Ny funksjon: Stamtavle-visning for slektstrær

Ny funksjon: Stamtavle-visning for slektstrær

Du ba om det – og vi utviklet det for deg! Denne uken lanserte vi et Stamtavle-visningsmodus (på engelsk: Pedigree View) for slektstrær, som svar på stor etterspørsel fra våre brukere. Mange brukere anså nettopp Stamtavle-visning som deres mest ønskede MyHeritage funksjon, så vi er svært glade for å imøtekomme dette behovet.

En Stamtavle-visning inkluderer en hovedperson and hans eller hennes aner. Den viser derimot ikke søsken, ektefeller eller noen annen som ikke er en direkte ane. I dette moduset kan du også navigere til hvem som helst på treet ditt og se deres stamtavler.

Den nye Stamtavle-visningen vil ikke erstatte dagens modus, som vi kaller Family View. Den kommer i tillegg, og du kan fritt gå frem og tilbake mellom de to og et tredje modus, som er en liste.

Oversikt

For å navigere deg frem til Stamtavle-visning, går du først til slektstreet ditt og velger “Stamtavle-visning” i det øverste hjørnet til høyre.

Tree view selector

Valg for tre-visning

Stamtavle-visningsmoduset for slektstreet ditt vil bli synlig. Klikk “Family view” for å gå tilbake til ditt omfattende slektstre. Når du er i Stamtavle-visningsmodus, kan du klikke på ikonet for instillinger (som ser ut som et tannhjul) for å gjøre dette til standardmodus, hvis du skulle foretrekke det.

Slektstre i Pedigree View modus – dette eksempelet er hentet fra MyHeritages grunnlegger sitt

Slektstre i Stamtavle-visningsmodus – dette eksempelet er hentet fra slektstreet til MyHeritages grunnlegger

Erfarne slektsforskere vil sette pris på at enkeltpersoner vises på Stamtavle-visningen med sine pikenavn (/fødselsnavn), og ikke sine nye etternavn etter ekteskap eller et antatt etternavn.

Fordi det her er snakk om et nytt modus for ditt eksisterende slektstre, inkluderer det mange av de samme slektstre-funksjonene som du allerede er vant med. For eksempel, kan du lete etter personer i treet ditt og zoome inn og ut, akkurat slik du ville gjort i Family View-moduset. Ethvert indikasjons-merke assosiert med denne profilen (f.eks., Smart Matches, Record Matches og DNA-merker), vises også i Stamtavle-visning og kan klikkes for å vise respektive treff.

Person med merker for Smart Matches som venter på å bli bekreftet, bekreftede Record Matches, og DNA Matches

Person med merker for Smart Matches som venter på å bli bekreftet, bekreftede Record Matches og DNA Matches

Det nye Stamtavle-visningsmoduset skiller mellom personer som har Smart Matches og Record Matches som venter på bekreftelse (tomme merker) og de Smart Matches og Record Matches som har blitt bekreftet (fylte merker). Hvis alle treffene har blitt avvist, fordi du mener disse er feil, vil merket forsvinne. Dette gjør at du enkelt vil kunne se hvilke av dine forfedre/-mødres profiler du bør vie oppmerksomhet — en funksjon som våre brukere har sagt ville være til stor nytte for dem.

Klikking på en persons profil på treet åpner profilens panel på venstre-siden av skjermen, hvor du kan lese flere detaljer om personen. Du kan også lese detaljer om alle de direkte familiemedlemmene til personen – selv de som ikke vises i Stamtavle-visning – slik som søsken, ektefeller og barn.

Person-panel i Stamtavle-visning

Person-panel i Pedigree view

Dette panelet er beste måte å navigere til søsken på, ektefeller og barn for personen du klikket. Disse vises som nevnt ikke i Stamtavle-visningsmodus. Du klikker simpelthen på navnet til enhver slektning for å gjøre denne personen til hovedpersonen i Stamtavle-visning.

Stamtavle-visning viser seks generasjoner — den valgte hovedpersonen og fem generasjoner med forfedre og formødre. Hvis den valgte personen har flere enn fem generasjoner i treet sitt, vil du se en pil til høyre for den femte generasjonen.

Femte generasjons slektninger med flere forfedre

Femte generasjons slektninger med flere slektninger

Du klikker enkelt og greit på en av disse pilene for å utvide treet for denne anen og se flere forfedre eller formødre på den linjen.

Utvidelse av en forfedre/mødre-gren. Pilen vil vende seg om og ved å klikke den igjen vil du kunne kollapse grenen

Utvidelse av en forfedre/-mødre-gren. Pilen vil vende seg om og ved å klikke den igjen vil du kunne kutte grenen

Noen sluttord

Vi er glade for å kunne lansere dette nye Stamtavle-visningsmoduset, som vi har utviklet etter ønske fra våre brukere. I første omgang vil Stamtavle-visning være kun til avlesning; muligheten til å legge til informasjon, redigere og fjerne tre profiler fra Stamtavle-visning vil følge snart. I mellomtiden kan du redigere informasjonen i Family View.

Vi håper du vil få nytte og glede av Stamtavle-visning og hvis du ønsker deg flere funksjoner fra MyHeritage, må du bare ta kontakt!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Eli Berg Haugen

  mai 1, 2018

  Veldig bra! Takk!
  Ønsker en mer smidig løsning på Smart match når det bare er ett treff. Nå er detbare en mulighet, og det er ignorer.Må gå gjennom hele, selv om alt stemmer.

  • Yael

   mai 1, 2018

   Takk for forslaget, Eli! Jeg skal videreformidle dette til rette instans! Med vennlig hilsen, Yael