Ulla: Hjelper danske slektshistorier frem i lyset

Ulla: Hjelper danske slektshistorier frem i lyset

Som en del av vårt fokus på frivillige oversettere, vil vi gjerne at du skal møte Ulla Plon, et MyHeritage-medlem fra Danmark som har hjulpet til med å oversette MyHeritage-produktene til dansk i over ett år.

Med en blandet familiebakgrunn, strekker Ullas slektstre seg til flere deler av Danmark, Østerrike, Galizia (nå en del av Ukraina), Norge, Tyskland og flere andre steder.

Ulla ble født i 1952 i København, Danmark. Moren var dansk, og faren var jødisk flyktning fra Wien. Etter å ha tilbrakt de første ti årene av sitt liv i en forstad, flyttet hun sammen med foreldrene og lillebroren 50 km nordover til en liten by ved kysten nær Elsinore, som også er scenen for Shakespeares udødelige tragedie «Hamlet».

Siden hun var barn, hadde Ulla vært interessert i slektshistorien sin.

«Jeg elsket at moren og mormoren min fortalte familiehistorier og om sin egen barndom.»

Hennes egen slektsforskning begynte for alvor for rundt seks år siden, da hun oppdaget hvor mye informasjon hun kunne finne på nettet.

«Jeg trengte et sted å lagre alle funn, og heldigvis snublet jeg over MyHeritage, som hadde både en internettversjon og Family Tree Builder.»

Ullas undersøkelser tok en ny vending da hun oppdaget SmartMatches.

«Jeg bedrev mye av min første familieforskning ved å bruke danske folketellinger, kirkebøker og lokal litteratur, men gjennom SmartMatches kunne jeg spore opp en del familierøtter fra mye lenger tilbake i tiden – til andre land og perioder.»

Med bakgrunn i byplanlegging og en 20-årig karriere innen journalistikk og oversettelse, meldte Ulla seg til å oversette for MyHeritage for å sikre at de danske språkproduktene holder samme høye kvalitet som andre språkene.

Ulla driver fortsatt lidenskapelig slektsforskning og er spent på å finne ut enda mer om familiens historikk.

«Med de nyeste tilskuddene på MyHeritage – indeksering og digitalisering av danske historiske oppføringer – er jeg sikker på at jeg nå vil kunne fylle noen av hullene i slektstreet mitt.»

Vi ønsker å takke Ulla for alle bidragene hennes som gjør at dansktalende brukere får mest mulig ut av MyHeritage-produktene.

Som frivillig oversetter han du hjelpe familer med å finne ut mer om røttene sone, og å gjøre informasjon tilgjengelig til flere MyHeritage-brukere. Hvis du vil vite mer om hvordan du kan bli frivillig som Ulla, send oss en e-post på translations@myheritage.com.