Takk for et fantastisk 2019!

Takk for et fantastisk 2019!

Slutten på 2019 markerer avslutningen på et minneverdig tiår for oss i MyHeritage — et tiår med vekst og innovasjon. Vi er stolte over alt vi har oppnådd og ser frem til å nå nye og spennende milepæler i det kommende tiåret.

I løpet av de ti årene som har gått, har vi opparbeidet oss en skattekiste med globale, historiske opptegnelser, lansert MyHeritage DNA-tester for slektsforskning og helse, registrert 69 millioner brukere, lagt til 3,07 milliarder slektstre-profiler, kjøpt opp syv selskaper, ønsket velkommen 406 arbeidere og mye mer.

2019 var i seg selv et år med betydelige prestasjoner. Her på MyHeritage, var det også et helsens år. Vi har tatt aktive steg for å hjelpe våre brukere med å ta valg for et sunt og fulfilling life. Ved å forstå din fortid gjennom genetisk slektsforskning og å forstå din potensielle helserisika, kan du ta valg som kan få positiv påvirkning på både din egen og din families fremtid.

Her ser du noen tall fra året som har gått:

Oppsummering fra 2019s høydepunkter

Januar

I Januar startet vi offisielt med aktiviteter som ledet opp mot Eurovision Song Contest 2019. Disse besto av fantastisk familiehistorie-relatert stoff. Vi samarbeidet med et utvalg Eurovision-stjerner — fra tidligere år samt fra i år — for å ta dem med på en oppdagelsesreise bakover i deres familiehistorie.

Februar

MyHeritage-venn og forfatter av Something Beautiful Happened, Yvette Corporon, besøkte Fox and Friends-settet i Februar. Og avslørte Griff Jenkins’ MyHeritage DNA/-resultater for ham direkte under sending. Yvette ga Griff hans etniske oppsett og fascinerende slektsforskning støttet opp med historiske dokumenter funnet av MyHeritages forsknings-team.

Teamet vårt møtte opp i full styrke på årets største slektsforskningsbegivenhet — RootsTech 2019-konferansen i Salt Lake City i Utah. MyHeritage stilte som platina-sponsor for konferansen. Begeistringsnivået holdt seg høyt gjennom hele konferansen – med en viktig kunngjøring fra MyHeritage hver dag. Les vår komplette oppsummering her.

På RootsTech kunngjorde vi to spennende DNA-funksjoner: AutoClusters and Theory of Family Relativity™.

AutoClusters er et nytt, genetisk slektsforskningsverktøy som grupperer sammen DNA-treff som antagelig er etterkommere av samme stamfar, i et praktisk visuelt diagram. Dette hendige verktøyet hjelper deg med å utforske dine DNA-treff mer effektivt i grupper, i stedet for som spredte individer. Dette gjør det enklere å få innsikter om forskjellige greiner på ditt slektstre.

Theory of Family Relativity™- funksjonen hjelper deg med å få mest mulig ut av DNA-treffene dine ved å kombinere slektsforsknings-informasjon fra milliarder av slektstre-profiler og historiske opptegnelser og på denne måten kunne tilby teorier om hvordan du og dine DNA-treff kan være beslektet. Hvis du har tatt en MyHeritage DNA-test eller lastet opp dine DNA-resultater til MyHeritage, kan det hende at denne banebrytende teknologien kan tilby deg ny informasjon om dine familie-koblinger.

Disse var noen av topp-funksjonene som vi lanserte i løpet av de siste få årene, og våre brukere var svært fornøyde med dem.

En annen viktig kunngjøring ved RootsTech var utvidelsen av vårt veldedighetsinitiativ, DNA Quest. Vi lanserte opprinnelig gratisinitiativet DNA Quest i mars 2018 for å gjenforene adopterte og deres biologiske familier ved hjelp av genetisk testing. Etter suksessen med det opprinnelige initiativet bestemte vi oss for å utvide DNA Quest og donere ytterligere 5000 gratis MyHeritage DNA-sett til kvalifiserte deltagere. Målet var å hjelpe adopterte rundt om i verden å gjenforenes med sine biologiske familier.

Direktør og grunnlegger Gilad Japhet kunngjorde at MyHeritage har fullført sitt mål om å digitalisere alle gravlunder i Israel. Israel er nå det første landet i verden til å ha nesten alle sine gravsteiner digitaliserte og tilgjengelige online – helt gratis.

Mars

I slutten av måneden lanserte vi MyHeritages Eurovision dobbeltgjenger-app hvor man kunne oppdage hvilken Eurovision-stjerne man ligner på.

April

I april annonserte vi MyHeritages Eurovision Bus Tour. I tidsrommet 5.-21. april dro MyHeritage rundt omkring i Europa og oppmuntret fans til å spre Eurovision-feberen og gjøre spennende familiehistorie-oppdagelser.

Vi fikk besøk av Netta Barzilai, vinneren av Eurovision 2018, på MyHeritages hovedkontor og avdekket hennes familiehistorie og MyHeritage DNA-resultater.

Vi inviterte seks av Frankrikes topp bakverk- og sjokolade-håndverkere for å utforske hvordan deres røtter har påvirket deres kulinariske kreasjoner. Lær mer om kokkene og deres familiehistorie-oppdagelser på vår Gourmet Origins-nettside.

Mai

Yvette Corporon kom tilbake til Fox and Friends i Mai for å avsløre det etniske opphavet til den nye med-verten, Jedediah Bila. Jedediah fikk avdekket fascinerende innsikter om sin arv, takket være hennes MyHeritage DNA-resultater, og fikk høre noen interessante utdrag fra sin fargerike familiehistore.

Verdens største direktesendte musikk-begivenhet, Eurovision Song Contest 2019, fant sted i Tel Aviv, Israel i mai. Som hovedsponsor, produserte vårt team innhold som fokuserte på den rike arven til Eurovision Song Contest.

In mai kunngjorde vi lanseringen av MyHeritages Helse-test, som tilbyr nye dimensjoner med genetisk innsikt for å berike ditt liv, opplyse deg om din helse og hjelpe deg med å ta informerte livsstilsvalg. Det ligger styrke i å være klar over ens helserisika, og fordeler ved å dele den informasjonen med familiemedlemmer slik at de også er informerte.

Den nye helse-testen ble lansert med detaljerte helserapporter for 27 tilstander. Disse inkluderer innovative polygeniske rapporter for vanlige tilstander som hjertesykdom, kvinnelig brystkreft og type 2 diabetes; genetiske risikorapporter for 11 monogene tilstander som Parkinson’s, Alzheimer’s og Crohn’s sykdom, og 13 bærerstatus-rapporter for tilstander som Tay-Sachs sykdom, cystisk fibrose og sigdcelleanemi.

Vi holdt en morsdags-konkurranse hvor vi ba brukerne om å sende inn sine bilder med kvinner i familien som ligner hverandre. Svarene strømmet på og likhetene var utrolige.

Juni

I juni begynte vi å selge MyHeritage DNA-sett i 30 forskjellige Costco-butikker rundt om i Storbritannia og Island. Den økte tilgjengeligheten av MyHeritage DNA-sett i Storbritannia har bidratt til enda flere DNA-treff for MyHeritage DNA-brukere rundt om i verden.

Juli

Vi fornyet dataen for Theory of Family Relativity™ for å produsere nye og oppdaterte teorier som forklarer hvordan du og dine DNA-treff kan være beslektet.

TV-personligheten, Dr. Phil, ønsket MyHeritage velkommen tilbake til sitt show for å avdekke for hans kone, Robin McGraw, hittil ukjente detaljer om hennes familiehistorie.

August

Som en del av et nytt samarbeid med Backstreet Boys, tok hvert gruppemedlem en MyHeritage DNA-test for å lære mer om sin opprinnelse, og de ventet spent på sine resultater. Denne videoen følger AJ, Howie D., Nick, Kevin og Brian i det de mottar sine resultater.

En undersøkelse som ble utført av MyHeritage i samarbeid med statistiker og demographer dr Daniel Staetsky avdekket at det er et overraskende høyt antall folk med jødiske aner i Ungarn — mye høyere enn det som tidligere har blitt anntatt av demographers.

September

I september arrangerte vi MyHeritage LIVE 2019 i Amsterdam, Holland. Vår andre årlige bruker-konferanse var en av årets mest minneverdige slektsforskningsbegivenheter. Der møttes MyHeritage-stab, internasjonalt annerkjente slektsforskning- og DNA-eksperter og forelesere, samt MyHeritage-brukere fra 30 forskjellige land.

MyHeritage Live 2019 Amsterdam

Les vår komplette oppsummering av MyHeritage LIVE og se MyHeritage-forelesninger fra konferansen online, helt gratis.

Ta en titt på noen av høydepunktene fra konferansen i denne videoen:

På MyHeritage LIVE hadde vi premiere på filmen The Missing Piece, en original MyHeritage-dokumentar. The Missing Piece er en sterk og inspirerende film om håp og oppdagelse. Den forteller historien om to søstre, begge forlatt som barn, som trosser uoverstigelige odds for å finne ut av hvem de er og hvor de kom fra. Det er et rørende testament til de meningsfylte oppdagelsene som gjøres hver dag ved hjelp av MyHeritage.

En annen spennende kunngjøring ved MyHeritage LIVE, var lanseringen av vår nye kunnskapsbase, MyHeritage Utdanning. På denne online nettsiden finner du ressurser for å øke dine kunnskaper om MyHeritages plattform og hjelpe deg med å gjøre mest mulig ut av din familiehistorie-forskning. Den gratis nettsiden inneholder instruksjons-videoer, webinarer, artikler og nedlastbart materiale. Nettsiden er nå tilgjengelig på ti språk og nytt innhold legges til hver uke. Les mer om kunnskapsbasen i denne blogg-posten.

Denne videoen gir deg en gjennomgang av den nye nettsiden:

https://www.youtube.com/watch?v=8-5Q8RrTb1M

Det var også i september at MyHeritage kunngjorde oppkjøpet av SNPedia og Promethease. Dette var vår første forbruker-helse-oppkjøp og vårt tiende oppkjøp siden MyHeritage ble etablert.

Rett før Rugby World Cup-en, sørget MyHeritage for å samle Chris Robshaw, Jamie Heaslip, Serge Betsen og Sean Fitzpatrick — fire av de største legendene innen rugby — for å avdekke deres etniske opphav og gjøre noen fantastiske familiehistorie-oppdagelser.

MyHeritage vendte tilbake til Dr. Phils studio i september for å presentere hans resultater med MyHeritages Helse-test og diskutere hans genetiske risiki. MyHeritages genetiske rådgiver,  Jessica Greenwood, MS, LGC, var med Dr. Phil på direkten for å diskutere resultatene hans.

Oktober

MyHeritages vitenskapsdirektør, dr Yaniv Erlich, talte på TEDMED, det globale samfunnet dedikert til å dele virkningsfulle ideer og styrke impactful ledere for endring innen helse og medisin. Yaniv diskuterte potensialet til biomedisinsk forskning og de mange innsiktene vi kan få fra slektsforskning. Disse innsiktene inkluderer folks levetider, migrasjonsmønstre og mer. .

De brazilianske nasjonale ikonene – fotballspillerne Emerson, Aldair og Amoroso – tok en DNA-test med MyHeritage for å lære mer om sine unike opprinnelser og finne ut om deres lagånd har mer for seg enn det som øyet kan se.

November

Vi forbedret slektstreets Liste-visning, et viktig slektstre-visningsmodus som er spesielt hending når en jobber med store slektstrær. Liste-visning er nå mer nyttig enn noensinne: Du kan få tilgang til Smart Matches™, Record Matches og DNA Matcher direkte fra listen; enkelt søke etter og sortere personer og benytte deg av mange andre nyttige funksjoner.

PR_family_tree_list_view_02_hi_res-02-02-875x472

Desember

I desember delte vi våre opplevelser fra vår forrige Tribal Quest-ekspedisjon til hjertet av Amazonas regnskogen, hvor vi dokumenterte den rike arven og familiehistoriene fra Achuar-stammen i Ecuador. Dette var den fjerde Tribal Quest-ekspedisjonen, vårt globale initiativ for å dokumentere familiehistoriene til fjerne stammefolk hvis kultur risikerer å bli utryddet. Besøk den flotte nye seksjonen av vår Tribal Quest nettside for å lære mer om Achuar-stammen.

For bare noen få uker siden kunngjorde vi et viktig tillegg til MyHeritages Helse-test — ni nye helserapporter. Den første av mange oppdateringer som vi planlegger å komme med i fremtiden. De ni nye rapportene inkluderer en polygenisk risikoscore for å evaluere genetisk risiko for høyt blodtrykk, tre rapporter som beregner genetisk risiko for å utvikle en sykdom og fem bærerstatus-rapporter som indikerer hvorvidt en person er bærer av en sykdom som kan videreføres fra et par til deres barn hvis begge partnere er bærere av den samme tilstanden. Tillegget av de nye rapportene bringer det totale nummeret med helserapporter til 36: Fire unike polygeniske risikoscores (includert hjertesykdom, type 2 diabetes og kvinnelig brystkreft), 14 rapporter om personlig genetisk risiko for å utvikle helsetilstander og 18 bærerstatus-rapporter. Mange av disse rapportene er eksklusive for MyHeritage.

På bakgrunn av suksessen med MyHeritage LIVE 2018 og 2019 kunngjorde vi i desember at MyHeritage LIVE, vår årlige bruker-konferanse, vil finne sted i Tel Aviv 25.-26. oktober 2020. Vi håper å møte dere alle der!

En unik dokumentar ble produsert av I Am Migration i samarbeid med MyHeritage. Filmen feirer mangfoldet i USA og spekteret av kulturer som sammen utgjør den svært levende mosaiken med mennesker som USA er. Dokumentaren i sin helhet er tilgjengelig gratis. Vi har også produsert en spansk versjon av dokumentaren, og det er mye annet flott materiale å kikke på, på  I Am Migration-nettsiden.

Den nyttige funksjonen som kalles Related Records (på norsk: Relaterte opptegnelser) på historiske opptegnelses-sider, har blitt oppdatert. Denne funksjonen gikk tidligere under navnet  “The Record Detective”. Denne funksjonen viser øvrige opptegnelser som kan tenkes å dreie seg om den samme personen som omtales i opptegnelsen du titter på på et gitt tidspunkt. Vi viser nå relaterte opptegnelser på et praktisk panel til høyre for opptegnelsen i stedet for under den. Vi har også beregnet dem om igjen, etter å ha lagt til hundrevis av millioner med ytterligere relaterte opptegnelser. Dette vil muliggjøre mange nye og spennende oppdagelser.

Familie-gjenforeninger

MyHeritage er det anførende globale tjenesten for DNA-matching med slektninger rundt om i verden. Takket være vår omfattende, verdensomspennende DNA-database, er vi nå i bedre posisjon enn andre tjenester til å fasilitere gjenforeninger mellom familie-medlemmer spredt rundt om i verden.

Nye familie-gjenforeninger finner sted hver dag. Her er et lite utvalg fra 2019 som vi ønsker å sette lys på:

Faith Loftesness fra Colorado ble adoptert som baby ved et sykehus i Albany, New York i 1957. Hun var ni år gammel da hun fikk vite at hun var adoptert. Hun begynte å lete etter sine biologiske foreldre, fordi hun ønsket å vite mer om hvor hun kom fra. Hennes 50-år lange leting var endelig over da hun ble gjenforent med sin biologiske mor, takket være MyHeritage DNA.

I en av de mest hjertevarmende gjenforeningene i år, ble Sandra Tirone gjenforent med sin far, kun få dager før han døde. Etter 44 år med leting. Sandra reiste med sine barn for å møte sin far, George, som lå på sitt dødsleie. George ble introdusert for sine barnebarn som han aldri hadde visst at eksisterte, før det var for sent. George gikk bort, kun tre dager etter den følelsesladde gjenforeningen.

Det så ut som en komplett blindevei for John Cummings og hans biologiske far, Rick. De hadde lett etter hverandre i mange år. Etter å ha mottatt et MyHeritage DNA-sett til jul i fjor, fikk John et treff med en kusine, som fikk koblet ham med sin far. Ikke bare hadde de bodd en times kjøretur fra hverandre, men på et tidspunkt hadde de til og med jobbet rett over gaten for hverandre!

Da hun lastet opp DNA-et sitt til MyHeritage fikk Tracy Shand fra Melbourne, Australia et treff på 14 prosent. Som førte til en gjenforening med hennes biologiske far.

Irma Karczewski ble født i Tyskland like etter Første verdenskrig og vokste opp hos sin tante. Irma visste ikke om noen gjenlevende biologisk familie og lette i seksti år uten hell. Takket være en MyHeritage DNA-test tatt av hennes barnebarn, fant hun sin lenge savnede bror og kunne feire sin 99-års dag omgitt av nyfundne familiemedlemmer.

Under oppveksten hadde Kevin Williams bestandig ønsket at han hadde hatt en far. Det var etter en DNA-opplasting til MyHeritage — og en hjelpende hånd fra MyHeritage direktør og grunnlegger Gilad Japhet — at han endelig fikk dette ønsket oppfyllt.

Søsknene Henrik and Maria var begge adopterte fra Sør Korea av svenske familier — og fant hverandre tidlig i 2018 ved hjelp av MyHeritage DNA. De trodde at deres lykkelige slutt ikke kunne bli mer fulkommen, inntil deres MyHeritage DNA-resultater avslørte en ny halv-søster som bodde i USA!

