MyHeritage digitaliserer millioner av svenske og danske historiske data

MyHeritage digitaliserer millioner av svenske og danske historiske data

Vi er på god vei til å innfri løftet vårt om å gjøre millioner av skandinaviske historiske data tilgjengelig for våre brukere. Flesteparten av de skandinaviske dataene som vi nå har lagt til, er kun tilgjengelige for MyHeritage sine brukere, og har ikke vært tilgjengelige i digitalt format før nå.

De nye dataene er allerede integrert i MyHeritage SuperSearch. Dette betyr at våre brukere kan søke i en langt større database etter sine skandinaviske slektninger. Løsningen kan ha stor betydning for norske brukere, da svært mange av oss har slektninger og opphav i de andre skandinaviske landene. De nye dataene inkluderer danske og svenske historiske dokumenter.

Danske historiske dokumenter:
I desember inngikk MyHeritage en avtale med det danske nasjonalarkivet om å gjøre over 120 historiske dokumenter (inkludert danske folketellingsdata fra 1787 – 9030 og kirkebøker fra 1664-1915) tilgjengelige i digitalt format.

Fra og med i dag er alle data fra den danske folketellingen i 1930 (3,5 millioner data) tilgjengelige på MyHeritage.no. De resterende folketellingene og kirkebøkene vil bli publisert i løpet av 2015 og 2016.
Den danske folketellingen fra 1930 rommer et skattkammer med historisk informasjon for dem med aner i Danmark, Grønland og på Færøyene.

Svenske husförhörslängder 1880-1920:
Husförhörslängdene er hovedregisteret for den svenske kirken, og gir oversikt over innbyggerne i hvert kirkesogn, deres familier og viktige hendelser som fødsler, giftemål og dødsfall. Datasamlingen inkluderer 54 millioner historiske data, inkludert 5 millioner fargebilder. 22 millioner av disse er nå tilgjengelige og søkbare på MyHeritage. Resten vil gjøres tilgjengelig i digital form på MyHeritage.no innen utgangen av juni i år (2015).

Nedenfor ser du et kart som viser hvilke kirkesogn som vi har gjort Husförhörslängde-data tilgjengelige på i MyHeritage. Områdene der navnet er merket i oransje er tilgjengelige for søk allerede i dag.


Noter til kartet:
• Västra Götaland: Dette fylket ble opprettet I 1997 ved sammenslåing av Göteborg og Bohus, Älvsborg, og Skaraborg.
• Dalarna: Dette fylket het tidligere Kopparberg.
• Skåne: Dette fylket ble opprettet I 1997 ved sammenslåing av Kristianstad and Malmöhus.

Pssst…
Vi er i skrivende stund i fullt arbeid med flere historiske data som vi vil gjøre tilgjengelig snart. Vi sier ikke mer, men det gjelder i hovedsak historiske dokumenter fra de andre nordiske landene!

Har du aner i Danmark eller Sverige?
Søk i våre oppdaterte databaser – og fortell oss om hva du finner i kommentarfeltet nedenfor!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Lilly Bergheim

  februar 26, 2015

  Hei! Jeg har nylig fått mail om at jeg kan søke i svenske kirkebøker gratis fordi jeg er MH abonnenent. Når jeg søker og får opp div alternativer og trykker på de – får jeg bare opp at jeg må betale årsabonnnement? Hvorfor? Får jo ingen gratis info. Noe jeg gjør feil?

 • Gerd Irene Aas Velle

  mars 10, 2015

  Hei! Jeg har aner både i Sverrige, Danmark og som stammer fra Preussen. Jeg har også slektninger som lever i dag i Danmark.

  • Trine

   april 7, 2015

   så spennende! Kanskje du kan finne mer ut om dem i de nye datasamlingene vi nå har lagt til?
   Lykke til!

 • Stig Arnulf Stenberg

  mars 11, 2015

  Hei

  Jeg søker min tante som heter Eva Marie Stenberg født 13 okt 1918 i Trondheim. Hun emigrerte til Danmark ca 1940.
  Hun giftet seg med Helge og de fikk to jenter, Elsie og Sylvi.

  De adopterte også en norsk gutt i 1959 som heter Thore. Denne adopsjonen har jeg funnet og det ser ut som han har fått navnet Thore Stenberg Jönsson , men jeg har ingen formening om hva min tanta har som etternavn.

  Jeg er takknemlig for gode råd.

  mvh

  Stig Arnulf Stenberg

  • Trine

   april 7, 2015

   Hei Stig Arnulf!
   Dette høres ut som en spennende utfordring! -Og noe som det kan komme veldig spennende resultater av!
   15. april arrangerer vi et web-seminar om slektsforskning i Skandinavia – kanskje du kan få noen gode tips der? Du kan melde deg på på denne lenken her:

   Lykke til!

 • Ragnhild Wigdahl

  april 29, 2015

  Min tipp-tipp oldefar kom til Bergen fra København. Han var Mestergullsmed og svennestykket hans ligger på kunstmuseet i Bergen. Han het Jacob Hjorth. det er det jeg vet om ham. Skulle hjerne vist mer om hans foreldre o.s.v. i Danmark. hadde meldt meg på den 15. april, men måtte på arbeid.

  • Trine

   april 30, 2015

   Så spennende, Ragnhild! Jeg går ut fra at svennestykket er en av familiens stoltheter!

   Så dumt at du gikk grill av seminaret tidligere denne måneden – men du er heldig: vi har en video av hele seminaret, slik at du kan se det akkurat når du vil!

   Du finner det på YouTube-kanalen vår på

   Med vennlig hilsen Trine

 • Ragnhild Wigdahl

  mai 9, 2015

  Hei, jeg har nettopp skrevet inn en haug av mine aner på farsiden, og straks popper det opp noen som sier det er den samme personen som på deres familietre. Og så skal vil sammenligne og si et det er , det er ikke. -Men jeg kan ikke si om det er eller ikke når de på mitt tre bare kommer opp som ukjent. Hvorfor gjør de det? Jeg har ikke låst de som er eldre enn tanter og onkler.

  • Trine

   mai 11, 2015

   Så merkelig dette høres ut Ragnhild!
   Da jeg ikke vil anbefale at du legger ut kontaktinformasjonen din her i kommentarfeltet, vil jeg anbefale deg å sende en e-post til – så vil en av mine kolleger ta kontakt med deg så snart som mulig.

   Med vennlig hilsen Trine