Genetiske grupper, forbedret brukergrensesnitt

Genetiske grupper, forbedret brukergrensesnitt

Forrige måned, vi annonserte vi utgivelse av Genetiske grupper, en etterlengtet forbedring av MyHeritage DNA etnisitet-resultater. Genetiske grupper identifiserer forfedres opprinnelse med en utrolig høy nøyaktig i 2114 geografiske regioner. Denne nye funksjonen gjør at brukerene våre kan ta et dypdykk i sine forfedres opprinnelse, og utforske forflyttningene deres. Brukere over hele verden har jublet over Generiske grupper.

Vi lovet at det ville komme forbedringer av funksjonen veldig snart, og vi er glade for å fortelle at de første oppdateringene har kommet. I denne oppdateringen finner du en tidslinje så du kan følge migrasjonsmønsteret til en genetisk gruppe over tid. Toppstedene dine er mer detaljert og bedre organisert, og du kan utforske hvor medlemmer av en genetisk gruppe har bodd i løpet av en gitt tidsperiode.

Tidslinje

Ved lansering i desember hadde hver genetisk gruppe en neddrillingsside med en beskrivelse av gruppen, en genealogisk innsikt og et varmekart som fremhevet stedene der forfedrene har bodd i ulike tidsperioder. For hver gruppe ble vanlige for- og etternavn for forfedre som har tilhørt denne gruppen presentert. Man kunne også se de mest utbredte etnisitetene blant gruppens medlemmer, samt andre genetiske grupper som har nær tilhørighet til gruppen.

Vi har nå lagt til en tidslinje, med en svart bakgrunnsfarge, hvor du enkelt kan endre tidsperiode med 50 års intervaller får å se migrasjons-mønstre. Denne funksjonen erstatter rullegardin-element i den tidligere versjonen. Øverst til høyre på tidslinjen finner du en funksjon for å spille av en animasjon som blar gjennom tidsperiodene og oppdaterer varmekartet automatisk. Med andre ord, du kan se migrasjons-mønstrene til genetiske grupper manuelt eller med en automatisk animasjon.

Tidslinje animasjon for den genetiske gruppen «Mormonere i USA (Utah og Idaho) og i Canada”

Tidslinje animasjon for den genetiske gruppen «Mormonere i USA (Utah og Idaho) og i Canada”

Toppsteder

Toppsteder er byer og land rundt om i verden hvor medlemmer av en genetisk gruppe bodde i en gitt tidsperiode.

Toppsteder vises i et panel på venstre side på siden for genetiske grupper, de har nå et mer organisert i hierarki. Land får nå «stemmer» fra byene under dem, og det bidrar til å organisere dem i henhold til utbredelse. I tillegg er byene samlet under regionene der de befinner seg. På denne måten er det mye lettere å umiddelbart forstå fordelingen av de øverste stedene i en gruppe.

I eksemplet nedenfor kan du umiddelbart se at Genetic Group «tyske nybyggere i Missouri og i Illinois» hadde en sterk tilstedeværelse i Frankrike, Tyskland, USA, England og Skottland i årene 1600-1650.

Nytt hierarki for toppsteder

Nytt hierarki for toppsteder

Du kan klikke på hvert enkelt land for å utforske listen videre. Du kan se hvilke regioner eller byer som er oppført ned til en svært detaljert nivå. Du vil sannsynligvis finne fødestedene til noen av dine forfedre!

Nytt hierarki for toppsteder – utvide hele listen

Nytt hierarki for toppsteder – utvide hele listen

I den forrige versjonen var “Toppsteder” en liste over steder, land, eller byer som var rangert i henhold til antall slektstrær de fantes i, og som var forbundet med DNA-testene. De genetiske gruppen ble dannet utifra det. Det var heller ikke ikke noe hierarki og ingen mulighet til å bore ned for å se flere steder.

Få tilgang til de nye oppdateringene

De nye oppdateringene er tilgjengelige for alle som har tilgang til sine genetiske grupper. Det betyr brukere som har kjøpt en MyHeritage DNA-test og de som har lastet opp sitt DNA fra en annen leverandør, eller har betalt opplåsingsgebyret for å få tilgang til MyHeritages avanserte DNA-funksjoner.

Hvis du allerede er MyHeritage DNA-kunde, gå til siden ditt etnisitets estimat og klikk på genetiske grupper for å bruke den nye tidslinjen og den nye løsningen for Toppsteder.

Har du ikke kjøpt et MyHeritage DNA-sett ennå? Bestill test her!

Hvis du allerede har testet hos et annet DNA-selskap, laster du bare opp DNA-dataene dine til MyHeritage sitt nettsted. Opplasting av DNA-data og visning av DNA-treff er gratis. For å få tilgang til etnisitetsestimatet og genetiske grupper, må du betale et opplåsingsgebyr. Klikk her for å laste opp DNA-dataene dine til MyHeritage.

Følg med

Genetiske grupper er en av våre mest spennende nye funksjoner og er resultat av tre års hardt arbeid. Vi fortsetter å jobbe for å gi deg bedre innsikt om dine forfedre og for at du skal få mest mulig ut av din DNA-test.

Følg med, det – kommer mer!