Vant Emmy-prisen for «Å finne mamma». Mor og datter gjenforent etter 50 år

Vant Emmy-prisen for «Å finne mamma». Mor og datter gjenforent etter 50 år

MyHeritage betyr søken etter nære og fjernere slektninger.

Det er vår oppgave.

Alltid handler det om familie, enten våre medlemmer verden rundt vil utforske sine familietrær eller sine egne DNA. Vi føler oss ekstra stolte når vi, ved hjelp av DNA-tester, gjenforener familiemedlemmer eller finner familiemedlemmer som ikke visste om hverandre.

En av våre utrolige DNA-historier har vunnet den prestisjefylte Emmy-nyhetsprisen for «Å finne mamma», av fjernsynsjournalist Bob Buckley, Fox 8 WGHP i Nord Carolina. Emmy-prisen fokuserer på forskjellige fjernsyns- og broadband-programmer: Television Academy (i beste sendetid) National Academy of Television Arts & Sciences (på dagstid, sport, nyheter og dokumentar).

Se filmen her:

Historien om en datter som lette etter sin biologiske mor i 50 år, fant en lykkelig slutt knappe to dager etter at DNA-testresultater ble lastet opp til MyHeritage.

I 1966, da Cathy var 16 år gammel, ble hun gravid og bodde i et hjem som ble drevet av katolske nonner. Sist gang hun så sin datter, var barnet bare fire dager gammelt.

Selv om hun ble adoptert av en kjærlig familie, hadde Karen alltid en følelse av at noe var og forble uløst. I tredje klasse på skolen hadde hennes klassekamerater til oppgave å arbeide med sine familietrær. Karen kom hjem til sin mor og fortalte at hun ikke kunne ta del i prosjektet. Hun visste ingenting om sin familie.

Opp gjennom årene registrerte Karen seg på alle adopsjons-nettsider, og gjorde alt hun kunne for å finne sin biologiske mor. Hennes familie støttet henne fullt ut.

Etter at Karen tok en DNA-test, fikk hennes mann vite at han kunne laste opp resultatene til MyHeritage. To dager etter var Karen på telefonen med Cathy.

I videoen kan du se Karen og familien hennes som sitter på flyplassen og venter på at Cathy skal ankomme. Du hører også mer om hennes søken over flere tiår. Vi anbefaler at du har papirlommetørklær innen rekkevidde når du ser den videoen.

Her kan du se øyeblikket idet Emmy-prisen blir kunngjort:

I disse dager, når familiekonseptene redefineres, forstår vi hvorfor DNA har blitt et svært nyttig hjelpemiddel til å knytte oss sammen over tid og rom.

Cathy kunne riktignok ikke ta med seg sin nyfødte baby hjem, men Karen kunne til gjengjeld ta med seg sin biologiske mor hjem. For endelig å kunne gjenopprette kontakten som hun hadde lengtet etter så lenge.

Fjernsynsjournalist Bob Buckley sier i videoen at «Ingenting er mer gledelig enn «hjem, kjære hjem».»

Har du en historie om familiegjenforening du kunne tenke deg å dele med oss? Vi ville satt veldig pris på å høre fra deg. Send oss en e-post via stories@myheritage.com