Deep Nostalgia™ – Et nytt oppsiktsvekkende fotoverktøy

Deep Nostalgia™ – Et nytt oppsiktsvekkende fotoverktøy

Lurer du noen ganger på hvordan dine forfedre beveget seg, hvordan de smilte og så ut i virkeligheten? Nå kan du se dem på en helt ny måte! Vi har lansert Deep Nostalgia™ og det med stor glede. Deep Nostalgia™ er en banebrytende ny fotofunksjon på MyHeritage. Den gjør at du kan animere ansiktene til dine kjære forfedre, ansikter som du ellers bare har sett på fotografier. Den nye funksjonen gir en realistisk skildring av hvordan en person kan ha beveget seg, som om det var er videoopptak.  Animer bildene dine her.  Det er fint å se dette bildet av bestemoren din…

…men å se henne smile til deg, og se seg rundt er en helt annen historie. Deep Nostalgia™ bruker deep læringsteknologi og gir oppsiktsvekkende resultater. Du kan animere ansiktene i dine gamle fotografier og se dem bevege seg, blinke og smile. Det fungerer både på svart-hvitt bilder og bilder som opprinnelig ble tatt i farger. Det fungerer også bra på bilder som har blitt fargelagt eller restaurert ved hjelp av MyHeritage In Color™. Du kan også dele de små videoene med venner og familie, og se hva de synes! 

Slik fungerer Deep Nostalgia™

Denne oppsiktsvekkende teknologien for å animere bilder ble lisensiert av MyHeritage fra D-ID. Det er et selskap som har spesialisert seg på videorekonstruksjon ved hjelp av deep learning. MyHeritage har integrert denne teknologien for å animere ansiktene i historiske bilder, og skape realistiske videoopptak av høy kvalitet. Deep Nostalgia™ fungerer på alle forbedrede bilder, enten i sine opprinnelige farger, fargelagte eller fargerestaurert med MyHeritage In Color™. Hvis bildet ditt ikke har blitt forbedret på MyHeritage fra før, gjøres det automatisk som en del av prosessen for å oppnå et så høyoppløselig bilde som mulig. Dette sikrer optimale resultater for videoanimasjonen.  Vi har flere forskjellig sekvenser med bevegelser, hver og en stammer fra en videomodell som vi har utarbeidet på forhånd. Modellen gir føringer for bevegelsene i animasjonen og du kan se dine forfedre smile, blinke og snu hodet.  I eksemplet ovenfor kan du kan se hvordan de innspilte modellene fungerer. Til venstre ser du videoen vi gjort av Sagih Keinan fra MyHeritage sitt Marketing-team, og til høyre ser du hvordan modellen blir når den er overført til et fotografi for å lage videoanimasjonen. Vi analyserer retningen på hodet og øynenes retning og velg automatisk den modellen som er best for det enkelte ansiktet. Resultatet er en kort videoanimasjon av et ansikt som kan smile, blinke og bevege seg – av høy kvalitet. 

Eksempler

Når dette bildet ble lastet opp til MyHeritage, ble det avdekket to ansikter: 

Et moteriktig kledd ektepar på begynnelsen av 1900-tallet

Et moteriktig kledd ektepar på begynnelsen av 1900-tallet

Her er ansiktene forbedret: Og nå videoene: I dette neste eksemplet er Sir Cecil Herbert Edward Chubb, første Baron, avbildet med sin datter Mary Chubb. Sir Cecil var den siste private eieren av det forhistoriske monumentet Stonehenge. Han kjøpte monumentet på impuls til sin kone Lady Chubb på auksjon i 1915, ved med sine £ 6600 av hennes formue på £ 100.000 formue, og i 1918, donerte han det til den britiske regjeringen. Ansiktene deres er brakt i fokus ved hjelp av MyHeritage Photo Enhancer: Ansiktene til Sir Cecil og hans datter Marys etter at de er animert får oss til å føle at de er rett foran oss! 

Komme i gang

Hvis du vil animere bilder som ikke er lastet opp til MyHeritage ennå, kan du laste opp og animere dem på myheritage.no/deep-nostalgia.  

Dyp nostalgi™ hovedside

Dyp nostalgi™ hovedside

Klikk på «Last opp bilde» for å velge en fil fra datamaskinen. Eller dra og slippe et bilde i fotorammen. Når du har lastet opp bildet, blir du bedt om å registrere deg for MyHeritage for å animere bildene. Registrering er gratis. Hvis du allerede har en MyHeritage-konto, og ikke er logget inn, velger du alternativet «Logg inn» nederst i popup-vinduet.  Når bildet er lastet opp, velger du det ansikt du vil animere blant ansiktene som er avdekket i bildet. 

