1 Klikk på Instant Discoveries under «oppdagelser» som du ser i hovedmenyen på MyHeritage-siden din.

2) Når du kommer til Instant Discoveries-siden, vil du se tre kategorier: «Alle funn», «Person Discoveries» (funn som kan legge til nye personer i treet ditt) og «Photo Discoveries»(som er funn som kan gi deg bilder av personer som du allerede har i treet ditt, men som du ikke har bilder av). For å se på Photo Discoveries, klikker du på «Photo Discoveries», som du ser i bildet nedenfor.

3) klikk på den oransje «Vis oppdagelser-knappen» som du ser til venstre for hvert treff. Du vil da se hvilke bilder som er inkludert i hvert Photo Discovery-treff:

For hvert foto som er inkludert i et Photo Discovery-treff, vil du se navnet på familiesiden der bildet kommer fra, og navnet på eieren av familiesiden. Du vil også kunne se informasjon om bildet, som bildetittel, dato, sted og beskrivelse, så vel som tilgjengelig tilleggsinformasjon om personen på bildet.

Dersom du holder musepekeren over navnet på eieren av siden, vil du få frem en boks som gir deg muligheten til å kontakte vedkommende, slik at dere kan ha en dialog om bildene- for eksempel for å sende en takk for bildet, og å spørre om hun eller han kanskje har mer informasjon om en felles slektning som de vil dele med deg.

Du kan klikke på «Se originalbilde» for å se bildet i full versjon. Du vil da også se om det er andre personer som er «tagget» i bildet.  Dette ser du illustrert nedenfor:

Å legge til et Photo Discovery

Som standard vil alle bildene i et Photo Discovery kopieres inn i treet ditt når du legger det til. Dersom du ønsker å ekskludere eller utelukke noen av bodene, klikker du bort den lille haken ved siden av bildet du ikke vil ha. Når du er klar, klikker du «legg til»-knappen som du finner øverst i høyre hjørne. Alle bildene du har valgt vil da bli kopiert til ditt eget tre, med ett klikk!

For å avvise et Photo Discovery helt og holdent, klikker du på «avvis dette treffet» som du finner helt nederst i listen over bilder. Dersom du avviser treffet, vil du ikke motta det samme treffet igjen.

Etter at du har lagt til et Photo Discovery, og om du har færre enn 50 personer i treet ditt, vil du automatisk ende opp i familietreet ditt, der du kan se de nye bildene du nettopp har lagt til. Om du har fler enn 50 personer i treet ditt, vil du bli videresendt til fotovisnings-siden, der du kan se bildene som du hart lagt til.

Photo Discoveries-e-post

Om vi finner et nytt Photo Discovery for deg, vil vi sende deg en e-post, slik at du ikke går glipp av fotografiene. Du vil ikke få flere enn én slik e-post per uke.

Hvor mye koster det? 

Photo Discoveries er tilgjengelig for alle Myheritage-brukere som har et familietre. Oppdagelsene vises som miniatyrbilder – helt gratis. Å legge til Photo Discoveries til treet ditt, eller å se bildene i full størrelse, fordrer et PremiumPlus eller et komlpett-abonnement på MyHeritage.

Dersom du har et PremiumPlus eller et komplett-abonnement, vil du kunne legge til ett Photo Discovery per dag.Etter at du har lagt til en foto-oppdagelse vil vi rekalkulere treffene for deg, og du vil kunne komme tilbake neste dag for å legge til flere.

Person Discoveries og Photo Discoveries i kombinasjon 

Vi har to typer Instant Discoveries på MyHeritage: Person Discoveries og Photo Discoveries. Bruk person-treffene til å legge til hele slektsgrener til treet ditt, og bruk Photo Discoveries for å legge til bilder av de nye personene. Du kan gjenta prosessen helt til du ikke har flere treff under Instant Discoveries-menyen.