Nå er det over 8 milliarder kilder på MyHeritage!

Nå er det over 8 milliarder kilder på MyHeritage!

Åtte milliarder er et stort tall. Så stort at de fleste av oss ikke greier å forestille oss det. Men det er nettopp så mange historiske kilder du nå søke blant på MyHeritage.no

Søk etter dine forfedre i 8 milliarder dokumenter her

Historiske dokumenter er essensielle for å finne og dokumentere informasjon om forfedre og formødre i slektstrærne våre. Og nå han du søke blant hele 8 milliarder dokumenter på MyHeritage!

Dette er en viktig milepæl for os, men vi gir oss ikke med dette!  ????  Vi skal fortsette å legge til flere dokumenter for hver eneste dag, uke og måned fremover – For det er jo dokumentene som gjør at vi MyHeritage kan hjelpe deg med å finne ut mer om din egen slekt.  og vi ser allerede frem mot den neste milepælen!

I mai i år lanserte vi en helt ny og bedre oversikt over alle dokumentene og de historiske dataene på MyHeritage. Oversikten er nyttig for både nybegynnere og erfarne slektsforskere. Det er fordi den viser hvor mange dokumenter du kan søke blant, hva slags informasjon du kan finne i samlingen, hvilke samlinger som har blitt utvidet med nye dokumenter, og når de ble oppdatert sist. Og det er nettopp denne oversikten som gjør at det er enkelt å finne informasjonen du leter etter – selv om du leter blant hele 8 milliarder dokumenter!

Hvordan teller vi kilder?

Hver eneste datasamling som du finner på MyHeritage viser hvor mange dokumenter den inneholder. I strukturerte samlinger, som folketellinger og kirkebøker, er hvert individuelle navn registrert som ett dokument. For eksempel, om en ekteskapslisens inneholder navnet på både bruden og brudgommen, blir den telt som 2 kilder. Kallenavn eller aliaser blir ikke regnes som kilder.

Når det kommer til informasjon fra familie- og slektstrær, blir hver profil telt som en kilde. Dette gjelder også om profilen finnes på flere språk. Om vi se på årbøker fra skoler, blir hvert bilde regnet som en individuell kilde.
I datasamlinger som ikke er strukturerte, som avisartikler eller bøker, er hver side regnet som en kilde, selv om den kan inneholde informasjon om flere personer eller hendelser.

Vår matching-teknologi

MyHeritages avanserte matching-teknologi sammenligner profiler i ditt familietre med navn i våre datasamlinger. Teknologien har en svært høy treffprosent. Det betyr at du kan få gode tips og hint til hvor du kan finne mer utdypende informasjon om dine slektninger. Tipsene blir sendt til deg direkte så snart teknologien finner et treff med noen i ditt familietre.

Nå du ser på kilder på MyHeritage, vil vår «kilde-detetektiv-teknologi» Record Detective™ foreslå flere kilder som kan være tilknyttet dokumentet du ser på akkurat da. Det kan gi deg tips eller åpne dører til mer relevant informasjon om dine slektninger.

Oversettelsesteknologien vår Global Name Translation™ er en annen MyHeritage-teknologi som kan hjelpe deg.  Denne teknologien oversetter navn i historiske dokumenter automatisk til norsk, slik at du får treff med navn skrevet med andre alfabeter eller med lokale språkvariasjoner.

Det gjør det mulig for deg å utforske din familiehistorie og finne frem til slektninger og forfedre i for eksempel Russland – uten å ha kjennskap til kyrilliske bokstaver, lokale skrivemåter eller tradisjonelle kallenavn.

SuperSearch-varsler er en annen ting som kan hjelpe deg på veien mot å finne mer informasjon om slekten din. Et SuperSearch-varlsel er en beskjed om at vi har funnet ny informasjon om en person som du har søkt etter på MyHeritage tidligere. Så om du ikke fant svaret du lette etter før, kan det være at varselet gir deg gjennombruddet du har ventet på.

