Vi introduserer AI Biographer™: Lag en Wikipedia-lignende biografi for enhver forfedre ved å bruke AI, beriket med historisk kontekst

Vi introduserer AI Biographer™: Lag en Wikipedia-lignende biografi for enhver forfedre ved å bruke AI, beriket med historisk kontekst

Mange slektsforskere ønsker å skrive detaljerte biografier om sine forfedre og slektninger, og legge disse biografiene til slektstreet sitt, men har ikke tid til det. Hvis det høres kjent ut, har vi endelig en løsning for deg! Vi er glade for å introdusere AI Biographer™, en spennende ny funksjon som er eksklusiv for MyHeritage. Med et enkelt klikk kompilerer den automatisk en biografiartikkel i Wikipedia-stil om en persons liv. Den bruker detaljer fra samsvarende historiske opptegnelser og slektstreprofiler, og samler informasjonen til en vakker, velskrevet artikkel som vil gjøre deg stolt.

Utover tiden det tar å skrive en biografi manuelt, kan fakta i slektstreet eller data fra historiske opptegnelser noen ganger virke kjedelig. Men når de kombineres med den bredere historiske konteksten, kan de ofte fortelle en dypere og mer fargerik historie. AI Biographer™ lager automatisk en overbevisende livshistorie for en forfar eller slektning ved å bruke fakta fra slektskilder på MyHeritage og beriker den med informasjon fra nettet. Det sparer deg for tid og lager et dokument som du enkelt kan dele med dine kjære. Dette er spesielt nyttig for å lage biografier om milliarder av individer som ikke var kjente, og derfor ikke vises i Wikipedia.

AI Biographer™ er tilgjengelig på MyHeritage-nettstedet på stasjonære og mobile nettlesere, og vil bli lagt til MyHeritage-mobilappen i fremtiden.

Slik fungerer det

AI Biographer™ bruker MyHeritage sitt anerkjente matchingsteknologier for å kuratere historiske opptegnelser og slektstreprofiler som gjelder en spesifikk stamfar eller slektning, sammen med automatisert tredjeparts kunstig intelligens drevet av OpenAI. En AI Biography™ kan opprettes i slektstreet ditt på MyHeritage, og også fra historiske opptegnelser funnet via AI Record Finder™, vår spennende nye AI chat-drevne søkemotor . All informasjon fra de aktuelle journalene blir deretter samlet til en artikkel som er beriket med bilder og skannede dokumenter, og i noen tilfeller tilleggsinformasjon fra nettet. Den resulterende biografien inkluderer personens nærmeste familie, beskriver hovedhendelsene i livet deres, og inkluderer rik historisk kontekst og opprinnelsen til etternavnet. Hver biografi er en unik fortelling som kan deles med familie og venner, og lagres for ettertiden.

Når den opprettes fra et slektstre, legges en AI Biography™ til slektstreet som et medieelement og merkes med personens navn. Når et slektstre eksporteres i GEDCOM-format, refereres det til biografien, noe som sikrer at den berikede biografiske informasjonen forblir en integrert del av slektstreet. Vi vil snart legge til muligheten for å gjenskape biografier når ny informasjon blir tilgjengelig.

Eksempel på AI Biography™

Følgende AI Biography™ forteller livshistorien til Gisa Horowitz, mormor til slektsforskningekspert Daniel Horowitz i MyHeritage.

Hvordan bruker du AI Biographer™

Det er superenkelt å generere en AI Biography™ for enhver person i slektstreet ditt. Bare logg inn på MyHeritage-nettstedet og klikk på «Slektstre» i hovedmenyen for å få tilgang til slektstreet ditt.

Tilgang til slektstre

Få tilgang til slektstreet (klikk for å zoome)

AI Biographer™ er for øyeblikket tilgjengelig når du bruker familievisningen i slektstreet. Vi planlegger å legge til AI Biographer™ til de andre trevisningene på MyHeritage i løpet av de kommende ukene. Klikk på personkortet til en stamfar eller slektning i slektstreet for å åpne venstre panel. I panelet klikker du på «Opprett AI Biography™» (merket nedenfor med rødt) og det er alt!