Jenna Behrmann visste ingenting om sin biologiske familie gjennom oppveksten. Hun hadde alltid ønsket å vite mer om hvor hun kom fra. Ved hjelp av DNA Quest fant Jenna endelig sin biologiske mor, Sue, samt tre halv-søsken. Det viste seg atJenna bodde knappe 45 minutter unna sin biologiske mor!

Diane Riminiscenza sendte inn søknad for å delta i DNA Quest i mars 2018. Hun ønsket å lære mer om sine røtter, slik at hun kunne videreføre sin arv til barn og barnebarn. Via dette veldedighetsinitiativet fant hun tre søsken og kunne feire jul med dem for første gang i år.

Webinarer

I 2019 fokuserte vi på å produsere informative og dyptgående MyHeritage webinarer. Disse ble holdt av eksperter innen slektsforskning og DNA-testing og dekket et utvalg temaer. Webinarer lar MyHeritage-brukere lære på komfortabelt vis.

Her er noen av våre mest populære webinar fra 2019:

Få bedre forståelse av MyHeritage-produkter og funksjoner i webinarer-delen av vår kunnskapsbase.

Historiske opptegnelser

Vi nådde en viktig milepæl — vi har nå 10,2 milliarder opptegnelser, fra 22 000 unike globale samlinger, i MyHeritage SuperSearch™!

Bare i 2019 har vi publisert 1,5 milliarder opptegneler fra 80 viktige samlinger. Her er noen av de viktige nye samlingene som vi la til i år:

Norge Folketellinger, 1801, 1865, 1891, 1900, 1910

1940 Denmark Census

Frankrike, Nord sivile ekteskapsinngåelser, 1792–1937

To samlinger fra Tyskland: Hesse Birth Index, 1874–1911 and Hesse Marriage Index, 1849–1931

Holland aviser, 1659-1899

Amerikanske avissamlinger fra Florida, Texas, Kansas og Wisconsin

Australia valgruller, 1893–1949

Quebec Marriage Returns, 1926–1997

Konferanser

I 2019, deltok vi på slektsforskningskonferanser rundt om i verden, bl.a. i Norge, Sverige, Australia, New Zealand, Tyskland, Holland, Storbritannia og USA.

Vi håper vi treffes snart på en konferanse der du bor!

MyHeritage-team

I år flyttet vi ut av vårt Tel Aviv-kontor og til et nytt lokale og hyret 131 nye medarbeidere. Våre arbeideres familier vokste også — vi feiret åtte MyHeritage-bryllup og la til 30 nye babier i våre slektstrær!

Våre ansatte nøt forelesninger gjennom hele året på temaer som bevissthet om brystkreft, informasjonssikkerhet, produksjonen av Eurovision Song Contest og mye mer.

Vi holdt to Hackathons, et i januar og et i desember, hvor de ansatte tilbrakte dagene dedikert til nye initiativer og lagarbeid. Dette er en flott mulighet for ansatte til å utvikle nye og kreative ideer i en morsom og spennende atmosfære.

I løpet av året tok hver avdeling pauser fra arbeidet sitt for å reise rundt i landet og ha det gøy. Ett høydepunkt var selskapets tur til Eilat. Alle hadde et flott opphold der, mens de var på stranden, spiste god mat og slappet av. Her er noen bilder fra våre eventyr utenfor kontoret.

I tillegg til våre veldedighetsinitiativer, organiserer vi programmer for frivillig arbeid for hele selskapet, hvor våre ansatte har mulighet til å gi tilbake til samfunnet. MyHeritage team-medlemmer foretar jevnlige besøk hos en lokal videregående skole og underviser vanskeligstilte ungdom. Ansatte har også jobbet på frivillig basis ved å hjelpe eldre med hjemme-renoveringer og laget i stand hager i barnehager og mye mer.

Konklusjon

Det er med glede at vi ser tilbake på hvor langt vi har kommet i løpet av dette tiåret. Vårt talentfullte team har fortsatt å vokse.

Her er bilder av vårt team på selskapets hovedkontor gjennom årene

2011

2011

2013

2013

2014

2014

2015

2015

2018

2018

Vi ønsker å rette en takk til våre brukere og til alle som har tatt del i vår reise de siste ti årene og før den tid. Vi har sett hvor viktig samfunnet og mennesker er for vekst og suksess, og vi ser frem til å jobbe for og med deg i årene som kommer.

Vi ønsker dere og deres familier et godt nytt år!