Vi har også utviklet en unik matching-mulighet mellom navn og avisartikler, som bruker semantikk for å søke etter slektningene dine i historiske aviser.  Denne matching-teknologien er unik til MyHeritage. Det er også matching med bøker, som vi lanserte i 2016. Denne teknologien undersøker profiler i ditt familietre automatisk og søker etter treff mellom ditt tre og personer nevnt i vår enorme database av digitaliserte bøker og publiserte kilder.

Du kan se noen av disse samlingene gratis (som Billion Graves, samlingen av publiserte kilder og Social Security Death index) mens å se andre kilder krever et data-abonnement. Du trenger også et data-abonnement for å motta Record Matches. .

En titt på de «nyeste» dokumentene våre

Å si at de er nye er jo feil , for de fleste av dokumentene vi har, omtaler jo fortiden ???? Men i løpet av de siste ukene, har vi lagt til en hel rekke nye datasamlinger som du kan søke i på MyHeritage.

Nå finner du for eksempel utvalgte begravelses- og kremasjons-registre fra Storbritannia 1840-2014 . Denne nye samlingen inkluderer kilder fra en rekke ulike kirkegårder, gravlunder og minnesteder ved en rekke steder i Storbritannia. Kildene inkluderer navnet på avdøde, datoer (dato for begravelse eller kremasjon) og hvor det fant sted.

Emmeline Pankhurst, cirka 1913.

Emmeline Pankhurst, cirka 1913.

I denne samlingen kan du for eksempel finne data om begravelsen til den kjente suffragetten Emmeline Pankhurst. Hun spilte en sentra del i prosessen som ledet til at britiske kinner fikk stemmerett.

En annen datasamling vi nylig har lagt til er den kanadiske folketellingen fra Alberta, Saskatchewan og Manitoba fra 1906. Dette var den første folketellingen som ble gjort i prærie-provinsene, og gir et innblikk i hvordan livet artet seg for de mange immigrantene som him til områdene fra Europa.

Folketellingen gir informasjon om over 800 000 mennesker, og inkluderer navn, kjønn, familieforhold, status og slektskap til familiens overhode, samt alder, hvilket land de ble født i, og når de kom til Canada.

 

I tillegg til disse samlingene, finner du nå også data om fødsler i England og Wales fra 1837 til 2005, som teller hele  208,384,589 dokumenter.
I denne samlingen kan du blant annet finne John Lennons førsel! Som du ser nedenfor, ble John Winston Lennon  født 9. oktober 1940.

John W. Lennon in the England & Wales, Birth Index, 1837-2005 – Lancashire England [MyHeritage SuperSearch]

John W. Lennon in the England & Wales, Birth Index, 1837-2005 – Lancashire England [MyHeritage SuperSearch]

Vi har også oppdatert datasamlingen dødsfall i England og Wales fra 1838- 2005, Giftermål i England fra 1837-2005, samt en rekke data fra den israelske slekstforskningsforeningen IGRA.

 

Vi legger stadig til flere dokumenter i våre databaser og datasamlinger. Faktisk vokser våre datasamlinger med omlag 3,3 millioner kilder hver eneste dag! Så om det er en slektning du ikke har funnet noe om før, er det viktig at du sjekker varslene dine. For etter hvert som vi leger til felere dokumenter, øker jo sjansene for at du vil finne akkurat DIN slektning, forfader eller formoder blant dem!

Så hva venter du på? — Søk blant våre 8 milliarder historiske kilder i dag!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Svein Ellingsen

  august 16, 2017

  Jeg søker opplysninger om slekten ellingsen i Nord.Norge

 • Unni olsen

  august 16, 2017

  Ønsker å finne ut meir om slekta mi, spesielt interessert i å finne ut meir om min bestefar som blei borte i Broklyn på 1930 talet.

 • Eva Bundgaard

  august 16, 2017

  Jeg er ikke interressert i utenomekteskapelig familie. Kun rett nedad/oppad. Jeg vil gjærne til bake til minst 1600 – 1700 tallet. Wold fra Wold i Hoff. Isaksen fra Skien. Bundgaard fra Danmark og Fløe fra Finland.