Musikk og kjærlighet

Kommentarer

Musikk kan bringe mennesker sammen med det universale kjærlighetsspråket. Denne Valentinsdagen har vi undersøkt par som har delt rampelyset med den de elsker fra tidligere Eurovision konkurranser.

  1. Den svenske, ikoniske gruppen ABBA startet sin suksess i 1974 med to gifte par: Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad, og Björn Ulvaeus og Agnetha Fältskog. Sangene deres kommer rett fra kjærligheten i gruppen. Før gruppen ble dannet og de startet å skrive musikk, hadde de to parene møttes og startet sine forhold i 1969. Björn og Agnetha giftet seg i løpet av det samme året. Anni-Fri og Benny tok derimot sin tid og var forlovet i nesten 10 år før de ble mann og kone.
  2. Vinnerne av Eurovision i 1963, Grethe og Jørgen Ingmann fra Danmark var også et gift par. Før Jørgens død sa en av hans nære venner: “Han var forelsket i Grethe frem til hennes død. Han sa aldri et vondt ord om henne.”

  3. Lill Babs, som presenterte Sverige i Eurovision 1969, var gift med Lasse Berghagen som også presenterte Sverige i 1975.
  4. Eurovision 1996, var bandet One More Time med. I bannet var det også et par, Peter og Nanne Grönvall. Petter er også tilfeldigvis sønnen til Benny Andersson fra ABBA, og har vært gift med sin kone siden 1994 og har to barn.
  5. Charlotte Perrelli, vinneren av Eurovision 1999, var gift med Nicola Ingrosso, en svensk-italiensk resturanteier. Paret fikk to sønner. Den eldste sønnen Emilio ble senere gift med svensk sangerinne Pernilla Wahlgren. Sammen fikk de sønnen Benjamin Ingrosso som også har presentert Sverige i Eurovision i 2018.
  6. Det gifte paret Simon og Diana Platin presenterte Slovenia i 2004. De møttes på scenen og giftet seg i sine scenekostymer i 2004, på et skip i Bosporus-stredet

Vi gleder oss til å se hvilke bånd som vil være rundt årets deltagere!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen