Nå har DNA-matching blitt enda bedre!

Kommentarer3

Vi har lagt til en rekke nye funskjoner i DNA-matchingen på MyHeritage!  DNA-matcher er nå enklere å filtrere, samtidig som det er enda lettere å komme i kontakt med slektninger som du deler DNA med!

Å kunne motta DNA-matcher er en av fordelene med MyHeritage DNA. DNA-matcher er fremdeles helt gratis for brukere som laster opp DNA-data, også om du har tatt en test fra en annen leverandør enn MyHeritage. Og nå er vi stolte av å fortelle om de aller siste Her er de siste oppgraderingene:

Se mer informasjon om felles forfedres etternavn
I november 2016 lanserte vi et nytt verktøy i DNA-matchingen, nemlig muligheten til å se identiske etternavn som både du og den du matchet med, har i slektstrærne sine. Når vi skriver etternavn i denne konteksten, mener vi etternavnene bakover i slekta di – etternavnene til besteforeldrene dine, oldeforeldrene dine og så videre. Som alle som driver med slektsforskning vet, har disse etternavnene stor betydning når man gransker familiehistorien sin.

Navnene vises i listen over matcher på MyHeritage-siden din, og vi har nå lagt til enda mer informasjon i listen: Nå får du se relevansen til hvert navn, hvordan de er tilknyttet ditt tre og personen du deler DNA med. Denne informasjonen kan gi deg svar på om navnet er på mors- eller farssiden. Og du kan også søke etter navn blant alle DNA.matchene dine

På DNA-matching-siden din, vil du se oversikten over felles etternavn, som igjen kan hjelpe deg med å finne ut hvem som er deres felles forfedre:

gershon-2
For å se utvidet informasjon om hvilket som helst av de felles etternavnene, trenger du bare å føre musepekeren over dem på skjermen. Et vindu vil da åpne seg og vise flere detaljer, inkludert om navnet forekommer på morssiden eller på farssiden) i begge trærne. Du vil også få se hvor mange slektninger som deler samme navn i begges trær, så vel som det korteste slektskapet mellom deg og en forfader (eller formoder) med dette navnet.

Her ser du to eksempler:

 

Søk med felles etternavn
Vi har lagt til en helt ny søkeboks øverst i høyre hjørne i oversikten over DNA-matchene dine. Her kan du søke etter navn på DNA-match og land, og nå kan du også søke etter felles etternavn bakover i slekta. Dette kan være til god khjelp dersom du ønsker å fokusere på utvalgte DNA-matcher som kan være tilknyttet spesifikke grener på slektstreet ditt.

search-box

Bruk rullegardinmenyen for å velge hva du ønsker å søke etter: Velg «Alle» om du ikke ønsker å begrense søket ditt. Du kan også søke etter det fulle navnet på DNA-matchen din, navn, eller felles etternavn.

search

 

Slik ser søkeresultatene ut:

For å søke på nytt, klikker du «fjern», som du finner øverst til venstre i resultatboksen:

clear-search

Nye filtreringsmuligheter
Du kan filtrere DNA-matchene dine enda mer, sli at du kun viser mathcene som har et familietre på MyHeritage. Du kan også filtrere resultatene til kun dem som du også har Smart Matches med – eller bare dem som har samme etternavn i treet sitt som du selv har i ditt eget tre.

Klikk på trakt-symbolet øverst til høyre på DNA-match-siden din for å få frem filtreringsmulighetene:

filter

Legg til notater på DNA-matcher
Nå kan du legge til notater på DNA-matchene dine, slik at det er lettere å holde dem fra hverandre, samtidig som du kan organisere dem på en bedre måte. For eksempel, om du har fått et match med en nyfunnen tremenning, og du har vært i kontkat med vedkommende angående en felles forfader, kan du legge til notater om hva dere kom frem til – og hva som er neste steg, Du kan bruke denne notat-funskjonen for å enkelt skille mellom matcher du har gjennomgått og dem som du ikke har rukket å undersøke enda.

For å legge dit eller endre notatene dine for et match, likker du på notat-ikonet som du finner til høyre:

notes-2

Du vil da få opp det følgende vinduet, der du kan skrive inn dine notater. Klikk «lagre notat» før du lukker skjermbildet.

with-notes

Etter at du har lagret et notat, vil notat-merket vises i oransje, slik at du lett kan se hvilke matcher du har gjort notater om.

after-note-added

I tiden som kommer vil vi legge til enda flere muligheter for å filtrere resultatene dine. Blant annet filtrering  etter notater. Vi håper at disse oppgraderingene vil gjøre DNA-matcher til et enda bedre verktøy for deg!

Har du ikke testet DNA-et ditt enda? Bestill din MyHeritage DNA-pakke i dag for å få et nytt perspektiv på slektsforskningen din! 

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen

 • Ann Irene Strøm


  februar 2, 2017

  Hei, jeg har lest at for å til korrekt dna og følge rett slektlinja så må jeg som kvinne ha dna fra min far. Stemmer det?

  • Trine


   februar 3, 2017

   Hei Ann Irene,dette stemmer ikke. MyHeritage DNA følger både mors- og farslinjen.
   jeg anbefaler at du tar en titt på denne bloggposten: https://blog.myheritage.no/2016/11/myheritage-dna-sporsmal-og-svar/ , der fu får svar på en rekke tekniske spørsmål omkring Myheritage DNA.

   Lykke til med slektsforskningen din!

   Mvh Trine

 • Torbjørn Gunnar Sørlie


  september 29, 2017

  Jeg har