Nytt: MyHeritage legger til tofaktor-autentiseringsfunksjon (2FA) for å sikre kontoen din

Kommentarer

Økningen i globale cybertrusler understreker behovet for å forbedre sikkerheten for brukerkontoer ved MyHeritage, for å beskytte dem mot uautorisert tilgang og for å sikre sensitive data.

En av de beste metodene for å sikre konti er tofaktor-autentiseringsfunksjon (2FA).
2FA er et ekstra sikkerhetssjikt for din konto, utviklet for å sikre at du er den eneste personen som har tilgang til kontoen din, selv om en annen person skulle ha funnet ut av passordet ditt.

Vi hadde opprinnelig planlagt å legge til 2FA for MyHeritage konti i tidsperioden juli-august 2018, men etter det nylige bruddet, lovte vi den 5. juni at vi skulle fremskynde implementeringen av denne funksjonen. Vi er glade for å kunngjøre at i dag, den 7. juni, 2018, har vi fullført denne funksjonen for MyHeritage på rekordtid og foretatt den første implementeringen av denne for alle MyHeritage brukere.

Å benytte seg av 2FA for din MyHeritage konto er valgfritt, men sterkt anbefalt. Vennligst ta deg noen minutter nå for å bytte passordet ditt på MyHeritage (se hvordan) og følg deretter instruksjonene nedenfor for å legge til 2FA for din konto.

Hvordan fungerer det?

I MyHeritage sin første versjon av 2FA, velger du et mobilnummer og knytter dette opp mot din konto ved å oppgi nummeret til MyHeritage. Etter at du har gjort dette – hver gang du logger inn på MyHeritage fra en ny PC, tablet eller telefon – og med jevne mellomrom også en gang i måneden – vil MyHeritage sende en seks-sifret bekreftelseskode til mobiltelefonen din via en tekstmelding (SMS). Du vil bli bedt om å oppgi denne på MyHeritage for sikker innlogging. Denne enkle mekanismen legger til et ekstra sikkerhetstrinn til din konto. Selv om en hacker har stjålet passordet ditt, så lenge vedkommende ikke har mobiltelenfonen din, vil han eller hun ikke være i stand til å logge seg på din MyHeritage-konto. La oss se for oss den verste tenkelige situasjonen, hvorpå en hacker har både e-post adressen din og passordet ditt og forsøker å logge seg på MyHeritage-kontoen din fra en PC i et annet land – en PC som du selv aldri har benyttet for å gå inn på MyHeritage. Vedkommendes forsøk på å logge seg inn som deg vil mislykkes, fordi verifikasjonskoden vil bli sendt til DIN mobiltelefon og hackeren vil ikke være i stand til å motta denne og taste den inn. Den mistenkelige aktiviteten ved å motta en kode på mobiltelefonen uten at det er du som har bedt om det, vil varsle deg om at passordet ditt er i feil hender.

Hvordan setter du opp 2FA for MyHeritage-kontoen din?

Logg deg på din MyHeritage-konto og klikk navnet ditt øverst på skjermen i høyre hjørnet. En rullegardin-meny vil åpnes. Klikk “Kontoinnstillinger”

 

Klikk “Aktiver tofaktor-autentiseringsfunksjon”:

 

Skriv inn ditt nåværende passord og klikk «Fortsett»:

 

 

Dette ekstra trinnet er nødvendig for at vi skal kunne være sikre på at det virkelig er deg.
Hvis du ikke husker passordet ditt, klikker du “Glemt passord?» og følger prosedyren for å tilbakestille passordet ditt, og så vender du tilbake hit og fortsetter oppsettet.

Skriv inn mobiltelefon-nummeret ditt:

Først velger du ditt land fra listen og deretter taster du inn telefonnummeret ditt med den relevante landkode, men uten 0-tall i begynnelsen. Dette trinnet er nødvendig for at vi skal kunne teste prosessen med å sende en kode til din mobiltelefon og forvisse oss om at den virkelig er din og at du har tilgang til den. Når du klikker “Send kode”, sender vi en seks-sifret numerisk kode til telefonnummeret du oppga.

Tast inn bekreftelseskoden du mottok på telefonen din og klikk “Fullført”:

 

Det er alt! Du er nå sikret med tofaktor-autentiseringsfunksjon. Din MyHeritage-konto er nå koblet til dette telefonnummeret og det vil bli brukt i påfølgende pålogginger.

Logg inn på MyHeritage-kontoen din etter å ha konfigurert tofaktor-autentisering:/strong>

Gå til www.myheritage.no og logg deg på:

Hvis dette er første gang du logger på fra denne datamaskinen, tablet-en eller mobiltelefonen, eller om det har gått en måned siden sist du logget deg på, sendes en bekreftelseskode via SMS til mobilnummeret du registrerte. Tast inn den 6-sifrede bekreftelseskoden som du mottar på mobiltelefonen din:

Koden vil være gyldig i ti minutter. Hvis du ikke logget deg på i tide, er det bare å logge seg på igjen og en ny kode vil bli sendt til mobiltelefonen din.

Du vil nå logges inn!

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål: Jeg har ikke mobiltelefon. Kan jeg benytte meg av 2FA på min konto?
Svar: Nei, for øyeblikket kan du ikke det.

Spørsmål: Jeg aktiverte 2FA, men vil nå deaktivere den. Hvordan går jeg frem?
Svar: I disse dager, gjøres dette ved å kontakte MyHeritas kundestøtte. Senere, vil vi tilby en fremgangsmåte for å gjøre dette selv.

Spørsmål: Jeg har lagt til 2FA på kontoen min, men glemte mobiltelefonen min i dag og har den ikke med meg. Kan jeg logge meg på?
Svar: Du trenger ikke å skrive inn en bekreftelseskode hver gang du logger deg inn. Det er kun når du logger deg på MyHeritage fra en ny datamaskin eller hvis en måned har gått fra siste gang du logget deg på fra samme datamaskin. Hvis du trenger å gjennomgå verifisering, men ikke har telefonen, kan du ikke logge på. Hvis dette haster for deg, eller det er et varig problem (for eksempel hvis telefonen din ble mistet eller stjålet), kan du kontakte MyHeritage-kundestøtte. Vårt vennlige personale kan hjelpe deg og etter at de har tatt skritt for å bekrefte identiteten din (som kan kreve at du sender dem ditt ID med bilde), vil de kunne deaktivere 2FA midlertidig på kontoen din, slik at du kan logge deg på. Du kan sette den opp igjen senere med en ny mobiltelefon.

Spørsmål: Telefonen min ble stjålet. Hva gjør jeg?
Svar: Deaktiver 2FA slik at tyven ikke vil kunne logge seg på som deg. Aktiver den deretter med en ny mobiltelefon når det blir aktuelt.

Spørsmål: Jeg kjøpte en ny telefon med et nytt nummer. Kan jeg bytte min 2FA for å bytte fra den gamle telefonen til den nye?
Svar: Ja, det kan du. Deaktiver først 2FA og aktiver den deretter igjen og få det satt opp på din nye telefon.

Sammendrag

Vi er glade for å være blant de første i slektsforsknings- og DNA-bransjen til å gi våre brukere det ekstra sikkerhetssjiktet som blir gjort mulig av Tofaktor-autentiseringsfunksjon (2FA). Dette hjelper med å sikre din konto og dine personlige data på MyHeritage.

Nye versjoner av vår mobilapp og Family Tree Builder-programvare som støtter 2FA er under konstruksjon og vil bli ferdig om kort tid.

MyHeritages hovedkontor i dag kl 04:00 om morgenen, fullt av ingeniører og ledelse, som arbeider døgnet rundt for å fullføre denne viktige sikkerhetsforbedringen for deg. Stående til høyre er VP R&D, Ran Levy (klikk for å forstørre). MyHeritages Direktør ble også igjen på kontoret med de ansatte for å personlig overvåke operasjonen.

 

Denne innsatsen er et bevis på vår forpliktelse til personvernet til våre brukerne og sikkerheten til dataen de deler på MyHeritage.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen