Nå får du enda mer omfattende DNA-resultater på MyHeritage!

Har du tatt en DNA-test? Fra i dag får du en helt ny prosentvis fremstilling av hvor slekten din kommer fra – fordelt på hele 42 etniske regioner! Dette er langt flere enn andre kommersielle DNA-tester tilbyr, og enkelte av regionene finner du kun på MyHeritage.

 

Den oppgraderte DNA-rapporten, som vi kaller etnisitetsberegning, er inkludert uansett du bruker en MyHeritage DNA-test eller om du laster opp DNA-data fra en annen leverandør.
Har du allerede fått resultatene dine fra MyHeritage, vil du selvsagt også få den nye rapporten – helt gratis! Ta en titt under DNA-fanen på MyHeritage-siden din!

Etnisitetsrapporten er presentert en måte som gjør det enkelt å se hvor du stammer fra, og er lett å dele med andre. For hvem vet hvilke resultater du vil få? Mange får seg opp til flere overraskelser når de ser den prosentvise fordelingen over hvor DNA-et deres stammer fra! J

MyHeriage er unik blant selskapene som leverer DNA-tester, i og med at vi gir muligheten for å laste opp resultater fra andre leverandører. Og det er helt gratis!

Les mer: Har du tatt en DNA-test fra en annen leverandør? Slik laster du opp resultatene dine! 

Alle som laster opp resultater til MyHeritage får gratis DNA-matcher. Disse kan hjelpe deg med å finne slektninger basert på delt DNA. Og fra og med denne uken, vil brukere som allerede har lastet opp sine DNA-data, eller som gjør det i løpet av de neste månedene, få den nye etnisitetsrapporten helt gratis!

Ditt DNA er unikt, og viser din unike arv. Å forstå hvor forfedrene dine kommer fra vil kunne gi det en bedre forståelse av hvem du er. Kanskje du til og med finner ut at du har røtter på helt andre steder enn du kanskje trodde?

Bestill et MyHeritage DNA-sett i dag ,eller last opp dine DNA-data til MyHeritage og finn ut hvor du kommer fra!

Slik vises dine DNA-resultater

Dine DNA-resultater vi inkludere en fascinerende oversikt over hvor du og dine forfedre stammer fra. Du vil se en prosentvis fremstilling av hvilke regioner du har arvestoffer fra , vist på et verdenskart og fordelt på MyHeritages 42 definerte etniske regioner

Du finner etnisitetsoversikten ved å klikke på ”Estimat på etnisitet”, som du finner under DAN-fanen på din familieside. Om du har tatt en MyHeritage DNA-test, som selvsagt inkluderer den nye oversikten over etisk opphav og DNA-matcher, vil du også finne rapporten under ”se alle resultater” , som du finner under DNA-menypunktet.

Du vil se dine etnisitetsberegninger vist på verdenskartet som vist ovenfor. Klikk her for å lese me om MyHeritage DNA, DNA-testing og hvordan DNA kan hjelpe din slektsforskning.

Vi øker antallet etniske regioner fra 36 til 42

Den nye oversikten over etnisitet øker antallet etniske regioner fra 36 til 42. Dette er mylig takket være MyHeritages grunnleggende befolknings-prosjekt, som er det største prosjektet i sitt slag som har blitt gjennomført i verden.

Mer enn 5 000 brukere ble håndplukket til å bli med i dette prosjektet. De ble valgt ut basert på slektstrærne sine – og bare de som hadde forfedre og formødre fra samme etniske omtåde i flere generasjoner bakover ble kvalifiserte til å være med. Alle som ble utvalgt fikk gratis DNA-tester, og gav MyHeritages forskere muligheten til å utvikle helt nye og mer detaljerte etniske regioner basert på dataene sine.

Takket være denne analysen har Myheritage DNA nå blitt de eneste store, prosentbaserte DNA-testen som inkluderer etniske regioner som balkansk, inuittisk, japansk, kenyansk, sierraleonsk, somalisk og fire store jødiske opprinnelser: etiopisk-jødisk, jemenittisk-jødisk, sefardisk-jødisk (fra Nord-Afrika) og mizrahi-jødisk (fra Iran og Irak. Du vil også få oversikt over om du stammer fra urbefolkningen i Amazonas eller på Papua Ny-Guinea og en rekke andre områder over hele kloden.

MyHeritage har en langt mer korrekt oversikt enn mange av våre konkurrenter. I enkelte tilfeller vil vi konkurrerende produkter vise sammenslåtte etnisitetsgrupper (som for eksempel italiensk og gresk i en og samme region), men MyHeritage har en langt bedre løsning. Vi viser de greske, italienske og sardinske som separate grupper, noe som gir deg et langt mer nøyaktig resultat.

Se mer nøyaktig opprinnelse

Vi er ennå ikke ferdig med å analysere alle resultatene fra det grunnleggende befolknings-prosjektet, og vi kommer til å legge til enda flere etniske regioner i fremtiden, etter hvert som vi analyserer flere resultater.

Vi har gjort mange oppdateringer som følge av de nye områdene vi nå har definert. Resultatene er mer nøyaktige og mer pålitelige. Om du tidligere fikk tilbakemelding om at du hadde nord- eller vesteuropeiske arvestoffer, vil disse resultatene nå fordeles over mer nøyaktige områder, inkludert tysk, fransk, nederlandsk eller andre relaterte nasjonaliteter eller områder.

Fikk du tidligere beskjed om at du hadde britisk avstamming, vil du nå få en enda mer nøyaktig oversikt, og du vil kunne se om du er engelsk, irsk, skotsk eller walisisk. Det er verdt å merke seg at de to siste gruppene er veldig tett sammenknyttet på grunn av deres felles keltiske arv, men vi arbeider med dette og vil kunne separere dem bedre og bedre over tid.

Du finner den nye oversikten over ditt etniske opphav under DNA-fanen, og vi har laget en animasjon som viser deg hvor du stammer fra. Vi har til og med tenkt på musikken – hver og en a de 42 forskjellige etnisitetene har en egen, spesialkomponerte musikk, basert på kulturelle elementer i området. Og musikksnuttene flyter sømløst over i hverandre, så du får en musikalsk så vel som en gegrafisk oversikt over arven din. Du finner denne oversikten ved å klikke på ”min beregnede etnisitet” i DNA-menyen, og klikk på «spill introduksjonsfilm»-knappen, som du finner øverst til høyre for resultatene dine.

Her ser du et et eksempel på hvordan den nye etnisitetberegningen vises:

Så snart du har sett de animerte resultatene dine, kan du klikke på ”del” for å dele dem med venner og familie via sosiale medier. Klikk på ”se alle mulige etnisiteter” for å se en dybderapport.

Dersom du nylig har tatt en DNA-test, eller om du laster opp dine DNA-data nå, vil du få rapporten din baserte på den nye visningen. Dersom du allerede har tatt en MyHeritage-DNA-test og mottatt resultatene, vil du se den eldre versjonen, men du kan bytte mellom den nye og den gamle rapporten ved å klikke å tannhjul-knappen som du ser nedenfor.

Klikk på tannhjulet for å bytte mellom gammel og ny visning av DNA-resultatene dine.

Innstillinger for etnisitets-beregning

Husk at etnisitets-beregningen, selv om den er resultatet av sofistikerte algoritmer basert på store mengder data, bare er en beregning. Noen etnisiteter er generelt veldig like eller lignende til andre, og er derfor vanskelige skille mellom, så det kan være uregelmessige resultater.

Det kan også forekomme falske positiver, spesielt om resultatene er basert på et lite prosentgrunnlag. Så det er lurt å være forsiktig, men samtidig huske på at vi hele tiden oppdaterer og forbedrer etnisitetsberegningen. Og at det vil komme flere og flere etnisiteter over tid. Vi vil veldig gjerne høre hva du synes – dine kommentarer kan hjelpe oss med å sette fokus på hvilke områder vi bør arbeide med å forbedre.

Vi i MyHeritage tror at DNA er en av nøklene til fremtidens slektsforskning, og vi er derfor veldig fokusert på dette. Som med alle andre områder innen kartlegging av familiehistorie, arbeider vi med å gjøre tjenestene våre bedre gjennom innovasjon og stadig utvikling. Den nye etnisistetsberegningen gir oss muligheten til å vise deg de etniske røttene dine med mer nøyaktighet enn noen annen DNA-tjeneste, i et originalt format.

Vi arbeider nå med å legge til enda flere måter å presentere DNA-resultatene på, og du vil se disse på MyHeritage i tiden fremover, så følg med.

Les mer: Spørsmål og svar om MyHeritage DNA og DNA-testing.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen

 • Helge Indreiten


  juni 8, 2017

  Har prøvd å laste opp dataen som jeg fikk av dere, men fikk feilmelding om at dere ikke godtok filen. Hva er galt? Må jeg ta en ny test?

 • Harald Bogre


  juli 11, 2017

  Kan dere vise treffene på kartet – samt gi helseopplysninger?

  • Trine


   august 3, 2017

   Hei Harald.
   Du vil se treffene på kartet, ja.
   Men MyHeritage DNA er en genealogisk test, og vil ikke vise helseopplysninger.
   Med vennlig hilsen Trine

 • Ann Kristin Vestnes


  august 1, 2017

  Så det nye resultatet jeg fikk, er det den jeg helst skal gå ut i fra? For det ble en «stor» forandring fra det første resultatet jeg fikk. Er litt nysgjerrig på hvordan det ble så forandret egentlig.

 • Siv Bjørkås


  september 28, 2017

  Hei. kan jeg se hvilke haplogruppe jeg tilhører av denne DNA testen deres og isåfall hvordan finner/sjekker jeg det?

  Mvh. Siv

  • Trine


   januar 26, 2018

   Hei Siv,
   Disse finner du under fanen «bekreftet». Med vennlig hilsen Trine