Møt Record Detective II!

Kommentarer

Vi er glade for å fortelle, at vi nettopp har lansert Records DetectiveTM II: et kraftig teknologisk redskap som gjør at du ta nye sjumilssteg i slektsforskningen din.Nå er det neste tre år siden vi lanserte Record Detective™ – en teknologi som genererer nye spor og oppdagelser. Når du bruker Records Detective™, vil dataene du finner med SuperSearch™ automatisk føre til mer informasjon og familietrær som har fellesnevnere med den samme personen du søker etter.

Analyserer som et menneske

Tidligere brukte Records DetectiveTM en videreførings-funksjon. Dette kan vi beskrive som følgende: Om opplysning A matchet med person B i ett familietre, og person B fikk et match med person C i et annet familietre, mens person C var et match med opplysning D, ville opplysning A og D bli sett på som matcher med hverandre. Records Detective™ dro linjer fra den ene til den andre, og omvendt.

Denne teknologien ledet til en rekke oppdagelser. Plutselig kunne en persons fødselsattest lede til en avisartikkel om akkurat den samme personens bryllup. Dette var mulig ved at teknologien etterlignet analysene som tidligere bare kunne gjøres av menneskelige slektsforskere, som for eksempel ved å koble fødselsattesten (som jo ikke nevner navn på ektefelle) til avisartikkelen om bryllupet.

Teknologien hadde derimot en begrensning: Record Detective™ var kun i stand til å finne informasjon og knytninger mellom opplysninger i dokumenter og personer dersom det var minst én profil i familetreet som passet til registreringen. Og det var ikke garantert at en slik profil fantes. Cirka halvparten av alle de historiske dataene på MyHeritage er nemlig enda ikke koblet til profiler i familitrær.

Verdens beste detektiv

Denne begrensningen gjorde at utviklerne våre fikk blod på tann. Det måtte da være en måte å gjøre denne teknologien bedre?  Hvorfor kunne ikke Records Detective™ bli like god som verdens beste detektiv gjennom tidene? Utfordringen var satt – og det var også navnet på prosjektet:” Professor Moriarty”.

Resultatet av arbeidet deres er den nyeste utgaven av Records Detective™. Videreførelsesproblematikken er fjernet, og i tillegg til hva teknologien kunne levere før, kan du også få direkte matcher mellom opptegnelser og registreringer i dokumenter – også for informasjon som ikke har matchende profiler i familietrær på MyHeritage.

Her har du noen eksempler:
Sett at du bruker søkefunksjonen under «Forskning-fanen» på MyHeritage.no, og du finner en opplysning o en av dine slektninger. Med Record Detective II vil ikke opptegnelsen være en blinddvei lenger – den vil lede til flere dokumenter om slektningene dine.

Slik kan det se ut når Record Detective™ II er i aksjon:

Eksempel 1: Fra folketelling til årboksfoto
Marie Freeser står registrert som en 12 år gammel pike i en amerikansk folketelling fra  1900, som automatisk blir matchet med ekteskapsattesten hennes. Denne gir dermed informasjon om hennes mann og hans foreldre – og vi får til og med utdrag fra årboken hennes, som byr på en virkelig overraskelse (se bildet nedenfor).

Om resultatet du får opp kommer fra Record Detective™ blir dette  alltid vist i bunnen av hvert dokument eller registrering.

Marie Freesers årbok:

Her ser du Marie Freesers ekteskapsattest fra i nedtegnelsene fra Montana mellom 1865 og 1950.

Eksempel 2: En passasjerliste leder til hele familien
En i tugangspunktet kjedelig passasjerliste der Johann Kliewert omtales, blir matchet med en detaljert beskrivelse som gir oss navnet på familiemedlemmene hans:

Den matchende passasjerlisten  viser alle medlemmene i  familien Kliewert – inklusive alder og yrker. Her kan vi lese at Kliewert-familien var bønder, han hadde tre sønner og fire døtre.  Og selv datteren Anna, på 12, var registrert som bonde!

Eksempel 3: Vielsesattest leder til husforhørslengder og familieforøkelser
Dernne svenske vielsesattesten for Klara Matilda Gustafsdotter og Anders Johan Alfred Andersson matcher med syv registreringer i de svenske husforhørslengdene.

Her kan vi følge familien år etter år  – fra sted til sted over hele Sverige – og se at familien blir stadig større.

Klikk på bildet for å se det i nærmere detalj

Det er bare her på MyHeritage at du kan søke i indekserte svenske folketellingene som høyoppløste fargebilder. I denne bloggposten finner du mer informasjon om denne datasamlingen – og du kan starte søket direkte her!

Eksempel 4: Hannah Hanevolds vei fra Irland til matriark i USA
Hannah Hanevold utvandret fra Irland til USA – via Canada. På MyHeritage kobles hennes immigrasjonsattest atuomatisk med tre forskjellige amerikanske folketellinger – noe som gir oss muligheten til å følge livet henne i det forjettede land – helt frem til graven.

I den amerikanske folketellingen fra 1940 er 76 år gamle Hanna oppført som familiens overhode. Hun bor sammen med sine døtre på 41, 43 og 44, samt to barnebarn på 17 og 20.

Som du ser på bildet nedenfor, finner Record Detective også en match med BillionGraves. På gravstenen blir hun minnet som Mor Hannah M. Hanevold.

Eksempel 5: Fra navn til signatur
Thomas Wilkinson er listet i en amerikansk opptegnelse, som inkluderer adressen og telefonnummeret hans. Begge disse finner Record Detective i protokollen over militære innkallelsepapirer for den andre verdenskrig. Thomas fylte selv ut papiret, som også bærer hans signatur.

Papirene viser hvor Thomas bodde den gang, hvilket universitet han studerte ved da han var i ferd med å utføre verneplikten sin.

Eksempel 6: Fra USA til Brasil 50 år senere

En amerikansk folketelling har en nedtegnelse som nevner 2-åringen Walter Bush. Record Detective finner derimot Walter igjen, i en brasiliansk immigrasjonsattest som viser at han kom til landet godt over 50 år senere.

Walters immigrasjonskort inkluderer også et bilde av ham da han ankom Rio De Janeiro. Dette bildet fanger et viktig øyeblikk i livet hans.

7. Fra fødsel til Koreakrigen
Fødselsattesten for James Spyros Spyre blir automatisk matchet med en opptegnelse over falne soldater under Koreakrigen. Opptegnelsen viser hans rang, stilling i militæret, dato og deling, men den avslører også at  James enten døde i kamp eller ble erklært savnet.

James Spyros Spyres dødsattest fra Koreakrigen. Klik på billedet for forstørrelse.

Oppsummering

Disse eksemplene demonstrerer fordelene ved å ha den smarte slektsforskerdetektiven Record Detective ved din side. Takket være Record Detective™ II kan du åpne dører til nye oppdagelser ut fra ett dokument eller en dedtegnelse om en person du har funnet på MyHeritage.  For som vi alle vet, informasjon om slekt kan komme fra nesten hvor som helst. derfor er det fint å ha hjelp so kan lede de på rett spor.

Om du vil se resultater fra Record Detective, kreves et dataabonnement på MyHeritage. Enkelte opptegnelser finnes i gratissamlingene, slik som BillionGraves-samlingen, og du har derfor tilgang til dem som graismedlem. Men enkelte andre treff krever abonnement.

Lykke til!

Go’ fornøjelse!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen