Disse skal gi Alt for Norge!

Disse skal gi Alt for Norge!
Deltakerne i Alt for Norge sesong 7. Foto: Tormod Leet

Dette er deltakerne i Alt for Norge sesong 7. Foto: Tormod Leet

Det er snart klart for premiere på en ny sesong av det uhøytidelige slektsforsknings-programmet Alt for Norge.

12 nye norskamerikanere står klare til å prøve seg som vaskeekte nordmenn i TV-serien, der de blant annet vil få oppdage Soria Moria – og får prøve seg som gjester på en helnorsk sydenferie.

– Vi har tidligere lært dem alt om 17. mai, harryhandel og campingkultur. Hvis de virkelig skal leve som oss nordmenn blir de nødt til å feriere som oss også, og det blir en nytelse å se dem i Syden med VG, brunost, faktor 50 og morgengymnastikk i bassenget, sier programleder Fridtjof Nilsen i en pressemelding.

Eventyrlig nasjonalromantikk
I år starter norsk-amerikanerne i majestetiske omgivelser, når de reiser innover vakre Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane. De kastes også inn i de dype, norske skoger for å føle stemningen fra folkeeventyrene på kroppen, omgitt av tusser og troll. Nilsen gleder seg til å få sett landet sitt gjennom deres øyne.

— Lidenskapen og den hjertevarme humoren til amerikanerne gjør at man gjenoppdager sitt eget land gjennom dem. Det kommer til å bli en helt fantastisk tur for både norsk-amerikanerne, seerne og kanskje mest av alt for meg, sier Nilsen.

Blant årets norsk-amerikanere er en gründer som drømmer om å gå «Birken», en livredder med bunad-dilla, en ildsjel som driver et norsk baseball-lag i Seattle, en doktorgrad-stipendiat som elsker P3, og en HMS-ansvarlig bryter.

Hvem vil vinne årets konkurranse og få muligheten til å møte sine norske slektninger?