Velg det ansikt du vil animere blant ansiktene i bildet

Velg det ansikt du vil animere blant ansiktene i bildet

Å animere ett ansikt i et bilde tar vanligvis mellom 10 og 20 sekunder, avhengig av lengden på modellvideoen. Hvis videoen som består av en lengre sekvens av bevegelser tar lengre tid å opprette en animasjon.  Når den animerte videoen er klar, vil den avspilles spilles automatisk. Vil du sette den på pause, hold markøren over den

Sett video animasjon på pause

Sett video animasjon på pause

Animere bilder som allerede er lastet opp på MyHeritage

Du kan også animere et bilde som allerede er på MyHeritage ved å besøke «Mine bilder» -delen av nettstedet.

Gå til Mine bilder-delen

Gå til Mine bilder-delen

Velg et av bildene dine, og klikk på den nye «Animer» -knappen.

Klikk på «Animer» for å begynne!

Klikk på «Animer» for å begynne!

Klikk på «Animer» for å begynne! Hvis modellen kan avdekke et ansikt på bildet ditt begynner animeringsprosessen med en gang.  Hvis det er mer enn én person på bildet, kan du velge hvilket ansikt du vil animere ved å velge det fra linjen under bildet. Der ser du alle ansiktene som er avdekket i bildet. 

Velg mellom ansiktene

Velg mellom ansiktene

Når du er ferdig, kan du se videoen av animasjonen. 

Klikk spill av for å spille av animasjonen på nytt

Klikk spill av for å spille av animasjonen på nytt

Deling og lagring

Når du har opprettet en videoanimasjon vil du sikkert dele den med venner og familie. Klikk på «Del»-ikonet for å dele det opprinnelige bildet eller animasjonen på Facebook, Twitter eller for å enkelt kopiere koblingen. Velg «Last ned» for å lagre videoanimasjonen i mp4-format.

Dele en animasjon

Dele en animasjon

Autentisitet 

Bevegelsene i modellene som brukes til å lage animasjonssekvensene er utarbeidet av ekte menneskelige bevegelser. Skuespillerne i de fleste av disse videoene er ansatte i MyHeritage. Sluttresultatet er imidlertid ikke autentisk, det er en teknologisk simulering av hvordan personen på bildet ditt ville ha flyttet på seg, og sett ut hvis de ble tatt opp på video. Vi mener det er vårt etiske ansvar å sørge for at folk ser forskjellen mellom ekte videoer og videoer laget ved hjelp av dyp læring. På samme måte som vi gjør med bilder som er forbedret eller fargebehandlet. Derfor skiller vi animerte bilder fra originalene ved hjelp av et spesielt preget bevegelsesikon (det ser ut som en bevegelig ball) nederst til venstre på bildene. Dette ikonet vises sammen med tryllestavikonet og indikerer at bildet ble forbedret, på denne måten brukerne kan skille dem fra originalen. Hvis animasjonen ble opprettet på et fargebehandlet bilde, vises et palettikon ved siden av tryllestaven og bevegelsesikonet nederst til venstre.  Du ser det samme ikonet på miniatyrbildene av bilder du allerede har animert i Mine bilder-delen på familienettstedet ditt. Dette ikonet er der for at du skal kunne holde oversikt over hvilke bilder du har animert. Ikon som angir at en animert versjon av et bilde er opprettet Når du animerer et bilde, legges ikke den animerte videoen til i albumene dine på MyHeritage som et frittstående element, det ligger som piggybacks på det opprinnelige bildet. 

Flere ansikter

Når du laster opp et bilde, avdekker systemet automatisk ansiktene på bildet, og du kan velge hvilket ansikt du vil animere. Som oftest er systemet i stand til å definere alle ansiktene men det er tilfeller der noen ansikter ikke oppdages. Foreløpig vil bare ansikter som har blitt oppdaget av algoritmen, animeres. Du kan animere alle de ansikter som er definert på bilde, men i denne versjonen kan du ikke animere dem samtidig. Du må opprette en egen animasjon for hvert ansikt, ta ett om gangen.  Hvis du ser på et bilde fra Mine bilder-området på familienettstedet, kan du se hvilke ansikter som er animert ved å se på de enkelte ansiktene under hovedbildet.  De som har animasjon har også en avspillingsknapp.

Avspilling-knappen angir hvilke ansikter som allerede er animer

Avspilling-knappen angir hvilke ansikter som allerede er animer

Endre rekkefølgen på bevegelser

Hvis du vil kontrollere hvilken sekvens av bevegelser som velges, i stedet for å holde deg til den modellen som ble valgt for deg, kan du gjøre det fra Mine bilder-delen på nettstedet. Der kan du endre modell for et bilde som allerede er animert. Selv om vi har valgt sekvensen som vi mener fungerer best for det valgte ansiktet, kan du leke deg med de forskjellige alternativene, og se om du foretrekker en annen. Hvis du vil endre modell for animasjonen, klikker du rullegardinmenyen Animasjon og velger en av modellene du finner der. Modellen systemet opprinnelig har valgte, vises med ordet «standard» ved siden.  For dette nydelige brudebilde velges en bestemt modell (Animation #8) automatisk som standard:  Videoanimasjon ved hjelp av standarddriver (#8)Den modellen som velges automatisk gir et fantastisk resultat. La oss leke med andre, og se om de også kan fange brudens glede på bryllupsdagen sin. Å velge en annen modell (Animation #2) gir også et fantastisk resultat: Videoanimasjon ved hjelp av en ny modell (Animation #2)

Å animere bildene dine ved hjelp av MyHeritage mobilapp

Deep Nostalgia™ er også tilgjengelig i MyHeritage sin mobilapp, som kan lastes ned fra App Store or Google Play. Hvis du allerede har appen må du oppdatere den først og bruke den nyeste versjonen.  Du kan animere bilder som du allerede har liggende Bilder-delen i appen, eller hvios du ønsker, kan du kan laste opp nye bilder for å animere dem. Vi anbefaler at du bruker den innebygde scanneren i mobilappen. Dette er en fin måte å digitalisere dine historiske bilder, ved å overføre dem fra deres fysiske album rett til MyHeritage, vil bli bevart for ettertiden. Når du skanner bildene dine, gjør du det i høyest mulig oppløsning for å maksimere kvaliteten og oppnå best mulig resultat. Gå til Bilder-delen for å se alle de opplastede bildene dine, og velg ett bilde. Trykk på det nye animasjonsikonet oppå et bilde: Hvis bildet ditt ikke er forbedret, forbedrer vi det på dette stadiet, for å oppnå optimale animasjonsresultater.  Hvis det er flere ansikter på bildet, blir du bedt om å velge hvilket du vil animere: Animasjonsprosessen kan ta opptil 20 sekunder, det avhenger av hvilken modell systemet har valgt for det ansiktet du valgte. Når videoanimasjonen er ferdig spilles den automatisk. Trykk på avspillingsknappen for å spille den av på nytt.  Du kan dele videoanimasjonen, slette den eller laste ned filen fra denne siden.  Trykk på rullegardinmenyen Animasjonstype for å prøve ut forskjellig modeller for hvert de forskjellige ansiktene.

Personvern

Mange elsker denne funksjonen og synes det magisk, andre synes det skummelt og at resultatene er ubehagelige. Videoene inkluderer ikke tale for å forhindre misbruk av denne funksjonen, for eksempel opprettelsen av «deep fake» videoer av levende mennesker. Vennligst bare bruk denne funksjonen på dine egne historiske bilder, og ikke på bilder med levende mennesker uten deres tillatelse.  Når du oppretter en animasjon ved hjelp av Deep Nostalgia™, er personvernet ditt beskyttet. Både animasjonen og forbedringen skjer på MyHeritage sin server, men verken bildene eller videoene deles med noen tredjepart. MyHeritage eier ikke den ferdige videoen. Den tilhører deg, på samme måte som med alle bildene du laster opp til MyHeritage.

Kostnad

Hvis du har et komplett abonnement med MyHeritage, vil du kunne animere et ubegrenset antall bilder. Andre MyHeritage-brukere gjøre flere animasjoner gratis. Deretter er det nødvendig med et abonnement for å animere ubegrenset med bilder. De som ikke har abonnent vil legge merke til et vannmerke av MyHeritage-logoen nederst til høyre i videoanimasjonen. Komplett-abonnenter vil kunne produsere animerte bilder som er logofrie. Du kan lære mer om våre ulike abonnementsplaner her.

Konklusjon 

Vi er glade for å legge til denne nye funksjonen, Deep Nostalgia™-funksjonen til vår pakke med avanserte fotoverktøy. Vårt mål er å hjelper brukerne med å få kontakt med sine forfedre på en helt ny måte. Å gjøre utrolige slektshistoriske oppdagelser kan ofte føles som om vi blir kjent med våre forfedre på et personlig nivå. Å se våre forfedre bevege seg gjør dem enda mer virkelige for oss.  Prøv det i dag og la oss få vite hva du synes!