Prinsesse Beatrice låner dronningens kjole og tiara

Prinsesse Beatrice låner dronningens kjole og tiara

Prinsesse Beatrice, barnebarnet til dronning Elizabeth II av England giftet seg med sin forlovede Edoardo Mapelli Mozzi i en overraskende, privat vielse med kun familien tilstede. I stedet for å bestille en spesialdesignet brudekjole slik de kongelige pleier, gjør hun et utradisjonelt valg. Prinsesse Beatrice låner dronningens kjole og tiara. En vakker vintagekjole og en brudetiara. Prinsesse Beatrice er nummer ni i arverekken til tronen. Hun er den eldste datteren til prins Andrew, hertugen av York, og dronning Elizabeths tredje barn. Hun og Edoardo hadde planlagt å gifte seg i mai, men bryllupet ble utsatt på grunn av korona-pandemien. De bestemte seg for å holde en familie-seremoni i henhold til regjeringens retningslinjer på Royal Lodge, Windsor. Dette er brudens barndomshjem og foreldrenes hennes nåværende bolig. Bryllupet fortelles å være den første familiebegivenheten dronningen og mannen hennes har deltatt på siden pandemien brøt ut i England.  De gjør en ekstra vri på det hele ved at Prinsesse Beatrice låner dronningens kjole

Det kan tyde på at korona pandemien har tvunget frem en trend der familieaffærer foregår i roligere og mere intime settinger. Noen som kan ha sine fordeler. Da prinsessens bryllupsplaner ikke kunne gjennomføres, åpnet det seg en mulighet til å gjøre bryllupet til en dempet og mer spesiell begivenhet. Å hedre familie og respektere tradisjon ble satt i fokus. Beatrices kjolevalg gjenspeiler absolutt dette.

Hartnell kjolen

Kongelige bruder de senere årene har valgt spesialdesignede brudekjoler som har blitt designet og sydd hos en av deres favoritt motehus. Beatrice derimot, valgte å blåse nytt liv i en nydelig elfenbensfarger kjole fra sin bestemor. Dronningen hadde på seg denne kjolen ved premieren på filmen Lawrence of Arabia i 1962 og ved «State Opening of the Parliament» i 1966. Den ble designet av Norman Hartnell, en populære designer i det 20. århundre. Hartnell skapte både dronning Elizabeths brudekjole, og kjolen hun bar da hun ble kronet. Kjolen er sydd i Peau De Soie-silke og organza, sateng og skinnende stener. Dronningens seniorskredder Angela Kelly og designeren Stewart Parvin tilpasset og sydde om kjolen til å passe prinsesse Beatrice. Den mest åpenbare oppdateringen er de gjennomsiktige puffermene, som gjør at kjolen er mer konservativ og passende for en religiøs seremoni.

Dronning Marys stråletiara

Enda mer spesiell enn kjolen er tiaraen dronningen lånte prinsessen. Opprinnelig tilhørte den dronning Mary, Elizabeth IIs bestemor. Tiaraen ble laget av diamanter som opprinnelig satt i et halskjede Mary fikk som bryllupsgave fra sin manns bestemor, dronning Victoria, i 1893. Dronning Mary, fikk halskjedet omarbeidet til en tiara i 1919. Diamantene ble satt i sølv og gull av E. Wolff og Co, for hoffleverandøren Garrard. Stråletiaraer i diamanter var populære i den perioden, en trend som var inspirert av den russiske kokoshnikn som var et hodeplagg til tradisjonelle russiske folkedrakter.

Dronning Mary ga tiaraen til svigerdatteren, dronning Elizabeth (mor til Elizabeth II) i 1936. Og hun lånte den til den fremtidige dronningen til bryllupsdagen hennes i 1947. Tiaraen bidro faktisk til en liten «kleskrise» på bryllupsdagen. Da den ble plassert på hodet til Elizabeth, knakk den i to og måtte reparerers i en hast. Du kan faktisk se at det er liten glippe rett til høyre for midten, når du ser på nærbilde av bruden. Heldigvis skjedde ingen lignende smykkekriser i prinsessen Beatrices bryllup!

Klikk her for å se på MyHeritage sitt britiske kongehusets slektstre!