Accessing AI Biographer™

Få tilgang til AI Biographer™ (klikk for å zoome)

Hvis «Opprett»-knappen er deaktivert i venstre panel, kan dette skyldes flere årsaker. AI Biographer™-funksjonen er kun tilgjengelig for avdøde personer, for å ivareta personvernet, og er derfor deaktivert for alle levende mennesker i treet ditt. I tillegg, hvis tilgjengelige detaljer om denne personen for øyeblikket er sparsomme, kan det hende at det ikke er nok innhold til å generere en AI Biography™. Hvis dette er tilfelle, kan du manuelt legge til flere fakta i profilen, for å øke mengden tilgjengelig informasjon.

Etter å ha klikket på «Opprett AI Biography™», vises en popup-melding som spør deg hvilken type biografi du vil lage.

Velge type biografi

Velge type biografi (klikk for å zoome)

Det er to biografityper: Standard, som bare inkluderer informasjon fra slektstreprofilen din, eller Forbedret, som inkluderer alt i Standard-biografien, og er beriket med detaljer fra samsvarende historiske dokumenter og slektstrær, og tilleggsinformasjon fra nettet. Vi anbefaler å velge alternativet Forbedret for å lage en rikere, mer detaljert biografi. Gjør ditt valg og klikk på «Opprett AI Biography™».

Generering av AI Biography™ kan ta et minutt eller to. Vi sender den til deg på e-post så snart den er klar, som et PDF-vedlegg. Når den er klar, vil knappen «Opprett AI Biography™» i trepanelet bli omdøpt til «Se AI Biography™» – klikk på den knappen for å se biografien.

View AI Biography

AI Biography™ er klar – klikk på Se-knappen for å se den (klikk for å zoome)

Du kan laste ned PDF-en til datamaskinen din og dele den med dine kjære. AI Biographies™ lagres automatisk som medieelementer på MyHeritage-familienettstedet ditt (hvor de kan ses av medlemmer av familienettstedet ditt), og merkes med individet. De lagres også i et privat album i «Mine bilder» som bare er tilgjengelig for deg.

AI Biography™ på nært hold

La oss se nærmere på sammensetningen av en AI Biography™. Den første delen viser viktige livshendelser for individet og deres nærmeste familiemedlemmer: foreldre, søsken, ektefelle(r) og barn. Hvis et profilbilde av den enkelte dukker opp i slektstreet, vil det også vises øverst i biografien. Hvis du opprettet en forbedret biografi, kan bildene og fakta komme fra andre kilder på MyHeritage, for eksempel samsvarende slektstrær og historiske dokumenter.

AI Biography™: key life events and immediate family members

AI Biography™: viktige livshendelser og nærmeste familiemedlemmer (klikk for å zoome)

Dette etterfølges av personens biografi, skrevet i narrativ form. Denne delen kaster lys over livet deres, inkludert utdanning, yrke, militærtjeneste, hvis noen, og viktige livshendelser. Hvis slektstreet inneholder merkede bilder av personen, kan noen av dem (opptil seks) også vises her.

Biografi og bilder

Biografi og bilder (klikk for å zoome)

Noe av det som gjør AI Biographer™ til en så unik funksjon, er at den, i tillegg til å kurere dataene fra slektstreet og organisere dem i en sammenhengende fortelling, legger til en bredere historisk kontekst. Dette tillegget bidrar til å gi en større forståelse av epoken og bakgrunnen personen levde i.

AI-biografier ™ er beriket med historisk kontekst

AI Biographies™ er beriket med historisk kontekst (klikk for å zoome)

Biografier inkluderer vanligvis informasjon om opprinnelsen til personens etternavn.

AI Biographies™ inkluderer opprinnelse til etternavn

AI Biographies™ inkluderer opprinnelse til etternavn (klikk for å zoome)

En AI Biography™ kan lages ved hjelp av forskjellige kilder, som ikke alltid er enige om alle fakta. Eventuelle uoverensstemmelser er oppført i delen «Uoverensstemmelser» i biografien.

AI Biographies™ noterer uoverenstemmelser blant de forskjellige kildene

AI Biographies™ noterer uoverenstemmelser mellom de forskjellige kildene (klikk for å zoome)

Til slutt inkluderer hver AI Biography™ en liste over kildehenvisninger som lenker til fotnoter i teksten, slik at du kan se hvor fakta er hentet fra, og se hvert dokument og treprofil som bidro med informasjon (inkludert feil informasjon) til biografien.

Kildehenvisninger for AI Biographer™

Kildehenvisninger for AI Biographer™ (klikk for å zoome)

Som en del av MyHeritages pågående forpliktelse til ansvarlig AI, har hver AI Biography™ en merknad på slutten som indikerer at den ble opprettet av MyHeritage ved bruk av AI, og inkluderer både data fra MyHeritage og innhold generert av OpenAI.

Opprette AI Biographies™ fra AI Record Finder™

Du kan også lage en AI Biography™ når du ser på et historisk dokument funnet via AI Record Finder™ — MyHeritages spennende nye søkemotor for historiske dokumenter basert på AI-chat.

For mer informasjon om å lage en AI Biography™ fra AI Record Finder™, les dette blogginnlegget.

Tilgjengelighet og språk

AI Biographer™ er for øyeblikket tilgjengelig fra stasjonære og mobile nettlesere. Støtte for funksjonen på MyHeritage-mobilappen vil bli lagt til snart. Vi planlegger også å legge til AI Biographer™-knapper på slektstreets profilsider.

Ved lansering er AI Biographer™ tilgjengelig på engelsk. Hvis du bruker MyHeritage på et annet språk enn engelsk, vil du fortsatt kunne lage AI Biographies™ på engelsk. Støtte for å lage biografier på flere språk vil bli lagt til i nær fremtid.

Redigering av en AI Biography™

Hver AI Biography™ lages automatisk, så du kan ikke redigere den manuelt på MyHeritage. Men fordi hver biografi er en PDF-fil kan du bruke et PDF-redigeringsprogram for å gjøre det hvis det er noe du føler du må endre,

For å forbedre en AI Biography™, legg til flere fakta om personen som bruker slektstreet. Legg for eksempel til informasjon om deres yrke, utdanning, immigrasjon, fysisk utseende og så videre. All denne informasjonen vil bli vurdert automatisk når biografien er generert.

I nær fremtid planlegger vi å forbedre AI Biography™ til også å vurdere all informasjonen du legger til som biografinotater. Dette vil gi deg en enkel måte å legge til all informasjon du ønsker å inkludere i biografien, for eksempel personens hobbyer, unike personlighetstrekk, spesielle livsanekdoter og så videre. Denne informasjonen vil bli inkludert neste gang du genererer en AI Biography™ for den personen.

Kostnad

Hvis du har MyHeritage Komplett abonnement, kan du nyte nesten ubegrenset bruk av AI Biographer™ (vi har for øyeblikket satt en grense på 100 for å forhindre misbruk). Andre brukere kan prøve AI Biographer™ gratis, med begrenset bruk. Utover den gratis kvoten, er et Komplett abonnement nødvendig for å lage mange flere AI Biographies™.

Du kan lære mer om abonnementsplanene våre her.

Sammendrag

Hos MyHeritage fortsetter vi å sprenge grensene for slektsforskning, og AI Biographer™ er nok et eksempel på hvordan vi forbedrer måten folk kan bevare og dele sine forfedres historier på. AI Biographer™ løser et reelt behov for raskt å generere en delbar biografi av høy kvalitet for enhver person i slektstreet. Vi håper du vil bruke den ofte og nyte den!