Irma Karczewskis bursdagspresang på 99-årsdagen: Familien

Irma Karczewskis bursdagspresang på 99-årsdagen: Familien

Irma ble født i Tyskland like etter Første verdenskrig og vokste opp hos sin tante. Etter Andre verdenskrig klarte hun å rømme fra Øst-Tyskland da hun selv var en ung mor. Ikke lenge etter emigrerte hun med sine fire barn til Nord-Amerika, hvor hun har bodd siden. I dag bor hun i California.

Irma søker etter familie

Irma søkte etter sin biologiske familie i over seks tiår, uten hell. Deretter, ved hjelp av en MyHeritage DNA-test som barnebarnet foretok, fant hun sin fortapte bror. Dermed kunne hun feire sin 99. bursdag sammen med sin familie, inkludert sin nyfundne grand-nevø, Franz, som tok turen til California fra Tyskland som en overraskelse — den første slektningen Irma har møtt på over femti år.

Se den følelsesladete gjenforeningen her:

Irmas barnebarn Christa, slektsforskeren i familien, bestemte seg for både å etablere et slektstre på MyHeritage og å ta en MyHeritage DNA-test. Da DNA-resultatene hennes kom, oppdaget hun en tremenning som bor i Tyskland: Franz Friedrich.

Left to right: Irma's granddaughter Christa, Irma’s daughter Angelique Vrooman and Irma

Fra venstre til høyre: Irmas barnebarn Christa, Irmas datter Angelique Vrooman og Irma

Franzs og Christas forskning

Franz hadde også forsket på sin slekts historie. Han hadde forsøkt å finne ut om det var noe i ryktet om at hans oldefar hadde et annet barn — en søsken av Franz’s bestefar, Werner. Etter å ha kommet i kontakt med Christa, kjøpte Franz en MyHeritage DNA-test for Werner og Christa gjorde det samme for bestemoren sin, Irma. Resultatene bekreftet det de hadde funnet ut ved å sammenligne notater: Werner var Irmas bror. Etter 80 år adskilt hadde de endelig funnet hverandre.

“Jeg kunne ikke tro det,” sier Irma.

“Jeg trodde ikke vi hadde noen slektninger”, sier Angelique, Irmas datter. “ Jeg tror jeg hadde et stort savn inni meg på grunn av det”.

De begynte å prate sammen på Skype. “Jeg trodde aldri jeg ville få se ham i løpet av mitt liv”, sier Irma.

Topp 99-årsdag

“Vi forberedte at min mor skulle komme oppom og bli overrasket av Franz og hans søstre”, sier Angelique om bursdags-overraskelsen. “Måten min mor reagerte på var sterkere enn jeg hadde drømt om.”

“Da jeg så ham den morgenen, besvimte jeg nesten”, sier Irma. “Jeg er så glad for at han er her”.

“Jeg tror hun var så henrykt over å finne ut at hun også har en familie”, sier Angelique. “Jeg lyttet til Franz som fortalte henne at » ja, det er din bror, det er din brors kone og her er dine søstre», sa hun, «Dette har vært den beste bursdagspresangen noensinne».

“MyHeritage var årsaken til at vi ble gjenforent med mennesker som vi ikke engang kjente,” legger hun til.