11 steder du bør få med deg i Amsterdam under MyHeritage LIVE 2019

Har du bestilt dine billetter til MyHeritage LIVE 2019? MyHeritage LIVE 2019 blir vår andre, årlige bruker-konferanse og finner sted mellom 6. og 8. september i Amsterdam, Holland. Med spennende forelesninger og workshops, i regi av verdenskjente slektsforskere og eksperter, har MyHeritage LIVE 2019 det som trengs for å bli en uforglemmelig helg.

Meld deg på MyHeritage LIVE nå og få «Early Bird»-rabatt!

MyHeritage LIVE 2019 er riktignok god nok grunn i seg selv til å bestille flybillettene til september. Men i tillegg kryr det av fascinerende historiske steder og inspirerende attraksjoner i Amsterdam. Disse gjør at hovedstaden fortjener en særlig plass på enhver slektsforskers liste over steder å besøke.

Byen ble etablert i det 13. århundre som et fiskevær og nådde sin gullalder i det 17. århundret, som en av verdens ledende byer for økonomi og diamant-handel. Det 17. århundre var en stormende periode, med imperialistiske Spania som var i ferd med å spre religiøs intoleranse. Amsterdam fungerte som trygg havn for de som rømte fra fattigdom og forfølgelse, jøder med spansk og portugesisk bakgrunn og hugenotter fra Frankrike. Byens rike historie kan ses i de vakre nabolag, fantastisk arkitektur og monumentale museer.

Her er vår liste over 11 topp-attraksjoner å se under og rundt MyHeritage LIVE 2019:

1. Byarkivet i Amsterdam

Amsterdam City Archives

Byarkivet i Amsterdam

Byarkivet i Amsterdam er verdens største byarkiv. Samlingen der har millioner av kart, tegninger, bilder, skriftlige dokumenter og lyd- og filmfiler. Selv om du ikke skulle ha noen hollandsk slektshistorie er arkivet et mus for historiefans. Der er det også dokumenter som er sentrale for byens historie. Disse inkluderer blant annet politi-rapporten om tyveriet av Anne Franks sykkel, som hun nevner i dagboken sin og gravregisteret til Rembrandt.

2. Huset til Anne Frank

Anne Frank House, Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam, Netherlands

Anne Franks hus, Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam, Holland

Mens Andre verdenskrig raste var Amsterdam hjembyen til Anne Frank, hvis dagbok skulle bli en av de mest kjente Holocaust-memoarene. Du kan besøke hennes skjulested og se den originale dagboken i Anne Frank-huset. Og dette er bare ett av de mange fascinerende historiske museene i byen.

3. Kanalsystemet

Photo from an Amsterdam Canal Tour [Credit: Peter K Burian]

Foto fra en av Amsterdams kanalturer [Fotokreditt: Peter K Burian]

Amsterdams vakre kanaler er et vitnesbyrd på byens gullalder. De ble anlagt for å betjene den voksende befolkningen i byen og gjøre reiser, handel og vannstyringen mer effektivt. Hopp på en kanal-båttur eller bare spaser langs en av kanalene mens du betrakter de pittoreske severdighetene med de sjarmerende, gamle bygningene og broene.

Eller du kan stanse ved en av de mange restaurantene, butikkene eller museene underveis.

4. Rijks Museum

Cyclists in front of the Rijks Museum in Amsterdam

Syklister ved Rijks Museum i Amsterdam

Holland har gitt verden noen av de mest anerkjente kunstnerne gjennom tidene. Disse inkluderer navn som Vermeer, Rembrandt og Van Gogh. Rijks Museum er det største museet i landet med 8000 kunstverk fra årene 1200 til 2000 å beskue, inkludert mesterverk av Rembrandt, Hals og Vermeer.

Museet er også et av få i verden som har en spesiell passasje for sykler, noe som vitner om dets lange kultur med sykling. Amsterdam har blitt rangert som den fremste byen i verden for sykling, takket være dets velutviklede sykkelvei-infrastruktur, etablert i 1970-årene.

5. Van Gogh museet

Van Gogh, Self portrait. The Van Gogh Museum, Amsterdam

Van Gogh, Selvportrett. Van Gogh-museet i Amsterdam

Van Gogh museet huser verdens største samling av kunstnerens verk, inkludert 200 malerier, 500 tegninger og til og med en del av hans korrespondanse. Museet ligger nære Rijks-museet.

