Fotoreparer fikser riper, flekker og skader i bilder

Fotoreparer fikser riper, flekker og skader i bilder

Vi har gjort det igjen! Vi er glade for å introdusere Fotoreparer, et nytt verktøyet i MyHeritage sin fotoverktøykasse. Fotoreparer fikser automatisk riper, rifter, flekker og andre skader på historiske bilder. Med dette nye verktøyet er MyHeritage det eneste selskapet som kan tilby en komplett verktøykasse med funksjoner for fargelegging, gjenoppretting, forbedring, animering og nå reparasjon av historiske bilder. Alle gir eksepsjonelle resultater.

Fotoreparer er ekstremt enkel å bruke. Du bare laster opp et oppskrapet eller skadet bilde til MyHeritage, og hvis vi oppdager skader, foreslå systemet at du bruker funksjonen ved å vise en Reparer knapp. Hvis du velger å bruke den, med et enkelt klikk, vil riper og skader på bildet forsvinne på magisk vis!

Teknologien for Fotoreparer ble lisensiert eksklusivt av MyHeritage fra DeOldify, og er utviklet av dyplæringseksperter Jason Antic og Dana Kelley. Fotoreparer er en av flere teknologier som er lisensiert fra DeOldify og integrert i MyHeritages fotoverktøykasse.

Et eksempel på fotoreparasjon. Før (venstre) og etter fotoreperasjon (høyre). Skrukker og flekker har forsvunnet!

Et eksempel på fotoreparasjon. Før (venstre) og etter fotoreperasjon (høyre). Skrukker og flekker har forsvunnet!

Ta vare på skattene med Fotoreparer

Gamle bilder kan være dyrebare skatter. De gir oss et glimt av våre forfedres liv. Selve fotografiet kan ha reist over kontinenter, vært vitner til det harde livet de levde, eller de kan ha blitt gjemt på et loft, eller kjeller og glemt i flere tiår. Gamle bilder har ofte blitt lagret under dårlige forhold, noe som gjør dem utsatt for bulker, bretter og flekker.

Hos MyHeritage mener vi at fotografier er en av de mest håndfaste og effektive midlene for å få kontakt med fortiden. Vi anser det å bevare fotografier som avgjørende for å dokumentere familiehistorie, både på personlig nivå, familie nivå og i større skala. Vi gjør det derfor enkelt for deg å skanne, laste opp og bevare bildene dine på MyHeritage.

Vi tror det har stor verdi i å gjenopprette og forbedre bilder, og se det slik de kan ha sett ut. Allikevel, integritet er viktig for oss, også integriteten og ektheten til de originale bildene. Vi endrer derfor aldri originalen. Eventuelle forbedringer du gjør, også med Fotoreparer blir alltid presentert som en egen kopi ved siden av originalen.

Automatikk

Når et bilde lastes opp til MyHeritage, kjører en spesialisert deteksjonsalgoritme i bakgrunnen som avgjør om bildet er skadet. Hvis det er skadet, vil en reparasjonsknapp bli gjort tilgjengelig. Den sørger for at ingen ikke kaster bort tid på å prøve å reparere bilder som ikke trenger det. Bilder kan repareres med et enkelt klikk, og prosessen tar bare noen få sekunder. Det er to forskjellige modeller. Standard reparasjonsmodell, vi kaller den Skånsom, vil løse de fleste typer skader med minimale endringer i resten av bildet. For bilder med større skader kan du bruke en modell vi kaller Utvidet reparasjonsmodell.

Eksempler

Image credit: Zuiderzeemuseum
Image credit: Zuiderzeemuseum
Image credit: Zuiderzeemuseum

Helheten er større enn summen av de små bitene

Fotoreparer alene gir forbløffende resultater, men det er enda mer effektfult når det brukes sammen med de andre MyHeritage fotoverktøyen, MyHeritage In Color ™, MyHeritage Fotoforbedrer og Deep Nostalgia ™. Du kan reparere, animere, fargelegge og/eller forbedre det samme bildet, i hvilken som helst rekkefølge.

Med dette bildet kan du for eksempel:

Fotoreparerer fjerner på magisk vis bretter og riper:

Deretter kan du fargelegge det, og fotoforbedring gjør ansiktene skarpere, og bringer liv tilbake til bildet:

Her er den stolte brudgommen, i noe som ser ut til å være et blad på hodet:

MyHeritage Fotoforbedringsteknologi øker oppløsningen ansikter og gjør dem skarpere. Til venstre ser du før, og til høyre etter

 

Slik bruker du den

Klikk på «Bilder» i navigasjonsfeltet for å få tilgang til bildene dine som er lagret på MyHeritage.

Velg et hvilket som helst album fra listen til venstre, eller forbli i «Alle medieelementer» som viser alle bildene dine. Klikk på et bilde for å åpne bildesiden.

Når du er på bildesiden, avdekker algoritmen automatisk om et bilde er ripet eller skadet. Deretter kan forbedres ved hjelp av Fotoreparer. Hvis bildet er skadet, vil du se en «Reparer» knapp ved siden av de andre fotoverktøyknappene over bildet.

Hvis vi ikke oppdaget at bildet ditt er skadet og trenger reparasjon, men du tror at det er skadet, kan fortsatt prøve å reparerer det. Klikk på de 3 prikkene øverst til venstre for å åpne menyen med flere alternativer, og «Reparasjon» vil være tilgjengelig der.

Klikk på «Reparer» for å starte prosessen, det vil ta noen sekunder.

På samme mår som ved våre andre fotoverktøy, kan du dra en glidebryter over bildet for å se før og etter-effekten når bildet er reparert.

Bruke glidebryteren til å se effekten av fotoreparasjon.

Bruke glidebryteren til å se effekten av fotoreparasjon.

Øverst til venstre på bildet kan du velge alternativ for å laste ned bildet. Du kan velge det opprinnelige bildet, det reparerte bildet eller en sammenligningen. Der får du også tilgang til innstillingene. Du kan velge om du vil slette det reparerte bildet, eller originalen.

På samme måte de andre bildefunksjonene på MyHeritage, blir det reparerte bildet liggende som piggybacks på det opprinnelige bildet. Systemet lager en reparert versjon i tillegg til originalen. Originalen forblir intakt akkurat som den var da du lastet den opp. Når du sletter den reparerte versjonen, forblir det opprinnelige bildet, men hvis du sletter originalen, vil den reparerte versjonen også bli slettet.

To modeller

Vi tilbyr to forskjellige reparasjonsmodeller, den er gjøre en skånsom reparasjon, og den andre er kraftigere og gjøre en utvidet reparasjon.

Den skånsomme modellen er standard, og blir valgt automatisk. Denne modellen fungerer for de aller fleste bilder.

Den utvidede reparasjonsmodellen er laget for mer alvorlig skade og riper. Vær oppmerksom på at den kan i enkelte tilfeller påvirke andre deler av bildet negativt. Hvis du fortsatt ser riper etter å ha brukt den skånsomme modellen, kan du prøve den utvidede modellen for å se hvilket resultat som blir best.

I eksemplet nedenfor er det en dyp ripe i det opprinnelige (venstre) over Abraham Lincolns ansikt. Den skånsomme modellen forbedret situasjonen (i midten), men den utvidede modellen eliminerte ripen helt (høyre):

Opprinnelig bilde (venstre), etter skånsom reparasjon (i midten) og etter utvidet reparasjon (høyre).

Opprinnelig bilde (venstre), etter skånsom reparasjon (i midten) og etter utvidet reparasjon (høyre).

Du kan bytte mellom reparasjonsmodell ved å klikke tannhjulikonet øverst til venstre for å åpne bildeinnstillingspanelet.

Bildeinnstillspanelet for valg av reparasjonsmodell.

Bildeinnstillspanelet for valg av reparasjonsmodell.

Velg en modell i innstillingspanelet, og klikk Forhåndsvisning. Hvis du liker det nye resultatet, klikker du Lagre, ellers klikker du Avbryt for å beholde den forrige versjonen.

Etter å ha reparert et bilde, kan du fargelegge det, forbedre det, eller animere det – i hvilken som helst rekkefølge. Teknisk skal en reparasjon alltid skal gjøres først, men hvis du reparerer et bilde som allerede var fargelagt, vil systemet reparere originalversjonen og deretter fargelegge det. Du vil alltid få best mulig resultat uansett hvilken rekkefølge du bruker.

Å dele det reparerte bildet

I nær fremtid vil vi opprette en dedikert side for fotoreparasjon som gir folk tilgang til denne funksjonen selv om de ikke har en kont på MyHeritage. Denne siden vil også gjøre det lettere for deg å dele reparerte bilder med andre, som kanskje ikke bruker MyHeritage. Inntil da er det mulig å dele reparerte bilder ved å laste ned den reparerte versjonen, eller en sammenligning side ved side. Det kan du gjøre ved å klikke på nedlastingsikonet øverst til venstre på bildesiden. Du kan deretter sende bildet via e-post eller legge det ut på sosiale medier.

Laste ned et reparert bilde eller en sammenligning side ved side (før/etter).

Laste ned et reparert bilde eller en sammenligning side ved side (før/etter).

Reparere bilder som er forbedret eller fargelagt

Når du laster opp bilder til MyHeritage In Color™ and the Fotoforbedrer, de vil automatisk gjennomgå skadedeteksjon, og hvis bildet trenger en reparasjon, vises en Reparasjon-knapp og en anbefaling om å bruke den.

Eksempel på anbefaling om fotoreparasjon som vises etter bruk av MyHeritage fotoforbedrer.

Eksempel på anbefaling om fotoreparasjon som vises etter bruk av MyHeritage fotoforbedrer.

Reparere bilder ved hjelp av MyHeritage sin mobilapp

Fotoreparer er tilgjengelig i MyHeritage sin gratis mobilapp, og kan lastes ned fra App Store or Google Play. Hvis du allerede har appen, må du oppdatere den først for å sikre at du har den nyeste versjonen.

Du kan reparere eksisterende bilder fra Bilder i appen, eller laste opp nye bilder som skal repareres. Vi anbefaler at du bruker skanneren i mobilappen. Det er en fin måte å digitalisere historiske bilder og overføre dem fra deres fysiske album til MyHeritage, hvor de vil bli bevart for ettertiden. Når du skanner bildene dine, gjør du det i høyeste mulig oppløsning, og du får den beste mulig kvaliteten på fotografiet.

Gå til Bilder delen i appen for å se alle de opplastede bildene dine.

Reparer et bilde i Bilder-delen ved å trykke på det nye ikonet som ser ut som et plaster:

Under reparasjonsprosessen vil en søt animasjon av et plaster underholde deg i noen sekunder. Når bildet er reparert, vises en glidebryter så du kan se effekten av reparasjonen.

Hvor mye koster det?

Alle som har en MyHeritage buker konto kan bruke Fotoreparerer gratis på noen bilder, men vil du full tilgang og bruke det fritt, må du ha et Komplett-abonnement. Finn ut mer om våre ulike abonnement her.

Venstre: original skadet bilde Høyre: etter reparasjon, fargelegging og forbedring av MyHeritage – alle automatiske!
Venstre: original skadet bilde Høyre: etter reparasjon, fargelegging og forbedring av MyHeritage – alle automatiske!
Venstre: original skadet bilde Høyre: etter reparasjon, fargelegging og forbedring av MyHeritage – alle automatiske!

Konklusjon

MyHeritage, med fantastisk hjelp fra DeOldify, slutter aldri å forbløffe! Med denne lanseringen av av Fotoreparer bekrefter vi nok en gang vår plass som den beste plattformen for å bevare og forbedre familiebilder. Verktøyet vil gi stor verdi for slektsforskere og familiehistoriske entusiaster.  Du vil kunne forbedre dine mest verdsatte og dyrebare familiebilder, og gjøre riper og krøller en ting fra fortiden, bokstavelig talt.

Vi håper du vil glede deg over denne funksjonen og ikke kan vente på at du deler dine beste resultater med oss og dine venner og familie. Prøv her.