Ny oppdatering til Theory of Family Relativity™

Ny oppdatering til Theory of Family Relativity™

Oppdatering av Theory of Family Relativity™

Vi har gode nyheter! Vi har nettopp oppdatert dataene for Theory of Family Relativity™ og lagt til millioner av nye teorier som kan bidra til å forklare slektskapet mellom deg og dine DNA-treff.

Theory of Family Relativity™ er en kraftig funksjon for genetisk slektsforskning som bidrar til å effektivisere forskningen din ved å forklare hvordan du og dine DNA-treff kan være i slekt. Den bruker MyHeritages enorme database med 46 millioner slektstrær og 19,8 milliarder historiske dokumenter til å komme med plausible teorier om hvordan du er i slekt med dine DNA-treff.

Siden forrige oppdatering har MyHeritage DNA-databasen vokst, og med den har antallet slektstreprofiler og historiske dokumenter økt. Dette har ført til en betydelig vekst i det totale antallet teorier.

Har du fortsatt ikke tatt en DNA-test? Nå er det perfekte tidspunktet for å bestill et MyHeritage DNA-sett!

Theory of Family Relativity™ i tall

Takket være denne oppdateringen:

  • Det totale antallet teorier har økt med 22 % til 166 168 357.
  • Antallet DNA-treff som inneholder en teori, har økt til 116 865 576, en økning på 22 %.
  • Det totale antallet stier har økt med 21 % til 1 204 841 247.
  • Antallet DNA-sett med minst én teori har økt med 7 % til 2 528 969.

Visning av nye teorier

Hvis det er funnet nye teorier, vil du se et lilla banner øverst på siden med DNA-treff. Klikk på «Vis teorier» for å se alle treff som har en teori.

Se videoen nedenfor for å lære hvordan du bruker Theory of Family Relativity™:

Når et DNA-treff har en teori, vises dette på DNA-treffkortet. Du kan også filtrere DNA-treffene dine slik at bare de med en Theory of Family Relativity™ vises. Klikk på ikonet «Filter» øverst til høyre på siden. Klikk deretter på «Tre-detaljer» helt til venstre, og velg «Har Theory of Family Relativity™». Da vises alle DNA-treff som har en teori. Et «NY»-merke vises ved siden av teorien på DNA-treffkortet i 30 dager.

Klikk på «Se teori» for å se den detaljerte banen som viser hvordan algoritmen kom frem til den foreslåtte relasjonen. I visse tilfeller kan det finnes flere mulige veier for en gitt teori. Hvis det finnes mer enn én bane, kan du veksle mellom dem på siden. Hvis det finnes mer enn én bane for en teori, styrker det teoriens pålitelighet.

Det er viktig å gå gjennom relasjonsbanene for hver teori og selv avgjøre om teorien er rimelig. Hvis den ser ut til å stemme, kan du bekrefte teorien ved hjelp av knappen som vises rett over diagrammet som viser relasjonsbanen. Hvis teorien virker feil, kan du forkaste den.

Bekrefte eller avkrefte en teori

Bekrefte eller avkrefte en teori (klikk for å zoome)

Tips for å øke sjansene dine for å motta teorier

For å øke sjansene dine for å få en teori, bør du fortsette å utvide slektstreet ditt. Jo flere detaljer du legger til, spesielt om oldeforeldrene dine og andre fjerne forfedre, jo flere oppdagelser vil du motta. Disse kan føre til at algoritmen avdekker nye teorier om slektskapet mellom deg og dine DNA-treff. Du kan også oppfordre slektningene dine til å utvide slektstrærne sine og ta en DNA-test for å øke sjansene for nye oppdagelser.

Alle brukere som har nye teorier, vil motta en e-post fra MyHeritage med beskjed om at det finnes en ny teori å gjennomgå. Theory of Family Relativity™ er en premium-funksjon på MyHeritage. For å se en fullstendig teori kreves det et abonnement (Premium, PremiumPlus eller Komplett). Brukere som laster opp DNA-dataene sine til MyHeritage, kan betale en engangsavgift for å få tilgang til avanserte DNA-funksjoner.

Har du ikke tatt en MyHeritage DNA-test ennå? Bli med på moroa og bestill DNA-settet ditt i dag!