6. Tulipanene

Tulip Island at Vondelpark

Tulip Island i Vondelpark

Tulipanen er Hollands nasjonalblomst, og finnes overalt. September er den siste måneden for den årlige tulipan-visningen på Tulip Island i Vondelpark. Knappe 15-minutters gange fra Rijksmuseum. Du kan også besøke Bloemenmarkt, verdens eneste flytende blomster-marked. Som du finner på Singel i Amsterdams sørlige kanalbelte.

Bloemenmarkt, the world’s only floating flower market

Bloemenmarkt, verdens eneste flytende blomster-marked

7. Oude Kerk

Oude Kerk, the oldest standing building in Amsterdam

Oude Kerk, den eldste bestående bygning i Amsterdam

Som enhver 1000-år gamle by med respekt for seg selv, byr Amsterdam på en rekke arkitektoniske stilarter fra forskjellige tidsperioder. Inkludert middelalderen, renessansen og moderne tider. Oude Kerk er en slik arkitektonisk juvel. Bygget i 1213, Oude Kerk, “Gammel kirke”, er det eldste bestående bygg i Amsterdam. Århundrer med renovasjoner og arkitektoniske endringer er vitnesbyrd til strukturens rike historie. Oude Kerks tak er det største middelalderske tre-hvelv i Europa og bygget er kjent for sin akustikk. I tillegg består gulvet kun av gravstener, ettersom kirken opprinnelig ble bygget på en gravlund. Amsterdams innbyggere fortsatte å bli gravlagt der inntil 1865.

8. Nabolaget Jordaan

Old world charm abounds in the Jordaan neighborhood

Gamle verdens sjarm i Jordaan nabolaget

Skru tiden tilbake og utforsk de fortryllende bygningene og de smale smågatene i et av Amsterdams eldste nabolag. Jordaan-nabolaget ble etablert i det 17. århundret for å huse de mange innvandrerne som strømmet til byen, fra blant annet Frankrike, England, Spania og Portugal. Gå det vill blant stedets mange antikvitets-butikker, kunst-gallerier og restauranter. Eller la den gamle verdens sjarm rett og slett få synke inn.

Skru tiden tilbake og utforsk de fortryllende bygningene og de smale smågatene i et av Amsterdams eldste nabolag. Jordaan-nabolaget ble etablert i det 17. århundre for å huse de mange innvandrerne som strømmet til byen, fra blant annet Frankrike, England, Spania og Portugal. Gå deg vill blant stedets mange antikvitets-butikker, kunst-gallerier og restauranter. Eller la den gamle verdens sjarm rett og slett få synke inn.

9. Dam Square

View of the Royal Palace in Dam Square

Utsikt over det kongelige slottet på Dam Square

Dam Square er mer enn bare et bytorg. Det er stedet hvor den opprinnelige demningen stod, som Amsterdam ble oppkalt etter. Demningen ble bygget på Amstel-elven i 1270, og hensikten med demningen var å binde sammen bosetningene langs breddene. I dag kan du besøke torget og bli guidet gjennom de bemerkelsesverdige bygningene rundt. Som vil si det kongelige slott, nasjonal-monumentet, den nye kirken og mer.

10. Vindmøllene i Zaanse Schans

Three Windmills at Zaanse Schans

Tre Vindmøller på Zaanse Schans

Vi nevnte tulipaner, men hva med vindmøller? Holland er kjent for sin historiske bruk av vindmøller. Du kan besøke noen av dem i Zaanse Schans – et historisk nabolag rett utenfor Amsterdam – bare en kort togtur unna. Der finner du åtte historiske vindmøller og syv museer.

11. Nieuwmarkt

De Waag on the Nieuwmarkt, Amsterdam

De Waag på Nieuwmarkt, Amsterdam

The Nieuwmarkt (“Nytt marked”) er et historisk torg i sentrum av den gamle bydelen i Amsterdam. Det har vært brukt som marked siden det syttende århundret. Etter å ha nydt de ferske råvarene, kan du besøke Waag: Et 15-århundre-bygg som opprinnelig var en port og en del av muren rundt Amsterdam. Det ble siden benyttet som et veiingshus, hvor alskens varer ble veid. I dag er det en kafé og en restaurant på bakkeplan.

Hvis du ikke har bestilt dine billetter ennå er dette tiden å gjøre det på. September er absolutt den beste tiden å dra til Amsterdam for å nyte byens mange utendørs gleder. Temperaturen er også svært behagelig, nesten som i juni måned.

Du kan fortsatt benytte vår «early bird»-rabatt når du registrerer deg!

Meld deg på MyHeritage Live 2019 nå

Hvilke av disse attraksjonene er du mest interessert i å oppleve? Fortell oss gjerne om dette i kommentarfeltet nedenfor!