Takk for 2020 – Et tilbakeblikk på MyHeritage-året

Takk for 2020 – Et tilbakeblikk på MyHeritage-året

Kommentarer

«Kan du høre meg?» og «Du er på mute!» var noen av de mest brukte setningene i 2020. Mange av oss brukt mesteparten av tiden vår foran en skjerm i år vi har lagt bak oss – for å jobbe, delta på sosiale arrangementer, slektsforskning eller å holde kontakten med familien. Dette er bare toppen av isfjellet. Verden har forandret seg på så mange måter i 2020 på grunn av COVID-19. Våre tanker går til familier som er berørt av pandemien, og vår takknemlighet går til alle de modige menneskene som har kjempet i frontlinjen for å få oss gjennom denne krisen.

I slik en utfordrende tid og midt oppi så mye usikkerhet, har vi alle lært å være fleksible og tilpasse oss. Dette har ihverfall vi i MyHeritage gjort, vi har holdt ut og blomstret ved å forplikte oss til verdiene av Innovasjon, fellesskap, og å gi.

Gjennom året har vi lansert nye innovative funksjoner. Vi har satt historiske bilder fokus ved å vi lansere våre nye fotoverktøy, MyHeritage In Color™ og MyHeritage Fotoforbedrer. Vi avsluttet året med å lansere Genetiske grupper som er de mest presise og detaljerte som er tilgjengelig på markedet, vi dekker 2114 geografiske regioner. Vi er lidenskapelig opptatt av å hjelpe folk med å komme i kontakt med familiehistorien sin, og vi vil fortsette å utvikle innovative teknologier for å gjøre det enklere, morsommere og mer givende å utforske slektshistorie.

Nå som folk har tilbrakt mye tid hjemme, har slektsforskning blitt mer populært enn noensinne. For mange har det blitt et meningsfylt tidsfordriv. Vi har funnet nye måter å bringe MyHeritage-brukere og slektssamfunn sammen, ved å tilby gratis online økter hver uke. Det har vært webinarer, Facebook Lives og Instagram Lives. På denne måten har MyHeritage-brukere fra hele verden fått lære om slektshistorie og DNA-testing fra et bredt utvalg av bransje-tropper og MyHeritage-ansatte. Våre brukere har tatt dette imot med stor entusiasme. Tusenvis av mennesker fra hele verden har deltatt. Vi har også lagt til et vell av nytt innhold i MyHeritage Knowledge Base. Dette for at de som ønsker det, skal kunne forbedre kunnskapen sin i sitt eget tempo. Vi ser frem til å gi deg enda flere informative, morsomme og spennende økter for å hjelpe deg med å gå videre på slektsreisen din.

Ettersom vi er et selskap med vitenskapelig kompetanse og teknologiske evner, følte vi et moralsk ansvar for å trappe opp, og gjøre det vi maktet, for å gjøre en forskjell i vanskelige tider. Resultatet ble et av de mest ambisiøse prosjektene som MyHeritage noensinne har gjennomført, og vi gjorde det i løpet av noen få uker. Vi etablerte et testlaboratorium for koronavirus. Ved hjelp av en enorm innsats bygde vi et stort laboratorium i Israel som sysselsetter 200 personer, og er en av de største coronavirus-test-laboratoriene i verden. Vi har fått lønn for strevet for laboratoriet har bidratt til å redde hundrevis av liv på aldershjem i løpet av de siste månedene

I flere perioder gjennom året, har vi tilbudt gratis og ubegrenset tilgang til milliarder av historiske poster og til våre populære fotoverktøy. Dette har vi gjort for å gi de som har holdt seg hjemme en morsom og spennende måte å få tiden til å gå på. Nemlig å hygge seg med slektsforskning. I et vanskelig år har det vært viktig å gripe sjansen til å hjelpe og glede folk.

Det er med glede vi nå gir deg vår tradisjonelle årige oppsummering for året 2020. Sjekk gjerne ut våre tidligere oppsummeringer  fra 2019 og 2018.

Her er våre høydepunkter fra 2020:

Januar

I januar arrangerte vi den første 24-Hour Genealogy Webinar Marathon, arrangert av MyHeritage og omtalt på Legacy Family Tree Webinars. Programmet ble ledet av Geoff Rasmussen og sammen med flere ekspert-talere. Vi inviterte MyHeritage-brukere fra hele verden til å delta på forelesninger om de beste og siste slektsnyhetene. Brukere som har et eldre Legacy Family Tree Webinars kan se alle øktene her. Arrangementet ble en suksess, og vi planlegger å gjenta det i 2021.

Februar

Februar var en travel måned på MyHeritage da vi lanserte MyHeritage in Color™, en banebrytende funksjon for å fargelegge svart-hvitt-bilder automatisk. Løsningen ble utviklet i samarbeid med DeOldify. Fargelegging bringer familiehistorie til liv og gjør det mulig å se forfedre i et helt nytt lys. Resultatene er rett og slett utrolige.

Noen dager etter at vi lanserte MyHeritage In Color™, publiserte vi et innlegg med noen av våre favoritt-eksempler på fargelagte bilder som hadde blitt delt på nettet. Funksjonen ble fort en sensasjon, med over en million bilder fargelagt i løpet av de første dagene. Brukere fra hele verden ble lamslått og rørt over hvordan farge kunne gjenopplive minner om deres kjære. Det forandret måten å forholde seg til bilder på.

Vi lanserte også en ny Viftevisning for slektstrær på MyHeritage. Viftevisning er en nyttig og attraktiv måte å visualisere slektstreet ditt på. Den viser en person og personens direkte aner i flere generasjoner. Løsningen er interaktiv og du kan enkelt navigere rundt i treet ditt og se mer informasjon om hvert individ. Du kan også legge til flere personer i treet. Viftevisningen, har både tekst og fargemodus, den siste skjuler teksten og fyller hvert kort med farge. Det er spesielt egnet for å dele en oversikt av treet ditt med familie og venner.

I februar publiserte vi også en stor samling med historiske poster U.S. City Directories, et prosjekt det tok to år å utvikle. MyHeritage har sammenstilt samlingen fra de 25.000 offentlige amerikanske by-katalogene som ble publisert mellom 1860 og 1960. De inneholder 1,3 milliarder oppføringer som har blitt konsolidert til 545 millioner lett søkbare poster. Denne samlingen er fremdeles en stor attraksjon på MyHeritage.

Like før verden ble snudd opp ned på hodet, deltok vi personlig på RootsTech 2020, verdens største og mest populære slektshistoriske konferanse som holdes i Salt Lake City i Utah. Konferansen inkluderte høydepunkter i form av en ny  MyHeritage kunngjøring hver dag, en travel MyHeritage-stand, en tett timeplan med MyHeritage demo-økter, og forelesninger med MyHeritage talere.

På torsdagskveld under konferansen, var det visning av MyHeritage sin første dokumentar, The Missing Piece. Seerne kunne følge en utrolige historie om to søstre fra Korea hadde vært separert i flere tiår. De ble forlatt som spedbarn og adoptert av familier i forskjellige deler av verden. De fant hverandre endelig takket være MyHeritage DNA. Da søstrene kom inn i salen på slutten av dokumentaren, var det ikke et tørt øye i rommet, og de fikk stående applaus.

MyHeritage Grunnlegger og administrerende direktør Gilad Japhet holdt et foredrag og presenterte MyHeritage sine seneste lanseringer, blant annet MyHeritage In Color™, Viftevisning, og AMERIKANSKE City Directories. Han viste også hvordan disse verktøyene kan brukes i sleksforskning Hør hans inspirerende tale.

Mars

Etter suksessen til MyHeritage In Color™, utvidet vi funksjonen med en versjon for «side ved side» presentasjon. Den ble utviklet og for å lette deling av et behandlet bildet i kombinasjon med originalbildet, og vi opprettet en løsning for å laste opp den nye oppstillingen.

Ganske tidlig i pandemien, begynte alle MyHeritage ansatte å jobbe hjemmefra. Endringen gikk overraskende bra. Alle team hos MyHeritage fortsatte å fungere normalt. De fant løsninger for å få mest mulig ut av situasjonen, samtidig som de holdt seg trygge og friske. Vi har fortsatt å opprettholde sosial distanse og har jobbet hjemmefra siden.

For å gi våre brukere litt ekstra glede i en globalt utfordrende tid, tilbød vi gratis og ubegrenset bruk av MyHeritage In Color™ i en hel måned. Når du farger bildene dine, kan det få en dypere forbindelse til familiehistorien din og fremkalle gode minner.

April

På grunn av de fantastiske tilbakemeldingen vi fikk på MyHeritage In Color™ fargela vi hele den amerikanske samlingen av årbøker på MyHeritage. Den består av 290 millioner navn og 36 millioner boksider, og strekker seg fra 1890 til 1979. Vi tilbød samtidig gratis tilgang til alle amerikanske årbøker på MyHeritage i en hel måned, slik at våre brukere kunne se fargede versjoner av sine forfedres bilder i årbøkene  ved siden av de originale.

Mai

I mai oppdaterte vi dataene for Theory of Family Relativity™. Det er en funksjon som gjør at du får mest mulig ut av DNA-treffene dine ved å kombinere genealogisk informasjon fra milliarder av slektstreprofiler og historiske opptegnelser. Deretter tilby teorier om hvordan du og dine DNA-treff kan være relatert. Alle som har tatt en MyHeritage DNA-test eller har lastet opp DNA-resultater til MyHeritage, kan motta nye teorier som gir dem ny informasjon om familieforbindelser.

I mai utga vi også for første gang tre betydelige samlinger med Greske historiske oppføringer. Den inneholder Sparta Marriages 1835–1935, Korfu Vital Records, 1841–1932 og Electoral Rolls 1863–1924. Postene i disse samlingene er detaljerte og inneholder skannede bilder av de opprinnelige dokumentene. Samlingene er søkbare på både gresk og engelsk.

Vi publiserte en eksklusiv samling med dødsoppføringer fra delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland fra 1874 til 1938. Samlingen inneholder 2.450.551 poster med vakre skannede bilder av de opprinnelige sivile registrene.

Juni

Hver dag i juni tilbød vi ulike historiske dokumentsamlinger gratis. Samlingene vi valgte ble håndplukket i forhold til sin verdi for familiehistorikere og noen av dem var også eksklusive for MyHeritage. Vi ga til sammen fri tilgang til 2 milliarder historiske rekorder gjennom hele juni.

Senere samme måned kunngjorde vi at vår Global Name Translation Technology™ ble utvidet til Record Matches automatisk og regelmessig. Når brukere mottar treff med historiske oppføringer og slektstreprofiler på andre språk, blir navnene automatisk stavet i henhold til på brukerens foretrukne språk. Denne oppdateringen bidrar til å presentere oppføringer som ellers ville vært svært vanskelig å få tilgang på.

Vi la til 7 nye rapporter til MyHeritage Health-test, det totale antallet helserapporter var da 42. De nye rapportene inneholdt en polygen risikoscore for fedme og høy BMI som er basert på tusenvis av genetiske varianter, en betydelig forbedret arvelig BRCA kreftrapport, og 5 carrier status rapporter.

Vi lanserte MyHeritage Fotoforbedrer, som er en kraftig funksjon basert på AI-teknologi som gjør uskarpe ansikter i et hvilket som helst bilde skarpt. Fotoforbedreren gir resultater som er skarpe og veldefinerte, og utfyller MyHeritage In Color™ som ble utgitt tidligere på året.

Vår grunnlegger og administrerende direktør, Gilad Japhet, avslørte nyutviklinger  i en tale han holdt online for The Israel Genealogy Research Association (IGRA) den 23. juni. Gilad ga en sniktitt på kommende funksjoner for slektsforskning og DNA som var under utvikling i selskapet.

MyHeritage Photo Enhancer ble raskt en svært populær funksjon på MyHeritage, og brukerne var ivrige etter å dele sine forbedrede og fargede bilder på sosiale medier. Et par uker etter utgivelsen, postet vi noen fantastiske eksempler som våre brukere hadde delt, sammen med tilbakemeldinger fra brukerene.

I slutten av juni, etter en måned med hardt arbeid, åpnet MyHeritage et lokalt COVID-19 testlaboratorium i Israel.Det var et stort prosjekt, og takket være et utmerket team, lyktes i å oppnå denne nesten umulige prestasjonen på rekordtid. Etter validering og akkreditering av Israels helsedepartement, begynte laboratoriet å behandle ekte prøver, og ble et av verdens største koronavirus-test-laboratorier. Vi gjorde dette fordi vi mener at testing i stor skala var avgjørende for å bekjempe sykdommen, redusere smitte og redde liv.

Se hvordan MyHeritage COVID-19 testlab ble bygget i denne videoen:

Juli

Vi tilbød fri tilgang til alle fødselsregistre på MyHeritage, som inneholder en milliard historiske poster.

I juli skalerte vi opp covid-19-test-laboratoriet og begynte å teste alle omsorgsarbeidere ved alle Israels aldershjem en gang i uken. Gjennom dette unike programmet som ble kalt «Magen Avot» eller «Faders and Mothers Shield», falt COVID-19 dødelighet fra 50% til 30% i Israels aldershjem. Hundrevis av liv i ble spart i løpet av de neste månedene. Arbeidet ble ledet av prof. Nimrod Maimon,

August

I August, annonserte vi ny design for vår søkemotor for historiske poster. Den gjør det enklere og mer intuitivt å søke. Brukere kan nå redigere søket mens de ser på resultater, og kan se flere resultater på hver side.

September

Vi lanserte #EnhancedandColorized, en fotokonkurranse og tilbød en gratis Komplett-abonnement til 3 vinnere blant de som delte sine forbedrede og fargede familiebilder på sosiale medier. Vi liker å se brukernes familiebilder komme til live takket være våre fotoverktøy. Vi inviterer deg til å se noen av våre favoritter i dette blogginnlegget.

Vi oppdatert dataene for the Theory of Family Relativity™ igjen i September og ga våre DNA-brukere mange flere teorier som gir viktig innsikt om familieforbindelser.

Oktober

I oktober la vi til Norske Kirkebøker, 1815–1938. Samlingen består av 42,2 millioner indekserte poster og skanninger med høy kvalitet av de opprinnelige dokumentene.

Vi lanserte en ny versjon av vår programvare for slekstre, Family Tree Builder, for Mac-brukere med operativsystemer Catalina og High Sierra. Programvaren brukes av millioner av brukere over hele verden, og kombinerer innovative teknologier med brukervennlige funksjoner.

November

I god tid før jul introduserte vi MyHeritage gavemedlemskap for Komplett-abonnement. Vi ønsker at våre brukerne kan introdusere sine kjære til slektsforskning og hjelpe dem å oppdage sin slektshistorie.

Desember

Vi har gitt ut en annen versjon for fargelegging av svart-hvitt-bilder med MyHeritage In Color™ som gir bedre resultater. Denne modellen er nå den nye standarden for å fargelegge svart-hvitt-bilder på MyHeritage.no.

Vi annonserte tillegg av to nye samlinger av Norske folketellinger, Folketellingen i 1875 og Folketellingen i 1870. Tellingene er digitalisert i samarbeid med Arkivverket og omfatter 2 millioner poster og skanninger av de originale dokumentene.

I desember lanserte vi en stamtavle visning for slektstrær på Family Tree Builder. Stamtavle-visning er den visningen de fleste MyHeritage-brukere foretrekker å bruke på sine MyHeritage familienettsteder. Mange har ønsket seg tilsvarende funksjonalitet på for Family Tree Builder.

Sist men ikke minst, og akkurat i tide til jul, lanserte vi Genetiske grupper, en etterlengtet forbedring av etnisitetsresultater på MyHeritage DNA.Med dette tillegget forfines MyHeritages etnisitets nedbrytninger betydelig til 2114 geografiske regioner. Noe som gir en større dybde og mer detaljert inndeling enn noen annen DNA-test tilgjengelig i dag. De nye gruppene supplerer de eksisterende 42 etnisiteter på toppnivå.Dette er en viktig milepæl for MyHeritage, og vi fortsetter å finjustere denne funksjonen og lanserer nye forbedringer i de kommende månedene.

De prosentbaserte etnisitetsestimatene oppdateres for tiden ved hjelp av bedre teknologi, vil bli utgitt i 2021.

Vi toppet året med en spesiell årsavslutning for Facebook Live. Vi fikk selskap av bransjetopper og venner av MyHeritage for å reflektere over 2020, og se fremover til 2021. Paneldiskusjonene gav oss en aha-opplevelse og minnet oss på hvor mye slektsverdenen har utviklet seg det siste året.

Historiske oppføringer:

I 2020 la vi til 2,15 milliarder historiske poster fra hele verden, og har nå totalt 12,7 milliarder historiske poster i vår database.

Her er noen av de samlingene vi la til i år:

Spesielle historier:

I 2020 ble mange familieforbindelser avdekket og mange gjenforeninger ble gjort mulig – takket være MyHeritage. Her er noen av årets fantastiske historier:

MyHeritage avdekket en helt spesiell historie om den tyske jødiske krigshelten. MyHeritage Research team sin nysgjerrighet ble vekket av et ikonisk bilde fra 1933 av jødisk kjøpmann Richard Stern stående trassig utenfor sin butikk i Köln i Tyskland. De la merke til Jernkorset på jakkeslaget hans og en nazistisk soldat står vakt noen meter unna. Ved hjelp av MyHeritage-slektstrær og våre historiske samlinger sporet vi Sterns utrolige personlige historie fra den dagen i Köln og over Atlanterhavet, og historien ble omtalt på CNN.

MyHeritage brukeren David “Dudi” Lenchner vokste opp med å vite at hans bestemor hadde overlevd Holocaust. Men bestemoren nevnte aldri noen andre familiemedlemmer. Etter å ha oppdaget at minst en kusine av hans bestemor hadde overlevde krigen, henvendte han seg til MyHeritage for å få hjelp til å søke videre. Hans reise på MyHeritage førte til at han fant historiske opptegnelser for sin tapte familie, og det hjalp ham å få kontakt med familiemedlemmer over hele verden.

Ludmila Benová delte en fantastisk oppdagelse som hennes bestemor hadde gjort ved hjelp av MyHeritage. Som 86-åring fant Květoslava Bechyňová sine søsken ved hjelp av MyHeritage-funksjonen kalt Search Connect™. Det er en funksjon som gjør det mulig for brukere å få kontakt med andre MyHeritage-medlemmer som har søkt etter de samme forfedrene.

Anne Angot ble født i 1972 i Ho Chi Minh i Vietnam, og ble adoptert av en fransk familie da hun var ett år gammel. Hun vokste opp uten å vite noe om sin biologiske familie. Anne bestemte seg for å ta en DNA-test hos MyHeritage i håp om å finne sin biologiske familie. Et av hennes MyHeritage DNA-treff førte henne til sin biologiske far.

Marysia Galbraith en antropolog fra Alabama oppdaget en hemmelig konvolutt som tilhørte bestemoren, og inni den lå et gammelt familiebilde. Utstyrt med fotografiet gikk Marysia i gang med å på jakt på sin utvidede familie på MyHeritage. Hun oppdaget en fetter som hadde nøyaktig samme bilde i sitt tre. De er så takknemlige for å ha blitt kjent med hverandre og snakker sammen regelmessig.

Kim Ok Le ble forlatt i en katolsk kirke i Daegu i Sør-Korea som baby, og ble adoptert av en italiensk familie. Kim var alltid nysgjerrig på sin biologiske familie. Noen måneder etter å ha tatt en MyHeritage DNA-test fikk hun et varsel om et DNA-treff som viste seg å være hennes søster!

When Clare Reaysin sønn kjøpte en MyHeritage DNA-test til henne. Hun håpet hun å oppdage litt om morens etniske bakgrunn. Hun hadde aldri forestilt seg at testen ville få henne til å løse mysteriet med morens opprinnelse og finne søstre som hadde lett etter henne i mer enn 50 år.

Melissa Porter fra Michigan ga en militærveteran i Florida sin livs ovveraskelse. Hun var hans datter. Etter 23 år med leting ble de endelig gjenforent takket være MyHeritage DNA.

Når Seraine Danner var 7 år gammel, fikk hun vite noe som rystet henne. Hun hadde en far, men hadde ingen anelse om hvem han var. Etter nesten 10 års søk førte et DNA-treff på MyHeritage henne til slutt til sin biologiske far, og de møttes for første gang.

Thomas Edelmann, en MyHeritage-bruker fra Tyskland, kontaktet oss for å be om hjelp til å finne etterkommere av en jødisk familie hvis butikk ble konfiskert av tyskerne under andre verdenskrig. Thomas’ bestefar hadde kjøpt virksomheten fra de jødiske grunnleggerne da de ble tvunget til å selge den i 1938. Han var fast bestemt på å spore opp etterkommerne for å gjøre gi en unnskyldning. Den rørende historien ble omtalt på CNN.

The MyHeritage Team

Til tross for at teamet hos MyHeritage jobber hjemme, har det vært et samlet team. Ved hjelp av teknologi har alle kunnet dele ideer, samarbeide om ulike prosjekter, og motta viktige oppdateringer.

I august holdt vi en intern virtuell «Ideathon”. Vi inviterte alle ansatte fra alle avdelinger til å frembringe nye og innovative ideer til nye og spennende MyHeritage-produkter og -funksjoner. Vi gleder oss til å dele resultatene med deg i de kommende månedene.

I høst arrangerte vi en virtuell «hackathon», et arrangement hvor ansatte skulle samarbeide om å utvikle «out-of-the-box» ideer. Den forrige «hackathon»-seansen førte oss til etableringen av MyHeritage In Color™-funksjonen, og dette eventet har vist seg å være like vellykket. Mange ideer så dagen lys, og har blitt lagt til vår plan for produktutvikling.

Siden Mars, da alle måtte begynne å jobbe hjemmefra, har vi arrangert 60 virtuelle forelesninger og eventer. Det har vært økter med fageksperter, matlagingsdemonstrasjoner, «TED» stilsamtaler, triviakvelder og mer.

Vi har ansatt 200 personer til å jobbe i den nye MyHeritage Lab i løpet av det siste året. Det er i tillegg til 72 som allerede var ansatt. De ansattes familier har også vokst, vi har feiret 4 MyHeritage bryllup, og lagt 47 nye babyer til i våre slektstrær.

Konklusjon

2020 ble et år som ingen av oss kunne forestilt seg, eller forberedt seg på. Det har vært vanskelig for mange med nye utfordringer, og vi har blitt tvunget til å akseptere en ny virkelighet. Vi er glade for å ha kommet oss gjennom, og vi ser frem til en tid da vi kan se forbi COVID-19. Vi ser frem til en tid der vi kan se våre kjære igjen uten restriksjoner.

I løpet av det siste året har vi utviklet nye funksjoner som gir enorm verdi for slektssamfunnet. Vi har jobbet hardt for å styrke samfunnet og for å bringe oss alle litt tettere sammen, og vi vil fortsette å gjøre dette i det kommende året.

Ønsker deg og dine familier et lykkelig og sunt nyttår!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen