Svenske husholdningsundersøkelser, 1820-1947, oppdatert

Svenske husholdningsundersøkelser, 1820-1947, oppdatert

Nylig oppdaterte vi en av våre mest populære samlinger, Sveriges husholdningsundersøkelser ved å legge til 19,35 millioner historiske poster. Den inneholder nå 144,5 millioner poster. Svenske husholdningsundersøkelser er den viktigste kilden til å forske på livene til enkeltpersoner og familier i Sverige fra slutten av 1600-tallet til moderne tid. Bøkene ble oppdatert hvert år, familie kan derfor spores fra år til år, og ofte fra sted til sted, over hele landet. MyHeritage sin versjonen av samlingen har en robust indeks, det er mulig til å bla mellom de ulike registreringer på samme person fra forskjellige stadier av livet. Disse samlingen er uvurderlig da den kan gi innsikt i sammensetningen av familier i Sverige, fra fødsel til død eller utvandring.

Søk i Svenske husholdningsundersøkelser, 1820–1947

Hver bok eller serie med bøker, som ble opprettet og tatt vare på av den svensk-lutherske kirke, og hver bok eller serie med bøker representerer en 3-10 års periode i et sogn. Hvert år frem til 1894 besøkte sognepresten alle hjem i sitt sogn hjem og for å teste borgernes kunnskap om katekismen. De samlet samtidig inn informasjon som fødselsdatoer, ekteskap, dødsfall, hvor folk hadde flyttet til eller fra, etc. Presten kom tilbake hver år for å oppdatere informasjonen, og notere endringer i husstandene i befolkningen. 

MyHeritage har produsert et komplett navneregister over nesten 8 millioner bilder levert som er levert av vår svenske partner ArkivDigital. Til 1894 besøkte sognepresten hver gård og hus i menigheten, for å vurdere og dokumentere den enkeltes forståelse av katekismen. Etter 1894 ble bøkene erstattet med Församlingsbok, som er den nedtegnelsen Den Svenske Kirke gjennomførte for offisielt å registrere befolkningen fra år til år. Det nye formatet var mindre fokusert på doktrinær kunnskap og mer fokusert på å få en oversikt over den svenske befolkningen.

Eksempler

August Strindberg

Du finner en oversikt over forfatteren August Strindberg i denne samlingen. August Strindberg var dramatiker og forfatter av sakprosabøker, men var mest kjent for sine verker av moderne fiksjon. Opptegnelsene inneholder informasjon om hans fødsel, bosted, ekteskap og barn.

Svenske husholdningsundersøkelse oppføring på August Strindberg [Kilde: Svenske husholdningsundersøkelse, 1820-1947]

Svenske husholdningsundersøkelsers oppføring på August Strindberg [Kilde: MyHeritage Svenske husholdningsundersøkelser, 1820-1947]

Selma Lagerlöf

Samlingen inneholder også en oversikt over svensk forfatter og lærer Selma Lagerlöf. Selma var den første kvinnelige forfatteren som vant Nobelprisen i litteratur, og ble medlem av Svenska Akademien. Hennes første roman, Gösta Berling’s Saga, ble utgitt da hun var 33 år gammel.

Oppføringen inneholder informasjon om hennes fødsel, bosted, hennes far og mors navn og søsken.

Svenske husholdningsundersøkelsers oppføring på Selma Lagerlöf [Kilde: Svenske husholdningsundersøkelse, 1820-1947]

Svenske husholdningsundersøkelsers oppføring på Selma Lagerlöf [Kilde: Svenske husholdningsundersøkelser, 1820-1947]

Lars Magnus Ericsson

Oppføringen til den svenske oppfinneren Lars Magnus Ericsson dukker opp i denne samlingen. Lars var grunnlegger av Ericssons telefonselskap.

Opptegnelse inneholder detaljer om hans fødsel, bosted i Stockholm, hans kone, og hans bryllupsdato samt navnene på hans barn.

Svenske husholdningsundersøkelsers oppføring på Lars Ericsson [Kilde: MyHeritage Svenske husholdningsundersøkelser, 1820-1947]

Svenske husholdningsundersøkelsers oppføring på Lars Ericsson [Kilde: MyHeritage Svenske husholdningsundersøkelser, 1820-1947]

Sammendrag

Takket være den rike indeksen er MyHeritage Svenske husholdningsundersøkelser, 1820–1947 er en viktig samling for alle som forsker på sin svenske arv. 

Å søke i Svenske husholdningsundersøkelser, 1820–1947 er gratis. Hvis du vil vise disse oppføringene eller lagre oppføringer i slektstreet, trenger du et Data eller Komplett-abonnementet. Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis oppføringer fra disse samlingene samsvarer med dine slektninger. 

Lykke til!

Svenske husholdningsundersøkelser, August Strindberg, Selma Lagerlöf, Lars Magnus Ericsson