Nyhet: Få full oversikt over alle datasamlinger på MyHeritage

Nyhet: Få full oversikt over alle datasamlinger på MyHeritage

Vi har gode nyheter! Nå får du full oversikt over alle datasamlingene på MyHeritage på ett sted! Vår nye katalog over samlinger viser alle de indekserte kildene som er tilgjengelige i MyHeritage SuperSearch.

Vi har lenge ønsket å gjøre noe med oversikten over datasamlingene våre. Det har vært på listen vår lenge, men vi fremskyndet det fordi mange av dere etterlyste en bedre oversikt.  – Så her er den!

Katalog over samlinger. Skjermbilde fra MyHeritage.no

Katalog over samlinger. Skjermbilde fra MyHeritage.no

Slik kommer du til oversikten: 

Du finner oversikten ved å klikke på menypunktet «Forskning» på familiesiden din. Velg «Katalog over samlinger» i rullegardinmenyen som dukker opp, så ledes du rett til siden med oversikt over alle datasamlingene på MyHeritage.

Her finner du oversikten over datasamlingene på MyHeritage. Skjermbilde fra MyHeritage.no

Her finner du oversikten over datasamlingene på MyHeritage. Skjermbilde fra MyHeritage.no

 

Oversikten viser deg alle datasamlingene som er tilgjengelig i SuperSearch til enhver tid. Øverst på listen ser du utvalgte samlinger, som er datasamlinger som kan gi deg ekstra verdifull informasjon, som du i visse tilfeller bare vil finne på MyHeritage. Du vil også finne noen samlinger merket med «ny» eller «oppdatert».

Du kan sortere samlingene ette hvor mange oppføringer de inkluderer, etter datoen de ble oppdatert sist, eller alfabetisk etter navn.

Du kan selvsagt søke i alle de tilgjengelige kildene. Og trenger du mer informasjon, er det bare å føre musepekeren over tittelen på hvilken som helst samling for å se en detaljert beskrivelse av samlingen.

Før musepekeren over tittelen på datasamlingen for å få mer informasjon. Skjermbilde fra MyHeritage.no.

Før musepekeren over tittelen på datasamlingen for å få mer informasjon. Skjermbilde fra MyHeritage.no.

Filtreringsmuligheter

I venstre siden av skjermen ser du en boks med kategorier, steder og datoer. Klikker du på disse kan du filtrere resultatene dine videre, silk at du kun får opp samlinger som er relevante til hva du søker på. Du kan også filtrere samlingene slik at de kun viser dokumenter med originalbilder.

Klikk på lenkene i boksen til vestre for å kun vise datasamlinger som inneholder for eksempel folketellinger og valgmanntall, bider, aviser eller en av de andre kategoriene. Bilde: skjermbilde fra MyHeritage.no

Klikk på lenkene i boksen til vestre for å kun vise datasamlinger som inneholder for eksempel folketellinger og valgmanntall, bider, aviser eller en av de andre kategoriene. Bilde: skjermbilde fra MyHeritage.no

Du vil finne alle hovedkategoriene og antallet datasamlinger i hver kategori. Klikk på en kategori for å bare se samlinger fra denne. Vi lister underkategorier om disse finnes, samt antallet samlinger hver av disse.

Under katalog over samlinger kan du sortere etter antall dokumenter, avgrense etter årstall, og begrense søket ditt til bare samlinger med bilder.

Under katalog over samlinger kan du sortere etter antall dokumenter, avgrense etter årstall, og begrense søket ditt til bare samlinger med bilder.

Slik søker du: 

Bruk søkeboksen for å bare lete etter datasamlinger som oppfyller et nøkkelord. Skriv et hvilket som helst søkeord inn i feltet og klikk på forstørrelsesglasset.

Søket for «kirke» i søket nedenfor viser at det det er 105 samlinger, med tilhørende  82 206 892 kilder, som har dette ordet i navnet eller beskrivelsen.

her har vi søkt etter ordet kirke, som forekommer i 105 samlinger. For å nullstille søket, klikker du på «nullstill», som er merket i oransje tekst ved siden av resultatene dine.

her har vi søkt etter ordet kirke, som forekommer i 105 samlinger. For å nullstille søket, klikker du på «nullstill», som er merket i oransje tekst ved siden av resultatene dine.

 

Så snart du har funnet kildesamlingen som er interessant for deg, klikker du på navnet. Du vil da bli tatt til hovedsiden for samlingen, der du kan søke i de historiske dokumentene som er inkludert i samlingen.
Søk etter informasjon avgrenset til kun samlingen du er interessert i.

Søk etter informasjon avgrenset til kun samlingen du er interessert i.

Antall kilder

Du vil se at den nye oversikten over datasamlingene også vil gi deg tallet på hvor mange dokumenter eller nedtegnelser som er inkludert i hver samling. I skrivende stund er 7,575 millarder kilder inkludert i SuperSearch. Vi har vist dette tallet i lengre tid – som en del av vårt ønske om å være åpne om hvor mye informasjon du får tilgang til på MyHeritage. Vi har lagt merke til at mange av konkurrentene våre ikke oppgir hvor mange kilder de har i sine databaser.

Måten som vi nå deler opp innholdet videre og viser hvor mange dokumenter som er i hver eneste samling, henger også fast i vår tanke om åpenhet. Vi begynte med dette i april 2014 – da vi nådde 5 milliarder dokumenter. I samlinger bestående av primærkilder, folketellinger, fødsels- og ekteskapsdokumenter , er hvert navn regnet som én kilde. For eksempel vil et dokument fra en ekteskapsinngåelse der både brudens og brudgommens navn er nevnt, regnes som to kilder. Kallenavn eller aliaser regnes ikke med som egne navn.

Når det kommer til kilder fra familietrær, vil hvert personkort regnes som én kilde, også om det er tilgjengelig på flere språk. Hvert bilde blir også regnet som én kilde. I samlinger som består av ustrukturert informasjon, som aviser eller årbøker, telles hver side som én kilde, selv om siden kan inneholde flere hundre navn. Vi teller likevel hver side for seg, slik at vi ikke oppjusterer antallet kilder bare ved gjetning.

Oppsummering: 

Nyheten katalog over samlinger gir deg verdifull innsikt om datasamlingene som du finner i SuperSearch på MyHeritage. MyHeritage er skattekiste for slektsforskere, med over 7.8 milliarder kilder tilgjengelig. Katalogen lister de 6 503 hoved-datasamlingene, og ekskluderer de aller minste (de som har færre enn 500 kilder hver). Vi vurderer derimot å legge disse til i datasamlingskatalogen på et senere tidspunkt.

Vi arbeider hele tiden med å lege til flere dokumenter – for å kunne hjelpe dem med å finne ut mer om dine formødre og/eller forfedre. Vi kommer til å legge til stadig flere samlinger – og vi planlegger å legge til hele 300millioner nye dokumenter de neste to månedene. Det betyr at vi ikke er langt unna vår neste milepæl – nemlig hele 8 milliarder historiske kilder!

Stikk gjerne innom katalogen over samlinger (og bloggen vår :-)) med jevne mellomrom for å se hvilke nye kilder vi lar lagt til eller oppdatert.

Vi håper at du synes at denne oppdateringen er nyttig for forskningen din!